Tyskland - Kölns Zoo och Aquarium

Tyskland - Kölns Zoo och Aquarium

Text och foto (om ej annat anges): Kjell Fohrman


Kölns Zoo och Aquarium ligger mitt inne i centrala Köln med gångavstånd till Kölnerdomen och andra kända ställen. Anläggningen består av 2 separata delar - dels själva djurparken och dels akvariet.

Kölns Akvarium är utan tvekan mycket sevärd och det är nog ett av de bättre offentliga akvarier jag har besökt om man ser till den tropiska fiskdelen och då tänker jag på såväl söt som saltvatten. Det finns helt enkelt mängder av snygga akvarier som innehåller såväl vanliga som ovanliga akvariefiskar.  Det fanns alltifrån spekulativa gigantiska Arapaima gigas till små killis. Det fanns mängder av biotoper som innehöll sådant som tanganyikaciklider, grottetror och ovanliga makropoder.

Akvariet innehöll även en rätt stor och välskött avdelning med olika terrariedjur som kajmaner och olika ödlor och en del andra konstigheter som kackerlackor!!!
Såväl akvarierna som terrarierna var välskötta och snyggt inredda och djurens kondition var generellt sett mycket bra och det var ingen svårighet att spendera åtskilliga timmar här. Det enda negativa som kan sägas om anläggningen är att informationen om djuren var rätt dålig - dels var den rätt sparsam och sedan fanns den dessutom enbart på tyska, till vissa delar var den faktiskt också felaktig

Kölns Zoo är ett tämligen ordinärt Zoo - i och med att det ligger mitt i centrala Köln innebär det att utrymmet är rätt begränsat. Även om man inte kan säga att djuren i djurparken hade det trångt så var det inte direkt savannutrymme om man säger så.

Sammanfattningsvis ett mycket bra akvarium och en hyfsad djurpark. Det hade dock varit att föredra om man kunnat lösa separat entré för själva akvariet, eftersom de ju ändå ligger i 2 helt separata anläggningar.

Öppettider:
Sommasäsong: 09.00-18.00
Vintersäsong: 09.00-17.00 
Entré:
Vuxna 12 EUR.
Barn (4-14 år) 6 EUR
Tonåringar (14-17) 8,50 EUR
Studerande 8,50 EUR  
Hemsida: http://www.zoo-koeln.de/

Alla foton är klickbara till fullformat för Zoopet Gold-medlemmar.
Det finnas också fler foton från Kölns Zoo och Aquarium (totalt 109 st) att titta på i Zoopets stora fotoarkiv (gäller enbart Gold-medlemmar)

 

AKVARIUM

 

ZOO

 
Första sidan Akvarieguide Offentliga akvarium