Levandefödande tandkarpar

Xiphophorus maculatus

Röd platy


Vetenskapligt namn:
Xiphophorus maculatus
Tidigare vetenskapligt namn:
Platypoecilius maculatus
Poecilia maculata
Familj:
Poeciliidae
Handelsnamn:
Röd platy
Ursprung:
Odlingsform med ursprung i Mexiko, Nicaragua, Guatemala, Honduras, Fiji och Belize. Dessutom inplanterad i många länder.
Foto på fisken Xiphophorus maculatus Foto © Mikael Håkansson

Allätare (insekter, maskar, invertebrater, växtdelar etc). Äter i akvarium allt vanligt akvariefiskfoder.
I sin naturliga miljö återfinns den på många ställen (bäckar, floder, varma källor, diken, kanaler, träsk etc.) och då oftast i långsamflytande vatten med slammiga bottnar.
I likhet med svärdbäraren är den mycket lättodlad, men är inte riktigt lika produktiv som denna. Efter leken utvecklas ägg/larver/yngel i ca. 4-5 veckor inuti honan innan de föds. En kull kan innehålla 20-80 yngel och arten leker regelbundet. Om man vill odla arten bör man helst flytta de dräktiga honorna till ett separat akvarium. Vuxna fiskar brukar dock inte äta upp avkomman.
Platyn är en mycket fredlig levandefödare och inte ens hanar brukar bråka med varandra. Däremot kan hanarna stressa honorna vid leken, därför bör man hålla fler honor än hanar i akvariet.
Den passar utmärkt i de flesta sällskapsakvarier. Ett lämpligt akvarium bör innehålla en hel del växter och gärna några flytväxter.
Hanarna har ett fortplantningsorgan (gonopodium) samt är något mindre än honornas.
Hos vildformerna är hanarna oftast något färgstarkare.

Arten är en av de allra vanligaste akvariefiskarna och det förekommer mängder av odlingsformer i handeln. Varav den röda är en av dom absolut vanligaste. En del av dessa är korsningar med X. hellerii och/eller X. variatus. Även av naturformerna finns det många olika populationer, men vildfångade exemplar förekommer sällan i handeln. Arten är normalt väldigt lättskött och tålig och den är en bra nybörjarart. Vissa odlingsstammar verkar dock vara så inavlade att de är något känsligare.


Fler varianter på arten

Medlemmarnas kommentarerFlyttning av honor.
Kommentar av: Fishface96 den 2018-12-31

Så som jag ser det så behöver man inte flytta honor från resten. vet inte hur många platy jag donerat till en fiskaffär. (om du behöver det så gör du något fel) haha nae kanske inte. Ha ett väl planterat akvarie och jag garanterar att du snart har mer platy än du egentligen vill ha.

Akvariestorlek
Kommentar av: Åsa-Marie den 2017-08-28

Tänkte ha ett gäng i ett 54 liters. Men fått massa skit för det från andra akvarister som säger de är för litet. Men de står ju 40 liter här. ? Stämmer inte det? Eller är de dom andra akvaristerna som ej kan sin sak

Korallplaty
Kommentar av: admin den 2017-05-21

Min absoluta favorit är korallplatyn.

Bra nybörjarfisk
Kommentar av: erik96 den 2013-08-28

Köpte 10 st. En dag senare har det redan blivit yngel!

Fredliga.
Kommentar av: Sirikan den 2013-02-13

Min platy är en snäll och fredlig fisk. Den är snäll och bråkar inte med nån.

Uppfödning o korsning
Kommentar av: Cernunnos den 2012-11-30

Har fått igång en riktigt bra uppfödning i barnens akvarium helt utan ansträngning. Kidsen tycker att det är jättekul med alla udda färgkombinatiober, samtidigt som jag har gott om foderfisk till mina större hungriga fiskar :)
Har råkat få korsningar med platys mollys o svärdbärare också(visste inte att det gick)

:)
Kommentar av: Geekinblack den 2011-12-01

Jag har hade 3 korallplaty, 2 mussepiggplaty och en vanlig gul å svart platy samt en grå som skimrade i grönt, sen fick jag en massa korallplaty yngel som flyttades över till ett litet akvarium å jag fiskade även upp en ensam överlevare från stora akvariumet som var gul men alla dog utom den gula å en korallplaty. Nu är dom nästan vuxna och bor i det stora igen :) fick en ny kull för en månad sen med korallplaty som föddes i en yngelkasse men nu när dom börjar bli stora så ser jag att en av dom verkar bli en mussepiggplaty!! En av alla yngel brås på pappan som är mussepigg platy och resten på morsan som är korall xD

Lätta fina fiskar....
Kommentar av: Millis71 den 2011-11-23

Har några neonblå wagtails. Jättesnygga.Simmar nästan runt i stim hela tiden. Passar bra i sällskapsakvariet. Ynglar av sig lite väl mycket bara....

Platys :D
Kommentar av: Halofan den 2011-07-27

Väldigt fina fiskar. Var en av de första fiskarna jag har haft. Älskar hur de simmar runt i stim. Tycker också att det finns så många häftiga färgkombinationer.
Samsas bra med Palettciklid , Svärdbärare,
Siamesisk Algätare, Bandgurami, Öronål och
Honungsgurami

Jätte fina!
Kommentar av: lysette den 2011-05-29

Jag har haft red wagtail platy sen min pappa hade akvariet som jag nu tagit över :) De var de enda i hans akvarium som överlevde mig när jag matade ihjäl de andra fiskarna när jag var 2 år och de förökade sig jätte mycket! Ända tills jag skaffade andra fiskar behövde de ingen hjälp med att yngla och vi hade över 50 st ett tag! Nu är det bara 3 honor och en hane kvar men jag räddar ynglen! Jätte mysiga fiskar!

Älskar dem :)
Kommentar av: PansarPlaty den 2011-02-21

Är fast sen jag köpte mitt första par av sunset wagtail platys. :D Nu har jag sex stycken och det är verkligen en fisk jag rekommenderar. Lätt att ha att göra med och dem är lättsköta och trevliga att titta på. ^^

Lättodlade!
Kommentar av: Oscar Martinsson den 2010-07-18

Jag har 5st som "ynglar av sig" stup i kvarten:) Bra fisk!

Kim
Kommentar av: svart_civic@hotmail.com den 2010-03-04

Fina fiskar som ger en snygg färg i karet o får yngel lätt vilket är kul:) har just nu 5 stycken men kanske blir fler! /kim

Färg glad fisk!
Kommentar av: Black_Angel den 2010-01-19

Jag har 2 st musse pigg platy, en sunset och en red i mitt stora kar. Har även 9 st små bäbisar i det lilla karet :) En mycket trevlig fisk enligt mig1 :)

Förökar sig som kaniner
Kommentar av: Spongeduck den 2009-08-19

Väldigt trevlig fisk, men jag önskar att det gick att kastrera fiskarna...

min första fisk
Kommentar av: Erik. den 2009-07-06

rolig fisk som finns i alla färger ok tålig kanon bra ny börjar fisk asså!!! jag rekomenderar att börja med denna fisk.

Sjukling
Kommentar av: Guppy_ciklid den 2009-06-06

Platy är relatift känsliga mot bukvattenssot.

bra nybörjar fisk
Kommentar av: Erik. den 2009-03-12

kanon bra fisk . dom finns i så många färger

Får dem inte att överleva
Kommentar av: MarilynManson94 den 2009-02-01

Jag har 1 platy kvar av ca 20 som jag köpte, antingen får de svamp eller vita prick eller så bara dör de. Annars gillar jag dem skarpt! Jättefina och gulliga. Ska nog försöka igen...

Korall platy
Kommentar av: Maxnine den 2008-12-21

Jag har 16 små korall platy som är par-mogna, och de är jätte söta och det som är speciellt med dom är att jag har fött upp de själv! Det är inget svårt att få platy yngel för jag köpte en hane och 2 honor och en månad senare hade jag mina 12 första yngel! man behöver inte ha tur för att få yngel och man kan inte ha otur för jag lovar att du kommer att få yngel!

Snälla, trevliga fiskar.
Kommentar av: Jullan93 den 2008-12-09

De är jättefina, några utav de första fiskarna jag hade var platys. Hade en fisk som blev jättegammal. :D

Platy
Kommentar av: Micke_1991 den 2008-08-22

Har 2 hanar 4 honor i ett femtio liters hannarna kommer inte alls överens och hade precis en liten utdrabbning(förvånansvärt våldsam) ska nog flytta över en hane och två honor till mitt 100 liters

sötingar
Kommentar av: Emmelie den 2008-05-21

de är otroligt söta och jag älskar dem. men nu har det gått till överdrift, det är den enda sorten jag har i akvariet om man inte ska räkna med algätaren, men de förökar sig som skamm och min ena hona är tjock jämt. och de äter inte upp ynglen heller för den delen. men annars är det en väldigt bra fisk:)

*Lalloline*
Kommentar av: lalloline den 2008-03-08

En mycket fin fisk, men varför skriver alla att dom ynglar så mycket, har haft mina sen ca 4-5 månader och inte har jag fått några yngel, vad jag har märkt i alla fall.
Däremot har jag en hona som är så tjock så hon ser ut att explodera när som hellst, helt rund är hon, kanske så att hon ska ha yngel, vad vet jag.
Vet inte hur dom ser ut när dom ska ha.
Däremot skriver alla att det är svårt att se skillnad på honor och hannar, inte ett dugg tycker jag,
Kolla fenan under magen på honorna så är den stor och hannarna har nästan ingen alls bara en liten lite..

Lycka tilll med era underbart vackra fiskar.

:D
Kommentar av: Baf2 den 2008-03-01

köpte såna idag dom har redan börjat leka:D


väldit fin fisk!!!

Favoriten
Kommentar av: UniQ den 2008-01-26

Min favorit. Många olika snygga färger och en häftag fisk som gjärna stimmar en del :)

Bra nybörjarfisk
Kommentar av: Berek den 2007-11-11

Den är enkel att ta hand om och man behöver inte tänka så mycket på hur man ska sköta den. En bra nybörjarfisk som lätt får yngel.

Lovisa

Väldigt trevlig fisk
Kommentar av: Cicci92 den 2007-06-09

Simmar oftast tillsammans, inte alls skygga och ganska tåliga.. Dock fick jag avliva min ena hane för han simmade skevt och inte kunde använda sina fenor.
Har fått mycket yngel på dem, just nu har jag fem stycken som jag hoppas växer till sig!
Håller inte med om att det är svårt att se könsskillnad, iaf inte på korallplatys då honorna blir större och har mycket svartare fenor än hanarna. Rekomenderas till nybörjare!

fina
Kommentar av: wicked1 den 2007-05-15

Jag hade ett par "röd korall" tror jag dom hette, i mitt första kar. Dom var väldigt söta och jag tycker platy är finast när dom är röda/orange?.

Min första kull med yngel!
Kommentar av: Marcus.N den 2007-02-02

fick min första kull med platy yngel igår dem är helt underbara

Trevlig fisk
Kommentar av: MattiasL den 2007-01-24

Trevlig fisk. Jag köpte fem och nu är de tolv!

Underbar fisk^^
Kommentar av: Marcus.N den 2007-01-04

Jag köpte några för nån timme sen och dom är ju för roliga åker och äter på mina växter och så tittar dom mycket på deras nya rumskamrater två dvärgklogroder^^

Starka yngel!
Kommentar av: Oregistrerade den 2006-10-29

Jag har nu en tid haft några platyn och några guppysar samt fler fiskar.Guppysarna har varit "gravida" flera gånger men deras yngel blir bara uppätna.Platysarna har varit "gravida" mindre än vad guppysarna varit och endå har jag nu 2 små platyyngel!Mycket smarta fiskar!Bra nybörjarfisk!

/Queen

mina söta !!!
Kommentar av: Oregistrerade den 2006-10-26

jag har bara en massa blåplatys i ett växttätt akvarium. fyra dagar efter hemkomsten hade jag redan yngel simmandes ibland flytväxterna. en fisk som är tacksam att odla, o bedårande att beskåda :D

Hmm*
Kommentar av: delillaynglet den 2006-10-19

En del säjer att platys är otåliga en del andra säjer tvärtom.. pratade med en som jobbade med zoo. de är vanligt att dom dör i början. första veckan ungefär. en del kan ha med sig bakterier från de förra "stället". de är varken ditt eller fiskarnas fel. men... sluta klaga! en del har tur andra inte. jag hade tur-i-oturen så jag vet hur de känns!

platy
Kommentar av: delillaynglet den 2006-10-13

mina platys är jättefina

Älskar dom
Kommentar av: delillaynglet den 2006-10-08

älskar mina färggranna platys.. dom är såå otroligt fiina<3

Fighter
Kommentar av: Oregistrerade den 2006-10-08

En av mina platys blev naffsad runt fenan.. hon var sjuk och simmade vid vattenytan.. eller simmade gjorde hon inte hon låg stilla.. jag trodde hon skulle dö.. me ntill min förvåning är hon frisk nu. Hon simmar runt och är givetvis smal.. hon åt inget. Men hon äter lika mkt som förr. Så hon blir helt frisk och kry som de andra fiskar i mitt akvarium snart!! // Glaader

Yngel
Kommentar av: Oregistrerade den 2006-10-08

Ett yngel har blivit "stort" ca 1cm och en annan.. på ca 3mm som en annan insändare.. har totalt 11 yngel.. undrar hur de kommer gå.. // Jag

FÖRÖKNING!
Kommentar av: Oregistrerade den 2006-09-13

Dom här fiskarna är bra på att föröka sig!Har ett yngel som är ca lite mer en 1cm och en som bara är 3mm!!!Dom bor tillsammans,kanske ska köpa ett skivbordsakvarium och flytta över dem dit så att de får mer plats en bara den lilla yngelburen!

/Queen

ungar
Kommentar av: Oregistrerade den 2006-09-13

Imorse plockade ag ut dem en efter en.. tills det var tretton stycken småttingar! Jag har flyttat över dem i en separat akvarium så de själva inte blir fiskmat. Det roliga är att vi haft akvariet med fiskarna i lite mer än en vecka nu och det är redan små bebisar här. Jag visste inte ens att hon väntade. Vi har massa andra fiskar så vi vill inte att de ska bli fiskmat.. Men jag tror tyvärr att jag får ge bort några av de nya, till vänner, när de blir lite större.. För att de får ju inte plats där alla om de ska fortsätta para sig så ofta de där två.

Lättskötta!
Kommentar av: Oregistrerade den 2006-08-27

Platy är lättskötta!Har själv 3 st.2 orange hoer och en blåsilvrig hane.Vakra fiskar!En klar NYBÖRJAFISK!

/Queen

Platy, Platy och Platy
Kommentar av: Oregistrerade den 2006-08-18

Mina platys har jag haft i ett och ett halvt dygn. Jag sitter och tittar på dom efter jag vaknat innan frukosten, efter frukosten. När som helst! Imorgon ska jag köpa guppys. Bli inte uppröd eller straffa fiskarna på något sätt om dina platys naffsar eller stöter bort en annan fisk. De hände mig men jag tog det lugnt innan jag insett att denna (hona) bara ville imponera på hanen. Samma sak kan hända andra fiskar eller att hanen impopnerar på honorna. Köp gärna 1-2 hannar och 3-4 honor MINST! Dom älskar sällskap och ynglar av sig. Lycka till med era Platys! Ska kolla till mina änglar nu:)

Neon
Kommentar av: Oregistrerade den 2006-08-17

Små frdliga typer som inte lämnar stimmet en sekund förutom när det är matdags. Små färgprickar i akvariet.

Köpte platys
Kommentar av: Oregistrerade den 2006-08-17

Hej! Jag har efter vad alla skrivit om platys, kommit fram till att jag har 4st. Musse Pigg- Platys. Nu har vi döpt om hannen till Pluto. Vi tror att 2 av honorna redan under första dagen är dräktiga... eller väntar yngel. De ska bli såå kul. Men såklart har dom redan varit de innan vi fick dom isåfall. Tror att jag har blivit "Platy- kär"!! Tror ni nu jag rekommenderar denna Underbara fisk. Japp, de gör jag!

PLATY- KÄR!!

Bra nybörjarfisk
Kommentar av: ekmanjenny den 2006-07-18

Det är fantastiskt men mina två Platys överlevde alla mina nybörjarmisstag. Nu när jag verkligen lärt mig sköta akvariet mår de toppen. Vacker och lättskött fisk tycker jag.

Så fina!
Kommentar av: Oregistrerade den 2006-06-16

Mina platy (både röd-svarta, och blå) är så himla fina...man blir ju nästan kär

Jodå, nog ynglar de av sig
Kommentar av: Oregistrerade den 2006-06-12

Vi började med fem korallplaty, köpte till tre Wagtail. Sen blev det ett yngel som överlevde och nästa gång två, fyra, tja och när akvariet var överbefolkat och vi skaffade ett större akvarium dit Barberna och corydoras och en ancitrus fick flytta över. Fick Platynas yngel vara mer ifred och snart blev de ännu fler.

Roliga!
Kommentar av: Oregistrerade den 2006-06-04

jag har 5 st sunset platy neon=väldigt fina o livliga.sunset ä den snyggastefärgen tycker jag , särskilt när det gula färgen övergår till rött o den övergår till svart.men jag vet ej om det ä dom som bier av fenorna på mina kampfiskar...fast dom ser så oskyldiga ut när dom simmar om kring med sitt söta ansikte.dom verkar tycka om min mal mkt vet inte varför.Men är bra nybörjar fisk , så jag säjer bara:köp dom snygga fiskarna

Fin fisk
Kommentar av: Oregistrerade den 2006-04-17

platyn är en bra nybörgar fisk. och fin fisk jag har 6st

Mussepiggplatys
Kommentar av: Oregistrerade den 2006-04-02

Mina platys jagar alla andra fiskar och naffsar på dom =/ kanske är detta för att de är nykomlingar. Jag gillar dom inte i alla fall!

Härliga
Kommentar av: Watermelon den 2005-12-23

Älskar mina platys! Först hade jag inte tänkt köpa sådana, tyckte de såg så "vanliga" ut, men min kära moder (som inte vet någonting om fiskar men har en förkärlek för färgglada sådana) övertalade mig att köpa tre stycken "Sunset".

Nu har jag sex platys i mitt 110 liters, tre vackert gulröda Sunset och tre Musse Pigg (tycker de är så läckra med sin röda färg och den exakta formen av en Musse Pigg-silhuett på stjärtfenan :D).
Har även två yngel som börjar närma sig en centimeter. Dessa fiskar är pigga, orädda (praktiskt taget handtama), produktiva och tåliga färgklickar i akvariet. Dessutom är de duktiga på att nafsa bort alger från växterna.

Ni har kanske förstått att jag rekommenderar denna fisk varmt...?

Hajfensplaty
Kommentar av: Josefine den 2005-07-21

Dom får jätte stora och långa ryggfenor.
skit snygga. tyvärr har ingen utav mina fått yngel än. Eller rättare sagt så äter dom nog upp dom =/

super
Kommentar av: simpanboycool den 2005-05-30

jättebra nybörjar fisk. första fisken ja hade var en platy (dagen efter köpte jag två till) den är jätte tam om man stoppar ner händerna i akvariet när man typ städar kommer den direkt

Hmmmm
Kommentar av: Lillplatyn den 2005-04-30

Jag köpte ett 300L akvarium och fick en massa fiskar med, men redan efter någon vecka började all min platyhannar dö?!
Men nu har jag 3st korallplaty som snart ska få yngel!!

Minst 4st
Kommentar av: gladhertha den 2005-04-08

Har 5 platys i mitt lilla växtkar med ett killipar. Först hade jag endast 2 korallplatys. De bara "hängde" i ett hörn och var jätteskygga. Sedan köpte jag 3 sunsetplatys till dom. De blev jätteglada och nu är alla platysarna glada och oskygga. Simmar som i ett litet stim. Så jag vill säga att minst 4 är ett måste så de får stimma lite!

skönheter..
Kommentar av: Kattgräs den 2005-03-08

jag har 5st mussepigg platys i mitt 60liters akvarium. den röda färgen är jättesnygg när man har en grön bakrund i akvariet...

inte så tålig
Kommentar av: skalar90 den 2005-03-03

dom är väldigt känsliga för sampangrepp.alla mina platys dog i ett sådant!svärdbäraren är tåligare.

*suck*
Kommentar av: Susanna den 2004-10-19

Min platy hoppade ur akvariet en gång.. :S antingen är de hoppiga fiskar eller så var just den firren psysisk instabil :P

Radera din kommentar
Korallplaty är så vackra
Kommentar av: Emotional den 2004-09-16

Gillar den röda färgen,samt deras beteende. Runda och livliga små fiskar. Kommer garanterat köpa massor av sådana till mina större kar!

Radera din kommentar
Finfina
Kommentar av: Antonius den 2004-09-01

jag har

3 st av dessa sorterna Indian,kometplatys
de är ljuvliga fick yyngel direkt men tyvärr har inte så många överlevt men där är en kvar...
ni kan ju kolla på dem här
http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=247627

Radera din kommentar
Korallplaty
Kommentar av: johannus den 2004-06-12

Jag köpte korallplaty för ett ganska långt tag sen och de har överlevt tillsammans med svärdbärarna, när resten av fiskarna dött. Tåliga fiskar. Och jag tror att en av mina platysar ska få yngel snart!

Radera din kommentar
Platysjukan?
Kommentar av: ViZiR den 2004-03-30

Jag har alla rätt värden, alla mina fiskar går ihop, alla fiskar förrutom platy verkar trivas!
Mina platy verkar deppiga och ser lite sjuka ut..
jag har kollat på alla möjliga ställen efter symptomerna..
Vad jag har kommit fram till:
PLATY ÄR OTÅLIGA!

Radera din kommentar
älskar denna fisk
Kommentar av: söder den 2004-03-01

denna fisk är nog den vakraste fisk jag vet fast den är så lätt skött
jag gillar dens sätt att simma och allt med den så jag rekomenderar den varmt

Radera din kommentar
lätt odlade
Kommentar av: bilbuk den 2004-02-11

jag köpte hade och en hona och de har förökat sig väldigt mycket...:)

Radera din kommentar
Himla rolig,
Kommentar av: Zorro min akvariefisk den 2003-12-21

Jättebra fisk, den är jättevacker.
Jag tycker om den, och har 6 platysar i OLIKA färger som ändå håller ihop!
Jafg älskar den fisken och den är asgullig!!!

Radera din kommentar
Så söta
Kommentar av: nathis@tjohoo.se den 2003-12-14

Platys är så söta...jag har precis flyttat över en plattys-hona som snart ska ha ungar i ett litet akvarium,
där hon ska föda ungarna....sedan flyttar jag över henne till de andra fiskarna!

Radera din kommentar
korall
Kommentar av: Ada den 2003-11-26

Jag städade akvariet igår och upptäckte 5st små söta platybäbisar .... söta som attan!! Jag har bara haft de 2 stora platysarna i cirkus 1 vecka... duktiga på att yngla av sig :P

Radera din kommentar
Platy
Kommentar av: Fanny den 2003-11-04

Jag har 2 st gula platyn. Underbart fina fiskar

Radera din kommentar
Finfin fisk!
Kommentar av: Znuttan den 2003-07-30

Jag har 4 nyinköpta platys och en har redan fått yngel. Det bästa med dom är kanske att det finns så otroligt många färgvarianter, den ena vackrare än den andra. och så är det lätta....

Radera din kommentar
platy-yngel
Kommentar av: Alva den 2003-07-28

hittade just ett platy-yngel eller snarare ungfisk i mitt akvarium med alla de sorters fiskar. Nu simmar den lilla blå wagtailen glatt omkring bland ett gäng guppybarn!

Radera din kommentar
mmmmmmmmmm.............
Kommentar av: Fiskfantasten den 2003-03-16

jette fina fiskar som ynglar av sej väldigt ofta

älskar den här fisken........
Kommentar av: Kuhlii den 2003-03-09

Jag har nio stycken platy fiskar i mitt 230 liters... men det blir nog snart fler om hanarna är lika duktiga i framtiden som dom har varit nu under vintern..........

Korallplaty
Kommentar av: Maria1986 den 2003-02-21

Jag har alltid tyckt att platy är en fisk som ser så himmla "vanlig" ut! alla har ju platys i sina akvarium! Men för någon vecka sedan så var jag inne i den fiskafären som ligger närmast mig och då fick jag syn på ett akvarium fyllt med Korallplatys! De är så underbara och deras lite "knubbiga" utseende är så hemskt gulligt! Lovely!

Bra fisk
Kommentar av: PG den 2003-02-18

Mycket fin fisk i många former själv har jag 4st...

platy
Kommentar av: shpend den 2003-01-18

en mycket lämplig nybörjar fisk...

Platysida
Kommentar av: mona77 den 2002-09-16

Platys är underbara! Jag rekommenderar verkligen denna fisk! Kolla min platy-sida på http://hem.passagen.se/mona77 för info, bilder, m.m.!

Goldmedlemmarnas akvarium med fisken


Har du mer information om arten. Skicka gärna information till oss så uppdaterar vi artbeskrivningen
Skicka information