England - Bristol Aquarium

England - Bristol Aquarium

Text och foto (om ej annat anges): Kjell Fohrman


Text och foto: Kjell Fohrman

Alla foton i artikeln kan klickas upp i större format (gäller enbart för goldmedlemmar). I Zoopets stora fotoarkiv (enbart tillgängligt för Goldmedlemmar) finns det fler foton att titta på från detta offentliga akvarium (totalt 70 st).

Vill du diskutera detta offentliga akvarium eller något annat offentligt akvarium kan du göra det i denna forumtråd.

 

 

 

Bristol är en trevlig stad som ligger i sydvästra England nära gränsen till Wales. Staden är sydvästra Englands folkrikaste (ca. 460.000 tusen invånare). Där finns bl.a. ett offentligt akvarium som ligger i stadens centralare delar.

Från utsidan ser akvariet tämligen anspråkslöst ut, men när man har kommit in ser man att det är hyfsat stort och mycket välskött. Här återfinns såväl sött, bräckt som salt. Mest tropiskt, men även en del med fiskar från lokala miljöer.

Hela anläggningen är som sagt mycket välskött och akvarierna är mycket snygga och naturtrogna. Fiskar (och övriga djur) är i mycket bra kondition.

Det fanns en del info, men tyvärr inte i så hög grad om fiskarna i akvarierna, utan mer i ”allmänna kunskapsfrågor”. Det märks helt klart att mycket av den info som ges är inriktad på skolelever och Bristol är ju en stor stad så många skolklasser kommer säkert hit på besök, som en del i deras utbildning.

Är då detta offentliga akvarium värt ett besök. Ja absolut, visst det är inte jättestort och spektakulärt, men det som finns är mycket bra och kan också ge en hel del inspiration om hur man skall kunna inreda sitt eget hemmaakvarium.

Öppettider:

Öppettider: Alla dagar 10.00-17.00.

Öppettiderna kan variera under året. Kolla på deras hemsida.

Entré:

Vuxna 15,30 pund.

Barn (3-12 år): 9,95 pund.

 (fler alternativ finns, kolla på hemsidan).

Hemsida: https://www.bristolaquarium.co.uk/

Adress:

Anchor Road

Bristol

BS1 5TT, England

 

 

 
Första sidan Akvarieguide Offentliga akvarium