Announcement

Collapse
No announcement yet.

Scalarer i ett 540 liters kar

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • admin
  replied
  Spännande.

  Googla den gummifärg de använder till fälgar. Den tipsas det om på nätet. Ska gå att bara dra av om man ångrar sig.

  Leave a comment:


 • Ekenberg
  replied
  Originally posted by Nando View Post
  Click image for larger version

Name:	C1E2234D-9DD8-4FB1-ABF9-96232D380E23.jpeg
Views:	157
Size:	248.4 KB
ID:	2418079 Jag öser! Här kommer en bild med skyddande kartong kvar...
  Ser ju kanon ut

  Leave a comment:


 • Nando
  replied
  Click image for larger version

Name:	C1E2234D-9DD8-4FB1-ABF9-96232D380E23.jpeg
Views:	157
Size:	248.4 KB
ID:	2418079 Jag öser! Här kommer en bild med skyddande kartong kvar...

  Leave a comment:


 • Mats Bryzell
  replied
  Jag är också med!
  Tycker du gör rätt i att pausa lite med fjärilar. Man får ta ett brejk ibland och låta suget återkomma!
  Ös på, Nando!

  Leave a comment:


 • Ekenberg
  replied
  Hahahaha. Jag känner igen mig, du låter ju nästan som jag med alla flyttar och planer. Jättekul att få följa med. Men även om karen är tomma vill vi ju se foton.

  Gällande fjärilar , jag har ju ingen erfarenhet ja elller väldigt lite erfarenhet. Hade ett par på 2000-talet när jag startade upp tre små kar till sönerna och körde då ett par fjärilar i ett, ett kakadu par i ett och bågfilspar i ett. Jag tyckte det var jättespännande men inte barnen..... men fjärilparet lekte aldrig och dog inom ett år. Men jag har ju läst alla trådar med fjärilar här och kan väl bara säga att det känns som fjärilar är väldigt lika i kraven som diskus och även i flera beteenden. Fast frågan är om inte fjärilar är svårare än diskus. Får nästan den uppfattningen ......
  soännande planer och jag är med. Men några foto på karen, härliga mått föresten.

  Leave a comment:


 • Nando
  replied
  Haha, är det någon som kan ana på inläggen ovan att jag haft mycket att göra i veckan och först nu fått en ordentlig stund över att uppdatera .

  Leave a comment:


 • Nando
  replied
  I lillkaret har det inte hänt något nytt, allt flyter på. Min trio ap. Trifasciata mår bra och de är så spännande att titta på. Kolglödstetrorna leker regelbundet och det tittar fram små minisar då och då. Mycket trevligt kar!

  Storkaret rullar också på bra men jag behöver på sikt göra mig av med inkorna. Hanen tar för mycket plats. Han far runt i sina försök att uppvakta honan. Ibland plaskar det till när hon, eller någon scalare, hoppar undan för honom. Det är inte så att karet är för litet för inkorna men de blir det dominerande inslaget på ett sätt som jag inte gillar. Jag vill ha hyfsat lugna och harmoniska kar att titta på. Då passar inte en kärlekstörstande racerbåt av modell större in, tyvärr.

  Räkburken är vacker inredningsmässigt tycker jag, som en liten installation. Den ska jag dock släcka ned på sikt när ett av de nya karen har gått in sig och kan ta emot räkorna ur burken. Det ger inget att sitta och titta på räkorna. Eftersom de förökar sig ordentligt även i mellankaret behöver jag inte nanot som uppfödningskar heller. Ska dock spara karet, som bara är på 30L, att ha som tillfälligt yngelkar vid behov.

  Leave a comment:


 • Nando
  replied
  Just det, jag måste måla bakgrunderna svarta också. Det hade jag nästan glömt.

  Leave a comment:


 • Nando
  replied
  Kul att ni är med!

  Inredningen kommer tyvärr att få vänta några veckor. När jag väl drar igång kommer jag inte börja med svartvattenkaret. Istället måste jag först flytta över lämplig inredning och växter från mitt mellankar till ett av de nya karen och sedan flytta fiskarna dit. Därefter ska mellankaret tömmas och rengöras. Förhoppningsvis får jag det karet med tillhörande bänk sålda. Först när det har skett är det dags att långsamt (ska försöka i alla fall ) inreda svartvattnet. Då borde leveransen av roligt material ha kommit från USA också.

  Känner mig i dagsläget osäker på om jag ska fortsätta med fjärilar i ett av de nya karen. Tycker inte att jag har lyckats så bra med de nya jag köpte för några månader sedan. Jag köpte ju först några stycken som sällskap till min gamla hona vars hane dött. De valde jag ut själv men de var ganska små och inte alls så fina som mina tidigare. Alla utom en verkade dock fräscha från början. Sedan kompletterade jag med några till. De valde jag inte själv utan hämtade utanför butiken eftersom jag satt i coronakarantän och inte ville riskera att smitta någon. Även i det nya gänget var det någon fisk som inte såg helt okej ut från början. Ett par av de nya, köpta vid olika tidpunkter, fick sedan någon popeye-liknande look och gick inte att rädda. Dessutom blev någon som inledningsvis såg fin ut dålig och tynade bort. Nu har jag fyra fjärilar kvar varav en hane fortfarande ser fin ut och en hane sådär. Den ena honan har redan från början haft ett gråaktigt öga som jag tyvärr inte upptäckte innan jag släppte i henne. Hon verkar dock okej. En annan hona har dragit sig undan och hennes ögon är nu också utbuktande. Jag har testat vattnet med ”riktiga test” och har ingen mätbar nitrit. Sköter karet som tidigare med regelbundna vattenbyten. Inga andra fiskar är sjuka. Vet inte om fjärilarna var av sämre kvalitet denna gång eller om det ändå är något i karets miljö som inte passar dem men som övriga fiskar inte påverkas av. Oavsett vilket så överväger jag att pausa med fjärilar ett tag och sedan köpa nya sådana när jag hittar riktigt fina exemplar. Under tiden kan jag ju ha någon trevlig sorts apistogramma i det nya karet, och ev. de fjärilar som är starka nog att klara flytten. Vi får se.

  Inser när jag tittar på de nya karen att de är riktigt stora! Fiskarna jag nu har i mellankaret kommer nog försvinna där . Kommer nog att behöva utöka de befintliga stimmen av kolglödstetra och gul fantomtetra.

  Leave a comment:


 • ICC
  replied
  Originally posted by Nando View Post
  Imorgon kommer mina nya kar! Hurra!
  Lycka!

  Leave a comment:


 • Superpescado
  replied
  Jätte snyggt! Va roligt då blir det till att inreda hela helgen och lägga upp bilder på alla steg?

  Leave a comment:


 • TurtleTurd
  replied

  Leave a comment:


 • Nando
  replied
  Imorgon kommer mina nya kar! Hurra!

  Leave a comment:


 • Ekenberg
  replied
  Så sant , något alla borde tänka på det är alltid bättre med en akvariebänk

  Leave a comment:


 • Nando
  replied
  Kul att ni gillar bänken, det kommer min man att uppskatta! Jag är väldigt glad över att han hjälper mig och fixar så bra trots att han egentligen inte är intresserad av akvarium. Det är kärlek i praktiken tycker jag. En snygg och ändamålsenlig akvariemöbel är långt bättre än blommor och choklad!

  Leave a comment:

Working...
X