Zoopet - Taia naticoides
Mollusker (snäckor, musslor etc.)

Taia naticoides


Vetenskapligt namn:
Taia naticoides
Familj:
Viviparidae
Handelsnamn:
Pianosnäcka, randig pianosnäcka
Utbredning:
Från Indien till Vietnam

Foto: Mikael HåkanssonAllätare (detrit och biofilm). Lämpligt akvariefoder är t.ex. söndersmulade fodertabletter. Den filtrerar vattnet från små partiklar och bör därför inte hållas ihop med filterräkor då de konkurrerar om maten. Den rör inte växterna.
För fortplantning krävs både en hane och en hona. Den är en levandefödare där honan släpper ut sin avkomma ungefär varannan till var tredje vecka.
Pianosnäckan kan hållas i ett sällskapsakvarium. Den kan hållas ihop med fiskar (ej snäckätare), men helst inte ihop med andra snäckor då de lätt blir utkonkurrerade av dessa. Den gräver gärna ner sig i bottenmaterialet och därför bör åtminstone en del av akvariet ha finkornig sand utan vassa kanter. Arten är känslig för dåliga vattenförhållanden och snabba variationer i vattenparametrarna.
Hanens högra antenn är mer rundad än vad honans är, samtidigt som denna är tjockare än den vänstra.
Det förekommer olika färgvarianter, men i regel är det bara de brun(svart)-vit randiga som förekommer i handeln eftersom denna variant är den snyggaste.

Anmäl fel på artbeskrivningen

Nedan kan Zoopet's medlemmar lägga in en kommentar om sin EGEN erfarenhet av denna art. Diskussioner om arten skall föras i Zoopets "Forum" och inte här och därför får inga frågor ställas, man får inte heller gå i polemik med andras synpunkter. Berätta enbart om dina EGNA erfarenheter av arten.

Köpes och Säljes-annonser får inte förekomma bland kommentarerna och sådana raderas snart de upptäcks och dessutom kommer personen som lagt in dom att faktureras 500 kr inkl. moms.

Alla kan ta del av denna information. Zoopet garanterar inte att den information som anges är korrekt

Klicka här om du vill lägga till en egen kommentar