Ciklider - Malawi - Haplochromis

Placidochromis sp. 'electra black fin'

Electra black fin


Vetenskapligt namn:
Placidochromis sp. 'electra black fin'
Tidigare vetenskapligt namn:
Placidochromis sp. 'electra Makonde'
Placidochromis sp. 'yellow electra'
Familj:
Cichlidae
Handelsnamn:
Electra black fin
Ursprung:
Malawisjön: Mellan Manda och Ikombe i Tanzania
Foto © Ad Konings
All- och köttätare (uppvirvlat sediment). Lämpligt akvariefoder är fryst foder som mysis och cyclops, kombinerat med annat foder.
I Malawisjön återfinns den oftast över sandbotten på 10-35 meters djup. Den dras till uppvirvlat sediment och följer ofta efter större sandgrävande Lethrinops.
Alla malawiciklider är maternala (honan) munruvare. Arten är inte speciellt revirhävdande. Honorna ruvar lite drygt 3 veckor och antalet yngel brukar uppgå till 25-50 st.
Artens hanar är svagt revirhävdande mot andra hanar av samma art. Lämpligt sällskap är mbunas, Aulonocara och andra mindre "Haplisar". Den behöver relativt många gömställen, men även en stor öppen simyta. Bottenmaterialet bör vara relativt finkornigt.
Hanarna är större än honorna. Hanens grundfärg är blå och hos de flesta poulationer har de ett gulaktigt bukparti och gula anal- och bukfenor. Honor och ungfiskar är silverfärgade med ett antal mer eller mindre synliga vertikala ränder samt med svarta anal- och bukfenor.
Det finns flera olika poulationer av denna art och de kan skilja sig något åt.Har du mer information om arten. Skicka gärna information till oss så uppdaterar vi artbeskrivningen
Skicka information