Echinodorus

Echinodorus bleheri

Paniculatus-svärdplanta


Vetenskapligt namn:
Echinodorus bleheri
Familj:
Alismataceae
Handelsnamn:
Paniculatus-svärdplanta
Utbredning:
Sydamerika
Egenskaper:
Passar i diskusakvarium
Foto på växten Echinodorus bleheri Foto © Anders Johnsson
Echinodorus bleheri är en av de allra populäraste akvarieväxterna och detta på grund av att den är anspråkslös, vacker och lätt att föröka.
De lansettlika mörkgröna bladen blir 4-8 cm breda och upp till 50 cm långa. Dess storlek gör att den passar bäst som bakgrundsväxt i lite större akvarier.
Denna tåliga växt skall helst planteras lite för sig själv eller i små grupper längst bak i akvariet, dock definitivt inte med ljuskrävande växter i närheten. Detta eftersom den blir så stor att den kommer att skugga dessa växter så att de inte får tillräckligt med ljus.
Förökning sker genom adventivväxter på blomsterstängel som förankras i botten. Den växer bäst med gödning i gruset.Ytterligare information om det släkte som denna växt tillhör hittar du om du klickar på INFO högst upp till höger på sidan.

Medlemmarnas kommentarerÄlskar den
Kommentar av: Simon--B den 2008-08-02

Detta är den bästa akvariue växten jag har haft :)

Den växer!
Kommentar av: Olof Loklint den 2007-08-27

Kan bara konstatera att denna planta verkligen är förtjänstfull. Vid nedsättandet var den cirka 20 cm hög, nu, knappt 3 veckor senare är den närmare 45! Har gödning liggande under sanden/gruset samt boostat lite manuellt med CO2-mäsk då och då!

Goldmedlemmarnas akvarium med växten


Har du mer information om arten. Skicka gärna information till oss så uppdaterar vi artbeskrivningen
Skicka information