Tyskland - Aquazoo, Dusseldorf

Tyskland - Aquazoo, Dusseldorf

Text och foto (om ej annat anges): Kjell Fohrman


Aquazoo eller Löbbecke Museum som det också heter ligger i de norra delarna av Dusseldorf. Akvariets historia går långt tillbaka i tiden då det har sitt ursprung i det privata museum som startades av Theodor Löbbecke och som 1901 donerades till staden av dennes änka. Sedan dess har museet genomgått flera omvandlingar och förflyttningar och ligger idag i en relativt ny byggnad i stadens norra delar.

Aquazoo är ett nästintill renodlat akvarium även om man här också bl.a. kan hitta en del terrariedjur och mindre däggdjur.

Det måste först som sist sägas att Aquazoo är ett oehört bra akvarium - kanske t.o.m. med det bästa tropiska akvarium som jag har sett. Visst finns här stora flashiga hajar och rockor dvs sådant som behövs för att göra ett akvarium säljande, men vad jag som akvarist blir speciellt imponerad är alla de tropiska söt- och saltvattensbiotoper som har byggts upp. Här kan man hitta tämligen vardagliga fiskar som regnbågsfiskar men även rena rariteter och alla fiskar är i mycket bra kondition. Mest imponerande var kanske det stora halvcirkelformade saltvattensakvariet som var kanske 9 meter långt (uppskattat) där det fanns enorma koraller.   

Som nämnts ovan finns också bl.a. en stor terrarieavdelning och en avdelning med små däggdjur.
Såväl akvarierna som terrarierna var välskötta och snyggt inredda och djurens kondition var generellt sett mycket bra och det var ingen svårighet att spendera mängder av timmar här. Det enda negativa som kan sägas om anläggningen är att informationen om djuren inte var helt perfekt - dels var den inte riktigt komplett och mycket var också enbart på tyska.

Sammanfattningsvis ett extremt bra tropiskt akvarium. Dessutom är ju entréavgiften väldigt låg vilket inte gör det sämre.

Öppettider:
Året runt: 10.00-18.00
Priser:
Entré: Vuxna 6 EUR.
Barn (6-18 år) 4 EUR
Familjepris (2 vuxna + barn):12,00 EUR  
Hemsida: http://www.duesseldorf.de/aquazoo/

Alla foton är klickbara till fullformat för Zoopet Gold-medlemmar.
Det finnas också fler foton från Aqua Zoo (totalt 93 st) att titta på i Zoopets stora fotoarkiv (gäller enbart Gold-medlemmar)

 
Första sidan Akvarieguide Offentliga akvarium