Nesaea

Nesaea

Text och foto (om ej annat anges): Christian Alfredsson


Familj: Lythraceae.

Härstamning: Nesaea är ett släkte av vattenväxter som ursprungligen kommer från tropiska och subtropiska regioner i Afrika.

Ljusbehov: Medel till högt. För att bibehålla den livliga färgen och främja en stark tillväxt behöver Nesaea mycket ljus.

Övrigt: Nesaea är ett släkte av akvarieväxter som är kända för sin vackra färg och unika form. Dessa växter har vanligtvis röda eller gula blad och stjälkar, vilket skapar ett slående kontrast mot de vanliga gröna växterna i ett akvarium.

Nesaea-växter kan vara något krävande att sköta. De behöver mycket ljus och näringsrikt substrat för att trivas, och de kan också dra nytta av CO2-tillskott för att främja en starkare tillväxt. De trivs bäst i mjukt till medelhårt vatten, med en neutral till lätt sur pH-nivå.

För att behålla Nesaea-växternas form och färg, kan de behöva regelbunden beskärning. Detta kommer inte bara att hjälpa till att hålla växterna friska, utan också se till att de inte växer för högt och tar över akvariet.

Trots deras krav, kan Nesaea vara ett vackert tillskott till många sötvattensakvarier. Deras unika färg och form skapar en slående visuell effekt och kan bidra till att skapa en mer varierad och intressant akvariemiljö.
Första sidan Akvarieguide Växter