Stuart Grant Cichlid Fund

1/ Kolla på Zoopet.
Massor av info finns redan på Zoopet (t.ex. i artbeskrivningarna) eller i forumet (använd sökmotorn) så kolla gärna om svaret finns där innan du skriver frågan. Vägledning om var du hittar information på Zoopet finns också i Zoopet-guiden på "Första sidan".

2/ Vägledning. 
Behöver du fråga om hur du använder forumet går det bra att maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller att skriva i avdelningen 09. Zoopet.com

3/ På rätt plats.
Skriv ditt inlägg i rätt ämnesavdelning/kategori (inlägg som ligger fel kommer att plockas bort). Vet du inte var du skall skriva ditt inlägg så lägg in frågan i kategorin - "Vilken kategori" - så kommer ditt inlägg att flyttas till rätt kategori.
Om du har flera frågor som passar in i olika kategorier - så dela upp frågandet och lägg in dom i resp. kategori. Detta ökar chansen att få ett bra svar eftersom det ofta är så att "experterna" ofta bara kollar och svarar i "sin" kategori - t.ex. växtexperter i "Växter och alger", diskusexperter i "Amerikanska ciklider" etc.

4/ Tydlig rubrik.
Massor av inlägg skrivs här på forumet och ingen hinner läsa alla. Det är därför viktigt att du i din rubrik tydligt anger vad frågan gäller så att den person som är insatt i ämnet lägger märke till din fråga - en otydlig rubrik som "Hjälp", "Fundersam" etc. minskar chansen till att du skall få ett bra svar.

5/ Svepande och för många frågor.
Försök att vara konkret när du ställer en fråga. Väldigt allmänna frågor är omöjliga att svara på eftersom det finns tusentals med olika svar, utifrån de olika situationerna.
Ställ inte heller för många frågor samtidigt - om du gör så kommer du bara att få svar på några av dom.

6/ På ett ställe
Lägg enbart in ett och samma inlägg på ett ställe. Om samma inlägg läggs in på flera ställen kommer samtliga att tas bort.

7/ Vårdat språk.
Ett vårdat språk ökar chansen till att få svar. Inlägg som innehåller svordomar, könsförnedrande och rasistiska uttryck etc. kommer omedelbart att plockas bort och de som använder ett sådant språk riskerar att bli avstängda från forumet.

8/ Kritik
Kritik mot NAMNGIVNA privatpersoner eller företag är OK förutsatt att kritiken håller sig inom lagens råmärken samt att kritiken INTE skrivs under pseudonym (ange alltid ditt för och efternamn samt bostadsort).

9/ Annonser
Det är inte tillåtet att annonsera (vare sig köpa, sälja, byta, skänka etc.) i forumet. Den som bryter mot detta och lägger in en annons i forumet kommer att få en räkning på 300 kr.
Den som lägger in en kommersiell annons kommer att få en räkning på 1.000 kr.

10/ Skrika = STORA bokstäver
Man skall inte "skrika" i forumet och definitivt inte göra det i rubriken (sådana inlägg tas bort). Att "skrika" är att enbart använda stora bokstäver.

11/ Ändra i eget inlägg
Det är lätt att ändra i sitt eget inlägg om man skulle råka skriva fel. Klicka bara på "Ändra" och rätta till det som skall ändras.

12/ Bara egna foton i forumet
Bara Zoopet Gold medlemmar kan lägga in foton i forumet. Det är endast tillåtet att lägga in egna foton i forumet. Man kan dock även lägga in andra foton under förutsättning att de finns med bland Zoopets artbeskrivningar samt i medlemmarnas fotoarkiv samt att man då tydligt anger vem som tagit fotot.

Att lägga in andras foton (utöver vad som ovan angivits) är absolut förbjudet och den som gör det stängs omedelbart av från Zoopet (avgiften anses förverkad). Zoopet kommer dessutom att aktivt hjälpa den som utsätts för fotostölden genom att överlämna namn och adress på den som lagt in foton så att skadeståndsanspråk kan resas.

13/ Storlek på foton
Man kan lägga in hur stora foton som helst i forumet, men för att forumet skall vara lättöverskådligt så tillåter vi enbart foton som är maximalt 400 x 400 pixlar.

14/ Stötande/kränkande inlägg - Annonser i forum etc.
Om du upptäcker att någon har brutit mot någon av ovanstående regler så kontakta oss genom att klicka på symbolen  (finns längst ner i vänsterspalten av varje inlägg) och tala om vilken regel du anser inlägget bryter mot. Om oss Kontakta oss Facebook

Allt innehåll är copyright Fohrman Aquaristik