Interzoo 2002

Interzoo 2002

Text och foto (om ej annat anges): Kjell Fohrman


Världens största zoofackmässa går av stapeln i Nürnberg i Tyskland vartannat år. Mer än 1000 utställare ställer ut i de 7 utställningshallarna.
Här visas allt som har med Zoo att göra dvs - hund, katt, fågel, terrrariedjur, smådjur, akvaristik och en del annat. Det är dock ingen tvekan om att det är akvaristisk som samlar flest utställare.
De svenska företag som hade en monter denna gång var Doggy, Vårgårda (hundmat etc.); Asklöf AB, Valdemarsvik (Biabädden); Limex, Höör (hund och kattillbehör etc,) samt Back to Nature (On the Rocks, Stockholm-Kopparberg). Det senare företaget var det enda svenska inom akvaristik-sektorn. Andra nordiska företag inom detta gebit var Tropica Aquarium Plants, Eldorado och WaterLine från Danmark.

 

Nedan visas ett antal foton (drygt 60) som jag tog (något enstaka har någon annan tagit) på InterZoo (några foton också från "kringarrangemang").
I nästa nummer (3-2002) av Ciklidbladet kommer ett reportage från mässan för den som vill ha lite mer "kött på benen".

Det fanns många vackra fiskar och akvarier att titta på.

 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
  
   
 
 
   
 
   
 
   
 
 
   
 
   
 
  
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   

En del nya akvariemodeller visades upp.

 
 
   
 
  
   

Back to Nature-bakgrunderna hade en egen monter på mässan.

 
  
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
  
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   

Tropica Aquarium Plants visade upp flera snygga växtakvarier.

 
  
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   

Även på kvällarna gick det att ha trevligt - dessa foton togs under lördagsnatten efter ett antal öl (vilket kanske framgår) på ölkällaren Barfuesser. Dock skall sägas att alla var i så pass gott skick att de infann sig på mässan på söndagsmorgonen.

 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
  
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
  
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   

Dessa allvarliga herrar och dam representerar SPTU (Scandinavian Pet Trade Union) och kommer från de nordiska länderna Danmark, Norge, Finland och Sverige.

 
 
   

OFI (Ornamental Fish International) valde en ny ordförande - Svein Fosså (t.v.) från Norge. Här avtackar han den avgående ordföranden engelsmannen Mick Seaby.

 
 
   

Faktum är att detta är det enda som jag köpte med mig hem från mässan!!! En batteridriven "vibrator" som ger välgörande massage till en ledbruten kropp.

 
  
 Första sidan Akvarieguide Möten och utställningar