Skottland - Sea Life, Loch Lomond

Skottland - Sea Life, Loch Lomond

Text och foto (om ej annat anges): Kjell Fohrman


Text och foto: Kjell Fohrman

Alla foton är klickbara till fullformat för Zoopet Gold-medlemmar.
Det finnas också fler foton från Sea Life Loch Lomond (totalt 33 st) att titta på i Zoopets stora fotoarkiv (gäller enbart Gold-medlemmar)
Vill du diskutera detta offentliga akvarium eller något annat offentligt akvarium kan du göra det i denna forumråd

Sea Life är en kedja med offentliga akvarier. Totalt finns det idag närmare 50 st och de ligger i Belgien, Finland, Danmark, Frankrike, Holland, Spanien, England, Skottland, Spanien, Italien, Turkiet, Portugal, USA, Irland, Australien, Nya Zeeland, Thailand och Korea.

Sea Life, Loch Lomond ligger några mil norr om Glasgow i Skottland. Loch Lomond är en mycket vacker semesterby där det kryllar av turister under sommarmånaderna. Man tar sig lätt dit med ett direkttåg från Glasgow och akvariet ligger ca. 10 minuters gångväg från tågstationen.

De allra flesta Sea Life Center brukar vara uppbyggda på ungefär samma sätt. Proffsigt byggda, välskötta djur, bra information, men de är lite tråkigt enahanda och ger oftast inte mycket till inspiration för akvarister. Även detta Sea Life uppfyllde dessa kriterier till punkt och pricka. De allra flesta fiskar som fanns här var saltvattensarter och det var väldigt få tropiska arter och dessa gick i hyfsat snyggt inredda akvarier där det gavs bra information. Här fanns det ”vanliga” med en hajtunnel, en avdelning där man kunde klappa vissa vattendjur, akvarier med fiskar från ”lokala” miljöer etc.

Ur akvaristiskt intresse kunde man klara av akvariet på några minuter, men visst om man går dit med barn så fungerar det alldeles utmärkt en regnig dag. Fast nu gick jag dit ensam och det bästa med hela stället tyckte jag var utsiktsterrassen högst uppe. Där uppe satt jag länge med en kopp kaffe (som man kunde köpa en våning ner i det välsorterade kaféet) och njöt av utsikten och aktiviteterna på sjön nedanför.

Adress:

Loch Lomond Aquarium SEA LIFE
Loch Lomond Shores
Balloch, G83 8QL
Scotland.

Öppettider: 

Året runt: 10.00-17.00.

Priser:

Entré: 13,60 EUR.
Barn under 3 år: Gratis.
Det blir billigare om man i förväg köper en biljett via deras hemsida.

Hemsida: https://www.visitsealife.com/loch-lomond/

 

 
Första sidan Akvarieguide Offentliga akvarium