Sverige - Sjöfartsmuseet Akvariet

Sverige - Sjöfartsmuseet Akvariet

Text och foto (om ej annat anges): Kjell Fohrman


Text och foto: Kjell Fohrman

Alla foton i artikeln kan klickas upp i större format (gäller enbart för goldmedlemmar). I Zoopets stora fotoarkiv (enbart tillgängligt för Goldmedlemmar) finns det fler foton att titta på från detta offentliga akvarium (totalt 38 st).

Vill du diskutera detta offentliga akvarium eller något annat offentligt akvarium kan du göra det i denna forumtråd.

Sjöfartsmuseet ligger i Göteborg och grundades 1913. Som namnet säger är det främst ett museum som belyser sjöfarten i hamnstaden Göteborg, men här har även sen 1923 varit ett akvarium. Det är så klart akvariedelen som vi tar upp här och den består av en nordisk och en tropisk avdelning.

Vid mitt senaste besök här var den nordiska avdelningen till största delen stängd för renovering medan den tropiska var öppen. Den tropiska delen består av ca 15 saltvattensakvarier. Akvarierna är väl skötta och det ges hyfsat med information.

Vid mitt besök arrangerades också en temporär (under ca. ett halvår) utställning med bläckfiskar som är väl värd att besöka. Information om vilka tillfälliga utställningar som arrangeras ges på deras hemsida.

Jag besöker regelbundet detta akvarium och dessa besök är alltid givande men ett problem är att de alltid håller på med någon ombyggnad, men å andra sidan så är det oerhört billigt (egentligen för billigt) att besöka museet. En entréavgift innebär också att man får ett årskort så man kan återkomma många gånger utan att betala ytterligare och då välja att antingen bara besöka akvariedelen eller kanske kolla runt i hela museet och ta del av sjöfartens historia. Det finns också ett kafé på museet.

Öppettider:

Tisdag-söndag: 10.00-17.00

Onsdagar: 10.00-20.00

Entré:

Vuxna över 25 år: årsbiljett 40 kr (gäller på 5 museer i Göteborg)

Under 25 år: Fri entré

Hemsida: http://goteborg.se/wps/portal/sjofartsm/akvariet

Adress:

Karl Johansgatan 1-3

414 59 Göteborg

 
Första sidan Akvarieguide Offentliga akvarium