240 l Sydamerikanska dvärgciklider
(Biotopakvarium - Sydamerika)

Betyg
Ditt betyg

Fakta

Fabrikat: MP Eheim Scubaline
Bredd: 40 cm
Höjd: 50 cm
Längd: 120 cm
Antal liter: 240 liter
Inlagt av: Svartbäcken
Datum: 2013-04-18

Foto © Svartbäcken

Beskrivning

Inte riktigt ett biotopakvarium......

Inredning

Julas blästersand 0,2-0,7 mm kornstorlek. Två klippmoduler från BTN; en filtermodul T och modul O som också används som filtermodul. Ett fåtal naturstenar och rötter samt lite grovt engelskt sjösten som strösslats under den ena modulen. På botten finns också en hel del boklöv som samlats i ena änden av karet. På bakrutan sitter svart film.

Teknik

I den ena filtermodulen ryms en Eheim compact 1000 med filtermedia; Eheim substrat pro 1 liter, keramiska ringar 1 liter samt 2-3 liter grov filtermatta (10 ppi). I den andra Eheim compact 600 och ca. 3-4 liter grov filtermatta i kuber och även en 150w Jäger doppvärmare. Belysningen är vad som satt i vid köpet; 2x39(T5) watt. Lysrören skall bytas till bättre rör och jag ska sätta dit en reflektor på det främre röret. Doserar normal dos PMDD veckovis.


Övriga växter

Echinodorus cordifolius ssp. fluitans

Erfarenheter av sydamerikaner

2013-04-06, Bo Andreasson

Hej!
Jag har ett liknande 110 "lbiotopakvarium" med två stim - glödbandstetra och rosentetra. Ett par kakaduaciklider som lekte i ett lerkrukerör. De snabba stimfiskarna åt antagligen upp ynglen - de försvann. Flytt till ett mindre akvarium 54 l där de lekte, i samma rör, efter ett par dagar och där de sedan 4 dagar passar ett tiotal yngel. Det större akvaririet sattes upp i januari med tre fjärilsciklider. Antagligen hannar för en jagade nästan livet ur de två andra. Avlivade en och köpte en hona. Lek efter två dagar men rommen övergavs nästan genast- Nu en vecka senare ny lek och honan vaktar nu rommen i en grop i gruset. Vi får se om det blir några yngel, troligen överlever de inte om jag inte kan ordna med separering. Spännande att följa.

Wow

2013-03-15, jny 1

Snyggt jobbat, skit snyggt.
Kommer ner någon dag och tittar på det!!

jny 1