Tyskland - Sea Life, Hannover

Tyskland - Sea Life, Hannover

Text och foto (om ej annat anges): Kjell Fohrman


Text: Kjell Fohrman
Foto: Kjell Fohrman, Annika Ylitalo, Maria Hagberg och Tony Franzen.

Sea Life är en kedja med offentliga akvarier. Totalt finns det idag 27 st och de ligger i Belgien, Finland, Danmark, Frankrike, Holland, Spanien, England, Skottland, Spanien, Italien, USA och Irland.

Sea Life, Hannover ligger relativt centralt i Hannover och är en modern anläggning (invigdes februari 2007).

De allra flesta Sea Life Center brukar "enbart" innehålla fiskar och andra vattendjur som återfinns i den lokala faunan och detta kanske kompletterat med några saltvattensakvarium med t.ex. sjöhästar. På detta Sea Life återfinns dock även en hyfsat stor "regnskog" med tropiska sötvattensfiskar.

Trots att "regnskogen" bara har ett år på nacken är den hyfsat bra uppväxt och det finns också ett bra utkikstorn där man kan kolla ner på vad som finns. I regnskogen finns en damm med bl.a. lite Geophagus och Cichla sedan hittar man här också en del akvarier infällda i väggen. I det stora hela en rätt bra regnskog där det också fanns gott om sittplatser trots att var oerhört mycket folk där vid "Zoopets" besök.

Förutom regnskogen finns också en del annat som inhemsk sötvattensfisk, mangroveträsk, rockabassäng, några saltvattensakvarier (som innehöll fina fiskar, men minimalt med levande koraller), sköldpaddor etc. Självklart fanns även ett gigantiskt saltvattensakvarium med hajar som publikdragare. Man kunde även kolla in fiskarna underifrån om man gick genom den stora tunneln.

Informationen som fanns var rätt OK och innehöll rätt få fel. Den fanns dessutom både på tyska och engelska.

Sammantaget: Ett fräscht ställe där det finns en hel del att titta på. Anläggningen är välskött och snygg. Det finns även ett mindre café där man kan inmundiga diverse bakverk och drycker.
Ett tips är att undvika att besöka stället under helgen då det ofta är jobbigt trångt i gångarna.

Öppettider:
Året runt: 09.00-17.00 (sommartid till 18.00). Helger stängt.

Priser:
Entré: Vuxna 12,95 EUR. Barn: 9,50 EUR

Hemsida: http://www.sealifeeurope.com/local/index.php?loc=hannover

Alla foton är klickbara till fullformat för Zoopet Gold-medlemmar.
Det finnas också fler foton från Sea Life Hannover (totalt 56 st) att titta på i Zoopets stora fotoarkiv (gäller enbart Gold-medlemmar)
Första sidan Akvarieguide Offentliga akvarium