Cryptocoryne

Cryptocoryne beckettii

Becketts cryptocoryne


Vetenskapligt namn:
Cryptocoryne beckettii
Familj:
Araceae
Handelsnamn:
Becketts cryptocoryne
Utbredning:
Sri Lanka.
Egenskaper:
Passar i diskusakvarium, Växt med färg
Foto på växten Cryptocoryne beckettii Foto © Tropica
Cryptocoryne beckettii med sina vackert rödbruna blad har under många år varit en uppskattad akvarieväxt. Till skillnad från de flesta andra "färgade" akvarieväxter så är inte "färgade" Cryptocoryne speciellt ljuskrävande.
I sin naturliga miljö hittar man den ofta i mycket hårt vatten, men i akvarium anpassar den sig till de flesta sorters vatten. I likhet med andra arter i Cryptocoryne-släktet kräver den en tillvänjningsperiod innan den på allvar börjar växa. Den växer bra i de flesta vatten. Ett näringsrikt bottenmaterial gynnar tillväxten.
De rödbruna lansettformade bladen som är bredare vid basen och smalnar av mot spetsen är ca 5-15 cm långa och 1,5-4 cm breda.
Plötsliga förändringar av ljus eller vattenvärden skall undvikas eftersom bladen då lätt ruttnar. Den skall inte heller flyttas runt i akvariet.
Om den drabbas av den s.k. Cryptocoryne-sjukan skall man inte slänga den eftersom den efter några veckor bildar nya skott.
Förökning sker genom tämligen talrika avläggare.Ytterligare information om det släkte som denna växt tillhör hittar du om du klickar på INFO högst upp till höger på sidan.

Medlemmarnas kommentarerMycket tålig
Kommentar av: Nina82 den 2010-03-15

Denna planta funkar alla gånger.
Tålig och sprider sig lätt.
Bör dock inte flyttas för mycket som det står beskrivet ovan.
Har aldrig haft några bekymmer med dessa och har dem i de flesta av våra kar.
Gillar skarpt!

Goldmedlemmarnas akvarium med växten


Har du mer information om arten. Skicka gärna information till oss så uppdaterar vi artbeskrivningen
Skicka information