England - Sea Life, Birmingham

England - Sea Life, Birmingham

Text och foto (om ej annat anges): Kjell Fohrman


Text: Kjell Fohrman

Sea Life är en kedja med offentliga akvarier. Totalt finns det idag 18 st och de ligger i Belgien, Finland, Frankrike, Grekland, Holland, Spanien, Storbritannien och Irland.

Det jag besökt ligger i Birmingham som är Englands näst största stad. Akvariet ligger mycket vackert vid en av flera kanaler som går genom centrala Birmingham och på bekvämt gångavstånd från järnvägstationen och centrala köpcentra.

Man börjar nerifrån vid entrén och cafeterian och ”arbetar” sig sedan uppåt på olika gångar som passerar de olika aktiviteterna. Huvudinriktningen är kallvatten och salt även om det också finns en hel del annat att titta på. Akvaristen som letar efter inspiration till hur man skall inreda sina akvarier hittar dock inte här så mycket eftersom det inte finns så mycket av ”våra” tropiska akvarier/fiskar – på sin höjd några saltvattensfiskar som muränor samt en omfattande sjöhästodling.

De olika Sea Life akvarierna har specialiserat sig på olika saker och just detta akvariums gebit är odling av sjöhästar (7 olika arter) samt ett utterprojekt. Speciellt sjöhästprojektet tyckte jag var intressant.

Akvariet är inte så stort och man hinner ganska lätt kolla igenom det mesta på 1-2 timmar. Det är dock rätt fräscht och verkar välskött t.ex. så är miljöerna för de olika fiskarna mycket fint byggda och fiskarna överlag är i mycket god kondition. Därför är Sea Life i Birmingham väl värt ett besök även om det kanske ur akvaristisk synpunkt inte ger så där jättemycket, men det är ju inte heller syftet med detta akvarium.

Ett minus är att entréavgiften tydligen är flexibel eftersom det inte anges på deras hemsida utan man måste maila dom för att få reda på aktuell entréavgift. Vid mitt besök så var avgiften 8.95 pund (ca. 125 kronor), men om jag minns rätt så var detta pris av någon anledning rabatterat för dagen. Men denna rabatt kanske gäller alla vardagar – vad vet jag.

Öppettider:
Vardagar: 10.00-16.00; helger 10.00-17.00. 16.00 resp. 17.00 anger sista insläpp och inte när det stänger.
Entré: ???? Man måste maila dom för att få reda på aktuell entréavgift.
Hemsida: http://www.sealifeeurope.com

Fotolista: Goldmedlemmar kan klicka på fotona för fullformat. Fler foton från Sea Life finnsi Zoopets stora fotoarkiv.
Första sidan Akvarieguide Offentliga akvarium