Zoopet - Marisa cornuarietis
Mollusker (snäckor, musslor etc.)

Marisa  cornuarietis


Vetenskapligt namn:
Marisa  cornuarietis
Familj:
Planorbidae
Handelsnamn:
Jätte/kolombiansk posthornssnäcka, pilidae, paradissnäcka
Utbredning:
Norra Sydamerika samt på några öar i södra Karibien

Foto: Jens AnderssonOmnivor (allätare). I akvarium är de inte så kräsna utan äter det mesta (grönsaker, döda fiskar, andra snäckor, fryst foder etc.) och de behöver inte matas med speciellt foder. Den kan även äta akvarieväxter.
Denna art är till skillnad från många andra snäckarter inte hermafrodit. Efter att de har parat sig placerar honan äggen (30-50 st) i gelatinliknande klumpar på ett blad strax under vattenytan. Snäckans reproduktionstakt ökar vid högre temperaturer (samtidigt som snäckans livslängd blir kortare).
Arten kan hållas i ett vanligt sällskapsakvarium, men man bör vara medveten om att den kan vara mycket svår på växter, speciellt om den inte ges mycket grönfoder som sallad etc..
Den tolererar även svagt bräckt vatten.
Arten kan hållas ihop med de flesta fiskar och den klarar sig faktiskt t.o.m. hyfsat ihop med snäckätande fiskar (dock inte de största) då den då ser till att hålla sig undan dagtid (när fiskarna är vakna).
Det finns i handeln flera framavlade färgvarianter av jätteposthornssnäckan.

Anmäl fel på artbeskrivningen

Nedan kan Zoopet's medlemmar lägga in en kommentar om sin EGEN erfarenhet av denna art. Diskussioner om arten skall föras i Zoopets "Forum" och inte här och därför får inga frågor ställas, man får inte heller gå i polemik med andras synpunkter. Berätta enbart om dina EGNA erfarenheter av arten.

Köpes och Säljes-annonser får inte förekomma bland kommentarerna och sådana raderas snart de upptäcks och dessutom kommer personen som lagt in dom att faktureras 500 kr inkl. moms.

Alla kan ta del av denna information. Zoopet garanterar inte att den information som anges är korrekt

Klicka här om du vill lägga till en egen kommentar