Irland - National Sea Life, Bray

Irland - National Sea Life, Bray

Text och foto (om ej annat anges): Kjell Fohrman


Text: Kjell Fohrman

Sea Life är en kedja med offentliga akvarier. Totalt finns det idag 18 st och de ligger i Belgien, Finland, Frankrike, Grekland, Holland, Spanien, Storbritannien och Irland.

Det som ligger i Bray på Irland är ett av de minsta Sea Life-akvarierna. Det ligger mycket vackert vid strandpromenaden i staden Bray. Bray är en ”sommarstad” strax söder om Dublin och man tar sig lätt dit med tåg från Dublin (5 EUR t/r) och sedan ligger akvariet på bara några minuters gångavstånd från järnvägsstationen.

Detta Sea Life akvarium skiljer sig rätt mycket från de övriga Sea Life akvarierna – dels genom att det är något mindre och dels genom att här också finns en hel del tropiska fiskarter i akvarierna. Här finns helt i drygt 24 olika akvarier lite för alla smaker. Man kan titta på några av de fiskarter som återfinns runt Irlands kuster, hajbassänger (även tropiska), karpar, tropiska fiskar, saltvattensfisk, sjöhästar etc.

I den tropiska sötvattensavdelningen (oftast bassänger och inte akvarier) hittar man det vanliga som, pirayor, några malar, någon ormhuvudsfisk, lite oscars etc. Det hela är mixat så man kan absolut inte tala om några uppbyggda biotoper.

I den tropiska saltvattensavdelningen återfinns minimalt med levande koraller men en del snygga saltvattensfiskar (både större och mindre) samt sjöhästar.

Akvariet är som sagt inte så stort och man hinner ganska lätt kolla igenom det mesta på en lite dryg timme. Det hela är lite slitet och inredningen ger en väl inte direkt någon inspiration till ens egna akvarier utan att för den delen vara dålig. Informationen som ges om innehållet i akvarierna är väl så där, men fullt tillräckligt om man inte vill gå på djupet. Det finns också en del frågor uppsatta (svaren kan man sedan hitta i infon som finns anslagen vid akvarierna) allt för att främst de yngre skall få lite extra kunskap. Just detta att det finns lite av varje gör att de flesta besökarna säkert är nöjda med sitt besök på detta Sea Life Akvarium.

Öppettider:
Maj – September:
Alla dagar: 10.00-18.00
Oktober – April:
Vardagar: 11.00-17.00; helger 11.00-18.00

Entré: Vuxna 9,75 EUR, Barn 6,95 EUR, Familj 31,00 EUR.

Hemsida: http://www.sealifeeurope.com

-------------

Fotolista: Goldmedlemmar kan klicka på fotona för fullformat. Fler foton från Sea Life finns i Zoopets stora fotoarkiv.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Första sidan Akvarieguide Offentliga akvarium