Viktiga regler och information om Zoopets forum


Kolla på Zoopet

Massor av info finns redan på Zoopet (t.ex. i artbeskrivningarna) eller i forumet (använd sökmotorn) så kolla gärna om svaret finns där innan du skriver frågan. 

Vägledning

Behöver du fråga om hur du använder forumet går det bra att maila christian@zoopet.com eller att skriva i avdelningen 09. Zoopet.com

På rätt plats

Skriv ditt inlägg i rätt ämnesavdelning/kategori (inlägg som ligger fel kommer att plockas bort). Vet du inte var du skall skriva ditt inlägg så lägg in frågan i kategorin - "Vilken kategori" - så kommer ditt inlägg att flyttas till rätt kategori.
Om du har flera frågor som passar in i olika kategorier - så dela upp frågandet och lägg in dom i resp. kategori. Detta ökar chansen att få ett bra svar eftersom det ofta är så att "experterna" ofta bara kollar och svarar i "sin" kategori - t.ex. växtexperter i "Växter och alger", diskusexperter i "Amerikanska ciklider" etc.

Tydlig rubrik

Massor av inlägg skrivs här på forumet och ingen hinner läsa alla. Det är därför viktigt att du i din rubrik tydligt anger vad frågan gäller så att den person som är insatt i ämnet lägger märke till din fråga - en otydlig rubrik som "Hjälp", "Fundersam" etc. minskar chansen till att du skall få ett bra svar.

Svepande och för många frågor

Försök att vara konkret när du ställer en fråga. Väldigt allmänna frågor är omöjliga att svara på eftersom det finns tusentals med olika svar, utifrån de olika situationerna. Ställ inte heller för många frågor samtidigt - om du gör så kommer du bara att få svar på några av dom.

På ett ställe

Lägg enbart in ett och samma inlägg på ett ställe. Om samma inlägg läggs in på flera ställen kommer samtliga att tas bort.

Vårdat språk

Ett vårdat språk ökar chansen till att få svar. Inlägg som innehåller svordomar, könsförnedrande och rasistiska uttryck etc. kommer omedelbart att plockas bort och de som använder ett sådant språk riskerar att bli avstängda från forumet.

Kritik

Kritik mot NAMNGIVNA privatpersoner eller företag är OK förutsatt att kritiken håller sig inom lagens råmärken samt att kritiken INTE skrivs under pseudonym (ange alltid ditt för och efternamn samt bostadsort).

Annonser

Det är inte tillåtet att annonsera kommersiellt (vare sig köpa, sälja, byta, skänka etc.) i forumet. Den som lägger in en kommersiell annons kommer att få en räkning på 1.000 kr. Privatannonser är okey i rätt avdelning.

Skrika = STORA bokstäver

Man skall inte "skrika" i forumet och definitivt inte göra det i rubriken (sådana inlägg tas bort). Att "skrika" är att enbart använda stora bokstäver.

Ändra i eget inlägg

Det är lätt att ändra i sitt eget inlägg om man skulle råka skriva fel. Klicka bara på "Ändra" och rätta till det som skall ändras.

Bara egna foton i forumet

Bara Zoopet Gold medlemmar kan lägga in foton i forumet. Det är endast tillåtet att lägga in egna foton i forumet. Man kan dock även lägga in andra foton under förutsättning att de finns med bland Zoopets artbeskrivningar samt i medlemmarnas fotoarkiv samt att man då tydligt anger vem som tagit fotot.

Att lägga in andras foton (utöver vad som ovan angivits) är absolut förbjudet och den som gör det stängs omedelbart av från Zoopet (avgiften anses förverkad). Zoopet kommer dessutom att aktivt hjälpa den som utsätts för fotostölden genom att överlämna namn och adress på den som lagt in foton så att skadeståndsanspråk kan resas. Lägger du in ett foto på Zoopet hamnar det på Zoopets server, genom det förbehåller vi oss rätten att använda ditt foto på Zoopet. Det kan som exempel användas i artbeskrivningar eller artiklar. Foton kommer ligga kvar på Zoopet även om du väljer att avsluta ditt medlemskap.

Storlek på foton

Man kan lägga in hur stora foton som helst i forumet, men för att forumet skall vara lättöverskådligt minskar vi dem till en bra storlek

Stötande/kränkande inlägg - Annonser i forum etc.

Om du upptäcker att någon har brutit mot någon av ovanstående regler så kontakta oss