Spanien - Lanzarote Aquarium, Lanzarote

Spanien - Lanzarote Aquarium, Lanzarote

Text och foto (om ej annat anges): Kjell Fohrman


Text och foto: Kjell Fohrman

Alla foton i artikeln kan klickas upp i större format (gäller enbart för goldmedlemmar). I Zoopets stora fotoarkiv (enbart tillgängligt för Goldmedlemmar) finns det fler foton att titta på från detta offentliga akvarium (totalt 41 st).

Vill du diskutera detta offentliga akvarium eller något annat offentligt akvarium kan du göra det i denna forumråd.

På den kanariska lilla ön Lanzarote finns det ett offentligt akvarium som till allra största delen innehåller saltvattensfiskar. Detta offentliga akvarium ligger i staden Costa Teguise på öns nordliga halva.

I sin reklam anger de att det är det största offentliga akvariet på Kanarieöarna, men nog kändes det som om akvariet på Teneriffa var större i alla fall. Det vill jag dock låta vara osagt och nu är det detta offentliga akvarie som skall bedömas.

Här finns 33 akvarier och de allra flesta av dem var riktigt stora och det särklassigt största (mer än 400.000 liter) var så klart ett akvarium som innehöll hajar och en del annat smått och gott. Här fanns som sagt nästan enbart saltvattensakvarier, men väldigt få av dem innehöll tropiska saltvattensarter utan mestadels subtropiska arter som kanske inte är riktigt lika färggranna. Korallrevsakvarier lyste också med sin frånvaro med något enstaka undantag. Akvarierna var väl rätt hyfsat snyggt och ändamålsenligt inredda, men belysningen och informationen om fiskarna var rätt dåliga.

Det fanns även några enstaka sötvattensakvarier (t.ex. en ”malawisoppa” och en ”sällskapsfisksoppa”) men dessa var rätt usla så dom var inget direkt att lägga på minnet.

Nåväl Lanzarote är ju en rätt liten ö så det kan ju inte komma alltför många besökare så man kanske inte ställa så stora krav och det är ju ändå ganska bra att klara av att driva ett offentligt akvarie på denna ö, men det finns absolut ingen anledning till att åka till Lanzarote just för att besöka detta ställe – men om man nu ändå är i närheten och vädret är dåligt och om man inte har alltför höga förväntningar kan man ju titta in.

Öppettider:
10.00-18.00.

Entré:
Vuxna: 12,50 EUR
Barn (4-12år): 8 EUR
Äldre (+65 år) och handikappade: 10 EUR

Hemsida:
http://www.aquariumlanzarote.com/index.php?idioma=2

Adress:
Centro Commercial El Trébol
Avda. Las Acacias s/n
35508 Costa Teguise
Lanzarote

Lanzarote Aquarium

Lanzarote Aquarium

Lanzarote Aquarium

Lanzarote Aquarium

Lanzarote Aquarium

Lanzarote Aquarium

Lanzarote Aquarium

Lanzarote Aquarium

Lanzarote Aquarium

Lanzarote Aquarium
Första sidan Akvarieguide Offentliga akvarium