Sverige - Malmö Museum, Akvarium och Tropikarium

Sverige - Malmö Museum, Akvarium och Tropikarium

Text och foto (om ej annat anges): Kjell Fohrman


Akvariet/Tropikariet är tillsammans med några andra museer beläget inne i Slottet Malmöhus.  

Akvariet är i sig ganska litet och här finns ca. 20 akvarier med tropiska sötvattensfiskar samt ca 10 akvarier med kallvatten (salt + söt). Dessutom finns ett litet tropikarium med en del terrariedjur samt små däggdjur.

Akvarieavdelningen är rätt okej och några olika biotoper presenteras på ett bra sätt - bl.a. akvariet med sprutfiskar. Inredningarna är bra gjorda och fiskarna är överlag i bra kondition. Samma sak kan sägas om tropikariet.

Informationen är oftast rätt bra även om den saknas helt på flera av akvarierna och även på något ställe var lite felaktig. 

Sammanfattningsvis ett ganska litet men rätt välskött akvarium. Entreavgiften (i den ingår också att man kan besöka övriga museer i byggnaden) är ju också extremt låg vilket gör ett besök extra prisvärt. Notera de korta öppettiderna.   

Öppettider:
September - maj: 12.00-16.00
Juni - augusti: 10-16
Priser:
Entré: Vuxna 40 kr
Barn (7-15 år) 10 kr
Studerande: 20 kr  
Hemsida: http://www.malmo.se/museer 

Alla foton är klickbara till fullformat för Zoopet Gold-medlemmar.
Det finnas också fler foton från Aqua Zoo (totalt 47 st) att titta på i Zoopets stora fotoarkiv (gäller enbart Gold-medlemmar)


Ett vackert unikt färgat vildsvin ute i skogen.
 Nej så kul var det inte utan min jacka lyckades på något märkligt sätt spegla av sig genom glasrutan i montern där det uppstoppade vildsvinet var placerat.  
Första sidan Akvarieguide Offentliga akvarium