Announcement

Collapse
No announcement yet.

Scalarer i ett 540 liters kar

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Nando
  replied
  Mina Nijsseni mår bra! Båda är stora och fina. Jag tror att de har rom ibland men har aldrig sett några yngel. Kul att du beställt sådana! Tycker också honan är fantastiskt vacker i sin, för apisar, lite ovanliga teckning.

  Leave a comment:


 • ICC
  replied
  Kom att tänka på dina Apistogramma Nijsseni, hur har det gått för dem? Tror inte att du skrivit om de på ett tag.
  Bilden på din hona tilltalade mig så pass att jag nu beställt 2+2 av Nijsseni. Hoppas i alla fall att få ut ett par från de 4.

  Leave a comment:


 • Nando
  replied
  Såg det nu, tack!

  Leave a comment:


 • ICC
  replied
  Nando, jag har skickat pm till dig

  Leave a comment:


 • Nando
  replied
  Haha, ni är roliga ni tre. Den som lever får se...

  Leave a comment:


 • ICC
  replied
  Skönt att du är tillbaka Nando. Gillar inte, och får en orolig feeling när du är frånvarande.
  Känns som om du går och väntar ut storkaret och planerar lite för ”något nytt”. Sommaren är ju utmärkt att gå och fundera på. Sen kommer en höst och då kanske det ramlar ner några snygga diskus i ditt akvarium. I alla fall om Ekenberg och Inger´s betting går hem

  Leave a comment:


 • Ekenberg
  replied
  Originally posted by Inger H View Post
  Vet du Thomas, jag tror hon funderar starkt på Discus

  //Inger
  Vet du, Inger, det tror jag också

  Leave a comment:


 • Inger H
  replied
  Vet du Thomas, jag tror hon funderar starkt på Discus

  //Inger

  Leave a comment:


 • Ekenberg
  replied
  Hoppas dina nya tankar nu innehåller diskus du är definitivt mogen med tanke på hur bra det går med dina fjärilar . Själv funderar jag ju på gula fjärilar men tror kanske inte jag är mogen.... Diskus är en robust fisk som klarar mycket men som vill ha allt konstant, om rutinerna ändras så stressar det fisken och då kommer problemen, men det är väl precis samma sak med fjäril och även flera andra sydamerikanska ciklider har jag förståt.
  Rekomenderar en grupp diskus istället för scalarer.

  Leave a comment:


 • Nando
  replied
  Efter en intensiv vecka där jag knappt skrivit något på Zoopet känns det som att jag äntligen har en stund över. Som framgår ovan har jag lagt planerna på att tillsätta ett gäng småscalarer på hyllan. Storkaret får vara som det är för tillfället. På sikt ska jag fundera på ett annat upplägg där. Jag måste då försöka sälja/ge bort mina Inkastenciklider. De är väldigt vackra och har ett spännande beteende men jag upplever att de ”tar mycket plats” och hanen dominerar mer eller mindre hela karet. När honan inte är leksugen jagar han henne så fort han ser henne. Hon kan ju lätt gömma sig och blir inte utsatt på så sätt men det blir orolig i karet. När de har rom/yngel är han lugnare men då är resten av karets invånare förpassade till ena halvan istället. Dessutom är han väldigt stor. För stor tycker jag.

  Övriga kar funkar bra. Jag tror dock att min gamla fjärilshona som jag haft i ca ett och ett halvt år håller på att tackla av. Hennes hane betedde sig på samma sätt för några månader sedan innan jag tog bort honom. De nya fjärilarna verkar må bra och förhoppningsvis blir det inte allt för stor obalans även om gammelhonan dör (då kommer jag ha tre hanar och två honor kvar).

  Leave a comment:


 • Nando
  replied
  Hej Mats! Tack för ditt svar. Jag kom fram till samma slutsats efter att ha rådgjort med min butik. Det lär inte bli bra med en grupp småscalarer ihop med de befintliga. De tre jag har får gå kvar tillsvidare. Får se hur jag gör på sikt.

  Leave a comment:


 • Mats Bryzell
  replied
  Originally posted by Nando View Post
  Nu har jag bara tre redbacks kvar, varav ett par som leker regelbundet. Jag skulle vilja köpa fler av samma sort men tvekar eftersom det känns som att de stora, baserat på hur de beter sig mot varandra, skulle kunna gå hårt åt de små. Jag vill inte ha en massa jagande och bråkande mellan fiskar som inte är jämnstora.
  Sorry för sent svar, Nando!
  Ja, det kan nog bli problem att introducera en grupp av mindre individer, speciellt om har ett etablerat par i karet.
  Du skulle ju kunna flytta paret till ett annat kar en tid och försöka skaffa några nya, i ungefär samma storlek som de du har nu, som får gå in sig och senare sätta tillbaka paret.
  Alternativt kan det vara fint att ha endast ett lekpar i baljan.


  Leave a comment:


 • Nando
  replied
  Tack ICC!

  Jag var en sväng på Akvarielagret nyss och köpte bl.a levandefoder. Brukar köpa en platta (25 påsar) blackworms emellanåt. Fiskarna älskar det och brukar alltid bli extra pigga och leksugna efter några matningar med sånt.

  När det gäller fjärilar har jag nu sex stycken, tre hanar och tre honor varav min gamla hona är en av dem. Det verkar funka. De nya honorna har lekt någon/några gånger var med sina hanar men den gamla honan, vars vackra hane jag fick ta bort för en tid sedan, har inte visat några tendenser att vilja bilda par med en ny hane. Hon är ju rätt gammal också och fertiliteten går väl ned med åldern vad jag förstår. Jag köpte ju mina nya fjärilar i två omgångar och en från varje köp föll ganska snabbt ifrån. De jag har kvar verkar dock hyfsat starka. Det är tråkigt med fjärilar att kvaliteten kan variera så kraftigt. Där jag handlar brukar jag dock få fina exemplar.

  Leave a comment:


 • ICC
  replied
  Synd att dina vackra Red back faller bort. Hade ju varit på sin plats om de kunnat tagit vara på sina lekar så du kunde njutit av nästa generation.
  Annars i vanlig ordning, dina akvarium är verkligen fina. Och som någon annan nämnde, växter i toppform.

  Leave a comment:


 • Nando
  replied
  Ja, corysarna är framme och mår bra. De blev modigare när jag köpte fler.

  Leave a comment:

Working...
X