Tyskland - Sea Life - Timmendorfer Strand

Tyskland - Sea Life - Timmendorfer Strand

Text och foto (om ej annat anges): Kjell Fohrman


Text och foto: Kjell Fohrman
Detta och andra offentliga akvarium kan diskuteras i denna forumtråd.

Sea Life är en stor "kedja", med ca. 25 offentliga akvarier, som befinner sig runt om i Europa. Här hittar man inte så många tropiska fiskar utan i regel så visas enbart de fiskar upp som återfinns i vattnen runt om oss. Sea Life-akvarierna är därför i mångt och mycket rätt lika varandraäven om en del saker skiljer sig mellan de olika anläggningarna.

Detta Sea Life ligger i en turistort nära Lubeck i norra Tyskland. Trots att orten i sig är liten är det ändå svårt att hitta akvariet, eftersom det är dåligt skyltat. Till slut hittade jag dock en "Akvarie-skylt" i samhället som ledde ner till stranden, men när man väl kom dit så var det slut på skyltarna och man såg inte något akvarium åt vilken håll man än tittade. Genom att fråga mig fram så hittade jag dock dit.

Sea Lifeär inte så himla stort utan man går relativtsnabbt igenom det. Det är dock mycket snyggt och välskött och fiskarna är välmående.
Utan tvekan syns det att det är byggt av proffs - belysningen är minst sagt dunkel och akvariernabelyses med kraftiga spottar i olika färger vilket ger häftiga färger. Det blir dock i längen lite tröttsamt att i stort sett enbart kunna få kolla på "blå" och "röda" fiskar. Tyvärr gör det också att det är rätt hopplöst att fotaoch att det dessutom råder blixtförbud gör det inte heller direkt lättare att fota.
Informationen är utmärkt och den finnspå såväl engelska (åtminstone det mesta)som tyska och det finns dessutom flera guider utplacerade som man kan fråga.

För akvaristen fanns det ett litet korallrevsakvarium, samt några bräckvattenskavrium att titta på och dessutom förstås en del fisk i hajakvariet som även kan hållas i ett akvarium.

Sammanfattningsvis är Sea Life värt ett besök om man befinner sig i närheten, men det är knappast ett akvarium som man tar en omväg för att besöka.
Serveringen verkade vara fräsch och hade ett hyfsat utbud.

Öppettider:
Mars - juni: 10-18
Juli - augusti: 10-19
September-Oktober: 10-18
November-februati: 10-17

Priser:
Vuxna13,50 EUR.
Barn: 5-15 år 9,95 EUR
Pensionärer 12,50 EUR
Hemsida: http://www.sealifeeurope.com/local/index.php?lang=en

Alla foton är klickbara till fullformat för Zoopet Gold-medlemmar.
Det finnas också fler foton från Sea Life, Timmendorfer Strand(totalt 46 st) att titta på i Zoopets stora fotoarkiv (gäller enbart Gold-medlemmar).

 
Första sidan Akvarieguide Offentliga akvarium