England - SeaQuarium, Weston-super-Mare, England

England - SeaQuarium, Weston-super-Mare, England

Text och foto (om ej annat anges): Kjell Fohrman


Text och foto: Kjell Fohrman

Alla foton i artikeln kan klickas upp i större format (gäller enbart för goldmedlemmar). I Zoopets stora fotoarkiv (enbart tillgängligt för Goldmedlemmar) finns det fler foton att titta på från detta offentliga akvarium (totalt 30 st).

Vill du diskutera detta offentliga akvarium eller något annat offentligt akvarium kan du göra det i denna forumtråd.

Weston-super-Mare är en liten kuststad i Somerset som ligger i sydvästra England. Det är en trevlig sommarstad med en lång vacker sandstrand. Där återfinns också ett offentligt akvarium som ligger vackert och strategiskt placerat mitt på stranden.

Det är ett tämligen litet offentligt akvarium som dock greppar över ganska mycket. Här återfinns såväl sött, bräckt som salt. Mest tropiskt men även en del med fiskar från lokala miljöer. Hela anläggningen är lite sliten och få av akvarierna är snyggt inredda. Jag var dock där strax efter sommarsäsongen när det sannolikt är som mest nerslitet och sedan använder man antagligen vintersäsongen till att rusta upp anläggningen.

Det fanns en del info om vad som visades och en del var helt OK, medan annat inte var så bra. Ett litet exempel var där det informerades om Malawisjön så fanns det med 2 foton på fiskar från sjön. Det ena visade en Cyphotilapia frontosa från Tanganyikasjön och det andra en avelsform på en Aulonocara!!!!

Är då detta offentliga akvarium värt ett besök. Det är definitivt inte värt att ta en omväg bara för att besöka det om man är i England, men om man ändå befinner sig i eller väldigt nära Weston-super-Mare och har lite tid över så kan man absolut få någon timme att gå här.

Öppettider:

Öppettiderna varierar under året. Kolla på deras hemsida.

Entré:

Vuxna 9,50 pund

Barn (3-15 år): 7,50 pund.

(antagligen varierar entré-avgiften under året, så kolla på hemsidan).

Hemsida: www.seaquarium.co.uk/weston-index.php

Adress:

Marine parade

Weston-super-Mare

BS23 1BE, England

 
Första sidan Akvarieguide Offentliga akvarium