Drömmen om ett Discusakvarium

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Mathias Nilsson
    • July 2011
    • 6552

    Flikar in.

    Jag matar, göder och byter vatten i mina kar. Rätt vad det är så ansar jag ganska mycket. Jag gör ingenting annat, någon gång. Pillar aldrig i karen mellan vattenbyten och ändrar inte på något vis akvariets förutsättningar.

    På två år så har fisk enbart dött för att de hoppat ur akvarierna, olyckor händer. Ingen fisk har blivit sjuk, ingen har ens dött av ålderdom. Allt får sköta sig självt och det fungerar verkligen.

    Det är så skönt, det fungerar alltid. Akvarier är inget måste, en hobby ska aldrig vara jobbigare än den är rolig. Jag är glad åt mina blommor, då slipper man all oro
    http://mathiasaquariums.blogspot.se/

    "Konsten att tråka ut är konsten att säga allt" - Dante

    Kommentar

    • Bluewing

      • August 2012
      • 10522

      Drömmen om ett Discusakvarium

      Roligt med era tankar, vänner
      Har kommit hem nu efter 2 veckor på Gotland. Har haft appen Manything kopplad till en iPhone som jag haft på stativ så jag har dagligen kunnat se mina kära diskusar och Guianacaror i karet dagligen. Det har gått utmärkt med en kombo av Eheims Twin foderautomat med granulat och vegetabilier och Granntantsservice (inte Eheim) med större algtabletter.
      Det var en sådan trygghet att kunna se dem dagligen.
      Dety som är såååå himla härligt är ju att hela karet funkar så himla mycket bättre efter det att jag körde med naturmedlet Voogle ett tag. Det var som om hela karet kom på rätt köl. Så det har gått utmärkt med bara ett VB på 14 dagar i detta karet. Inte en mystisk prick på diskusarna efter detta. Mina L200 fem stycken äter som 17 och har fixat kosten i karet. De är helbusiga och lite småaktiga. En av de trevligaste L200 jag mött.

      Sedan ett år tillbaka har jag av olika skäl behövt träna extra mycket i den mentala träningsteknik jag ofta "tjatar" om i en egen tråd. Den utökade träningen har gjort att jag nog är lugnare och avspändare än på väldigt många år.
      Effekten av den träningen märks verkligen nästan starkast i relationen till mina kar. När jag nu är genomharmonisk så är karen så sanslöst tillfredställande att umgås med. Nästa som jag tänker (som jag var inne på i ett par inlägg tillbaka) att man nästa måste vara rejält lugn och cool för att fullt ut kunna trivas med det extremt lugna, coola tempo som är i ett kar.

      Är man för stressad så blir det som att köra i 15 km i timmen på en motorväg för en helstressad hjärna. Då är det lätt att gå i spinn i sina kar. Det är faktiskt först nu sedan en 3 månader tillbaka som jag faktiskt fullt ut fattar mig på vad Mats Bryzell pratade om för flera år sedan. Har fattat det intellektuellt direkt. Men inte i magen. Nu när jag har ett tempo i hela kroppen som matchar det som händer i karet så blir det också bättre processer i karet. Karen kräver nästan ett lugnt stilla psyke hos ägaren. På så sätt funkar mina kar egentligen som ett slags GPS idag. När jag kan njuta av allt som "inte" händer i karen, om du som läser detta nu fattar mig rätt, så är jag i en balans som även jag mår bra av. Som gör mig friskare och stabilare. På så sätt är mina kar idag bättre än de flesta mediciner man kan ta för att lugna en överhettad hjärna. Kan sitta och glo i timmar på "ingenting alls" i karen.

      Planer framöver är nog närmast att jag kommer att kicka igång mitt 180 sjukkar så att det också kommer i en god balans och kommer att suga ut en svärm Guianacara-yngel och dra upp dem på artemia och annat godis. Känner verkligen för att öppna ett fiskdagis igen En så trevlig och genomrobust art som Guianacara Owroewefi måste man ju helt enkelt dela med sig av till andra. Så att de också upptäcker denna sympatiska ciklid som man liksom inte kan tröttna på.

      För övrigt har jag börjat fota igen. Men på helt prilliga saker. Upptäckte Instagram och har flippat ur ordentligt på stolliga motiv. Min favorit är nog detta:
      Klicka på bilden för större version

Namn: ImageUploadedByTapatalk1437565721.847668.jpg
Visningar: 1
Storlek: 238,8 KB
ID: 2172269

      Är du lika stolligt lagd som jag så sök på "bluewing57" på Instagram
      Senast redigerad av Bluewing; 22 July 2015, 12:53.
      Juwel Vision Sällskapsakvarium 180L , Juwel Vision 450L Diskus, Juwel Vision 450L Asien/Oceanien
      Juwel Lido 120

      Kommentar

      • Inger H

        • December 2008
        • 11247

        inga andra kommentarer eftersom det inte behövs :-)

        //Inger
        "Felix qui potuit rerum cognoscere tempus" - Lycklig är den som förstår händelsers orsaker.

        Kommentar

        • Bluewing

          • August 2012
          • 10522

          Behövs och behövs [emoji12] Det är ändå kul att se att någon läser och är intresserad. [emoji4]
          Juwel Vision Sällskapsakvarium 180L , Juwel Vision 450L Diskus, Juwel Vision 450L Asien/Oceanien
          Juwel Lido 120

          Kommentar

          • Jesper Broman
            • November 2012
            • 3445

            Är alltid intresserad av vad som skrivs i denna tråden

            Kommentar

            • Inger H

              • December 2008
              • 11247

              Ursprungligen postat av Bluewing
              Behövs och behövs [emoji12] Det är ändå kul att se att någon läser och är intresserad. [emoji4]
              Eftersom att vi "känner" varandra ganska så väl vid det här laget, så förstår du vad jag menar . Fast jag förstår också att dom som kanske läser din tråd för första gången blir lite fundersam över mitt inlägg.
              Kort sagt, eftersom att jag inte är någon mästare precis i att uttrycka mig så har även jag (efter ganska så lång tid) slutat med att stressa upp mig och gå i spinn när något verkar konstigt i något av mina kar. Det har tagit sin tid kan erkännas.
              Nu har jag ju visserligen bara ett kar igång, men hoppas verkligen att "gå i spinnkänslan" håller i sig borta även framöver höstkanten .

              //Inger
              "Felix qui potuit rerum cognoscere tempus" - Lycklig är den som förstår händelsers orsaker.

              Kommentar

              • c90368

                • September 2006
                • 5973

                Skönt att du har landat!

                Jag har haft skåplass av åsikter som jag inte har skrivit, eftersom Mats B på ett mycket bättre sätt framfört mina tankar. Jag är lite mer rakt på och "brutal" vilket inte har känts som rätt medicin för dig de senaste åren.

                Hoppas verkligen att du kommer upp på rätt bana nu och får en stabil njutning i framtiden
                Med goda idéer är det som med svamp; där man hittar en finns det ofta flera
                http://www.youtube.com/user/c90368
                /Maths

                Kommentar

                • Bluewing

                  • August 2012
                  • 10522

                  Tack Maths för intresset och omtanken. Nu har jag råkat ut för en del grejer privat senaste året som nog kan ses som bra mycket brutalare än din varmhårda stil. Men det vill jag inte gå in på här. Hur som helst så är det detta som öppnat ögonen även i magen så att säga, med lägre tempo och bättre livskvalité som följd.är man född med en hjärna som tror den är en Ferrari så behövs kanske det brutalare för att man ska förstå.
                  Det mesta av det som sker i livet fungerar ju som en undervisning eller skolning. Speciellt när allt vänds upp och ned.
                  Juwel Vision Sällskapsakvarium 180L , Juwel Vision 450L Diskus, Juwel Vision 450L Asien/Oceanien
                  Juwel Lido 120

                  Kommentar

                  • Bluewing

                    • August 2012
                    • 10522

                    Klicka på bilden för större version

Namn: FullSizeRender 2.jpg
Visningar: 1
Storlek: 190,8 KB
ID: 2172351
                    Lite sommarhälsning från kärleksnästet på Diskusgatan så här i eftersommarvärmen. Sitter och leker med min nya kompis Apple Watch som förresten hälsar till alla Bilden ovan är tagen med den som fjärrkontroll för min iPhone på ett av mina tre Owroewefipar som alla leker samtidigt nu. Det gör även diskusarna också. Så här är det kärlek som gäller.
                    Klicka på bilden för större version

Namn: IMG_0728.jpg
Visningar: 1
Storlek: 167,3 KB
ID: 2172352
                    Nu kan ju prylkärlek vara lite fel egentligen men min klocka är liksom så rar och kontaktsugen så det gills liksom inte som prylfixering. Nåväl jag får väl sluta tjata om den och berätta annat.
                    I mina kar så är det faktiskt bra överallt. Diskuskaret är så harmoniskt så man liksom bara måste sitta och glo länge. Så trots alla alger så är karet i en sanslös balans igen. Det är så himla kul. Staghornen börjar bli färdiga med sin växtcykel och börjar backa och ersätts så smått med vajande plymer med penselalger. Något har ju släppt i min relation till mina kar så jag känner idag att jag litar på dem. Litar på att de kommer att fungera och har slutat leta dåliga tecken. Tycker karen också svarar på denna kolugna attityd genom att må bra och lukta skogstjärn. Allt vände när jag körde ett varv med naturmedlet Voogle sedan kunde jag snabbt sluta med det och bara köra på med vatten och PMDD.
                    Apropå just PMDD (gödning) så får faktiskt alla mina kar dubbel till tredubbel dos. Bara ett av dessa ger jag Co2 till. Men det växer så det knakar i de andra också.
                    Ibland dör någon fisk, av ålder eller annat. Precis som det är i naturen också.

                    Jag har varit ganska tyst här i forumet en tid och det beror på att jag haft en sjukdom under ett år. Inte valt att prata om det förrän nu då jag sedan en kort tid kan betraktas som helt frisk. Så just nu är jag smått berusad av livet i stort.
                    Så här hemma i karen, mellan mig och karen, mellan djur och människor råder en stor lycka och harmoni.
                    Har aldrig under mitt liv mått bättre och det tror jag smittat av sig på mina älskade akvarium också. Du som orkat läsa ända hit vill jag önska en riktigt trevlig kväll och helg. Hoppas att du också njuter av dina kar och inte intresserar dig för mycket för din oro runt kar och fiskar. I varje fall inte mer än nödvändigt.
                    Vi kan ge våra kar förutsättningar att blomstra men vi måste sedan lita på våra kar att de kan hitta den balans som jag tror naturen alltid söker. Min akvaristik har i alla tider varit ganska orosdriven. Nu när jag intresserar mig för det som händer och nyfiket ser hur det utvecklas då är det en helt underbar hobby <3
                    Juwel Vision Sällskapsakvarium 180L , Juwel Vision 450L Diskus, Juwel Vision 450L Asien/Oceanien
                    Juwel Lido 120

                    Kommentar

                    • Jesper Broman
                      • November 2012
                      • 3445

                      Vad det än är som nu nu är frisk ifrån så är det ju underbart
                      Ännu roligare att karen också mår bra, men viktigast är ju du

                      Kommentar

                      • Helene&Andreas
                        • January 2009
                        • 1336

                        Ursprungligen postat av Bluewing
                        [ATTACH=CONFIG]76919[/ATTACH]
                        Lite sommarhälsning från kärleksnästet på Diskusgatan så här i eftersommarvärmen. Sitter och leker med min nya kompis Apple Watch som förresten hälsar till alla Bilden ovan är tagen med den som fjärrkontroll för min iPhone på ett av mina tre Owroewefipar som alla leker samtidigt nu. Det gör även diskusarna också. Så här är det kärlek som gäller.
                        [ATTACH=CONFIG]76920[/ATTACH]
                        Nu kan ju prylkärlek vara lite fel egentligen men min klocka är liksom så rar och kontaktsugen så det gills liksom inte som prylfixering. Nåväl jag får väl sluta tjata om den och berätta annat.
                        I mina kar så är det faktiskt bra överallt. Diskuskaret är så harmoniskt så man liksom bara måste sitta och glo länge. Så trots alla alger så är karet i en sanslös balans igen. Det är så himla kul. Staghornen börjar bli färdiga med sin växtcykel och börjar backa och ersätts så smått med vajande plymer med penselalger. Något har ju släppt i min relation till mina kar så jag känner idag att jag litar på dem. Litar på att de kommer att fungera och har slutat leta dåliga tecken. Tycker karen också svarar på denna kolugna attityd genom att må bra och lukta skogstjärn. Allt vände när jag körde ett varv med naturmedlet Voogle sedan kunde jag snabbt sluta med det och bara köra på med vatten och PMDD.
                        Apropå just PMDD (gödning) så får faktiskt alla mina kar dubbel till tredubbel dos. Bara ett av dessa ger jag Co2 till. Men det växer så det knakar i de andra också.
                        Ibland dör någon fisk, av ålder eller annat. Precis som det är i naturen också.

                        Jag har varit ganska tyst här i forumet en tid och det beror på att jag haft en sjukdom under ett år. Inte valt att prata om det förrän nu då jag sedan en kort tid kan betraktas som helt frisk. Så just nu är jag smått berusad av livet i stort.
                        Så här hemma i karen, mellan mig och karen, mellan djur och människor råder en stor lycka och harmoni.
                        Har aldrig under mitt liv mått bättre och det tror jag smittat av sig på mina älskade akvarium också. Du som orkat läsa ända hit vill jag önska en riktigt trevlig kväll och helg. Hoppas att du också njuter av dina kar och inte intresserar dig för mycket för din oro runt kar och fiskar. I varje fall inte mer än nödvändigt.
                        Vi kan ge våra kar förutsättningar att blomstra men vi måste sedan lita på våra kar att de kan hitta den balans som jag tror naturen alltid söker. Min akvaristik har i alla tider varit ganska orosdriven. Nu när jag intresserar mig för det som händer och nyfiket ser hur det utvecklas då är det en helt underbar hobby <3
                        Underbart Johnny!
                        Skönt att höra att framför allt du är helt frisk!

                        Kommentar

                        • Bluewing

                          • August 2012
                          • 10522

                          Ja du Jesper. Du vet ju själv hur det blir när man är sjuk och tror man "aldrig" ska bli frisk. Det sätter sig i hjärnan så småningom. När det släpper då är livet liksom nyfött igen
                          Senast redigerad av Bluewing; 06 August 2015, 19:39.
                          Juwel Vision Sällskapsakvarium 180L , Juwel Vision 450L Diskus, Juwel Vision 450L Asien/Oceanien
                          Juwel Lido 120

                          Kommentar

                          • Bluewing

                            • August 2012
                            • 10522

                            Ursprungligen postat av Helene&Andreas
                            Underbart Johnny!
                            Skönt att höra att framför allt du är helt frisk!
                            Tack! Det känns lite som att jag är tio år yngre än innan sommaren. Vet nästan inte vad jag ska göra av all energi och glädje. t o m att städa och ta ut soporna är kul. Då fattar du vidden av det
                            Juwel Vision Sällskapsakvarium 180L , Juwel Vision 450L Diskus, Juwel Vision 450L Asien/Oceanien
                            Juwel Lido 120

                            Kommentar

                            • Helene&Andreas
                              • January 2009
                              • 1336

                              Ursprungligen postat av Bluewing
                              Tack! Det känns lite som att jag är tio år yngre än innan sommaren. Vet nästan inte vad jag ska göra av all energi och glädje. t o m att städa och ta ut soporna är kul. Då fattar du vidden av det
                              Fy! Låter nästan som att du drabbats av någon annan sjukdom Johnny?

                              Kommentar

                              • Bluewing

                                • August 2012
                                • 10522

                                Jag vet. Men den är nog obotlig Men nej det tror jag inte egentligen Det är ganska häftig med att vara hög på livet och då gäller det ju liksom allt i livet just nu. Blir väl kanske vardag så småningom men just nu så är det en riktigt stor våg och jag surfar längst upp på den och den ser inte ut att lägga sig på ett bra tag.
                                Juwel Vision Sällskapsakvarium 180L , Juwel Vision 450L Diskus, Juwel Vision 450L Asien/Oceanien
                                Juwel Lido 120

                                Kommentar

                                Arbetssätt...