Cryptocoryne

Cryptocoryne bullosa

Borneo/bullosa crypto


Vetenskapligt namn:
Cryptocoryne bullosa
Familj:
Araceae
Handelsnamn:
Borneo/bullosa crypto
Utbredning:
Nordvästra Borneo
Egenskaper:
Växt med färg
Foto © Tor Kreutzman
Denna art är stor för att vara en Cryptocoryne och i naturen återfinns den främst i relativt strömmande vatten.
I likhet med andra arter i släktet kräver den en tillvänjningsperiod innan den på allvar börjar växa. Den växer relativt långsamt i de flesta vatten. Ett näringsrikt bottenmaterial är en fördel.
Plötsliga förändringar av ljus eller vattenvärden skall undvikas eftersom då bladen lätt kan ruttna. Den skall inte heller flyttas runt i akvariet. Ett lämpligt akvarium bör ha någorlunda cirkulation. Bladen blir ca. 10-15 cm långa. Den är lämplig i akvariets bakre del eller mellandel i ett stort akvarie. Färgen på bladen varierar alltifrån grönt till rödaktig (vid starkare belysning) och bladen blir "krusiga".
Om den skulle drabbas av den s.k. Cryptocoryne-sjukan skall man inte slänga den eftersom den efter några veckor bildar nya skott.
Förökning sker genom tämligen talrika avläggare. Man bör plantera den i en liten grupp.Ytterligare information om det släkte som denna växt tillhör hittar du om du klickar på INFO högst upp till höger på sidan.Har du mer information om arten. Skicka gärna information till oss så uppdaterar vi artbeskrivningen
Skicka information