Interzoo 2004

Interzoo 2004

Text och foto (om ej annat anges): Kjell Fohrman


Världens största zoofackmässa går vartannat år av stapeln i Nürnberg, Tyskland. Denna gång 13-16/5) visade 1.101 utställare upp sina produkter.
De 1.101 utställarna (2002 - 1.015 st) kom från 48 nationer och den totala utställningsytan var 40.630 m² (2002 - 38.437 m²).
Det säger sig självt att det är omöjligt att hinna med att kolla allt även om man är där alla fyra dagarna som jag var. Bara att i sakta mak (45 sekunder för varje monter) passera alla montrarna och kasta ett getöga in på vad var och en av dom har att visa upp tar uppemot 14 timmar och då är ändå inte vila fötterna-paus, matpaus och toapaus inräknade.
Det är inte heller så lyckat att alla husdjurskategorier var blandade vilket innebär att om man bara är intresserad av akvaristik så är de som visar upp sådana produkter mixade med de som visar upp hund- och kattfoder, fågelburar etc, i alla sju hallarna. Det hade varit oerhört mycket enklare om akvaristiken hade legat för sig.

Tyvärr var det i år en trend att det var färre snygga akvarier som visades upp än vad som varit fallet tidigare. Många företag som tidigare haft mycket snygga akvarier att visa hade antingen inga akvarier alls (t.ex. ADA-Amano) eller hade tappat i kvalitet (t.ex. Juwel). Tycker bara att det var två företag som fortfarande hade hållit stilen och lagt ner rejält med jobb på att visa upp snygga akvarier - bägge var faktiskt nordiska - Tropica från Danmark och Back to Nature-bakgrunderna från Sverige.

Nedan kan du kolla på dryga 30 foton från mässan - lite mer text om själva mässan samt en bredare summering av mina intryck samt lite om vilka nyheter som presenterades kan du läsa i den artikel som kommer i nästa nummer (3/2004) av Ciklidbladet.

 

 
   

 

   

 

 
   

 

 
   

 

 
   

 

 
   

 

 
   

 

 
   

 

  
   

 

   

 

 
   

 

 
   

 

 
   

 

 
   

 

 
   

 

 
   

 

 
   

 

   

 

 
   

 

 
   

 

  
   

 

  
   

 

 
   

 

 
   

 

 
   

 

 
   

 

 
   

 

 
   

 

 
   

 

 
   

 

 
   

 

  
   

 

 
 Första sidan Akvarieguide Möten och utställningar