Announcement

Collapse
No announcement yet.

Scalarer i ett 540 liters kar

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Ja, det är verkligen kul när det bara dyker upp små yngel helt oväntat! Hur tycker du Gul fantomtetra är att ha? Funderar på sådana till 240-karet sedan. De borde väl funka med fjärilar?

  Comment


   Originally posted by Nando View Post
   Ja, det är verkligen kul när det bara dyker upp små yngel helt oväntat! Hur tycker du Gul fantomtetra är att ha? Funderar på sådana till 240-karet sedan. De borde väl funka med fjärilar?
   En väldigt vacker och trevlig tetra, som du säkert kan ha med fjärilar!

   Comment


    Toppen, tack!

    Comment


     Nu är det bestämt att jag ska lämna in Inkaynglen om en vecka. Det betyder också att 240-karet görs om då. Jag längtar!

     Comment


      Funderar mycket på den kommande ominredningen. Jag kommer ju ha några fiskar kvar från mellankaret som får gå i en stor tunna, med värmare och skimmer som ger ytrörelse, tills mellankaret blir klart. Det betyder att jag måste inreda ganska snabbt eftersom fiskarna sannolikt inte kan gå i tunnan så länge. Jag har testat olika kombinationer av rötter på en handduk i samma storlek som karet för att få en uppfattning om hur jag kan göra. Det finns dock flera rötter i karet och de har jag inte testat ihop med de andra (som sedan några månader ligger i olika tunnor/hinkar/backar för att vattenmättas). Det är alltså svårt att på förhand få ett ordentligt grepp om hur jag vill ha det. Hoppas inspirationen är med mig på söndag!

      Comment


       Börja med att helt enkelt slänga ned alla rötter i karet, det vi kallar kaos inredning. Brukar bli ganska bra
       Med goda idéer är det som med svamp; där man hittar en finns det ofta flera
       http://www.youtube.com/user/c90368
       /Maths

       Comment


        Ja, jag önskar att jag "bara" kunde göra så. Har dock insett att mitt kontrollbehov och min vilja att arrangera rötterna så att jag tycker att det ser tilltalande ut är för stark för att jag ska klara att köra en komplett kaosinredning. Jag måste få ihop några grupper/linjer/formationer som jag gillar, annars kommer jag garanterat störa mig längre fram. Sån är jag :-S

        Comment


         På tal om kaos inredning. Jag ordnade med en sådan inredning igår, i det där tilltänkta Apistogramma-karet jag nämnt i min egen tråd. Var en aning grumligt igår, men skall ta en ny bild ikväll ock lägga upp i Bunkertråden. Behöver nog justera en del av grenarna innan jag limmar Javaorbunke där jag vill ha växten. Blev lite väl mycket kaos.
         Du kan ju i alla fall spana in min inredning och avgöra om det tilltalar eller stressar ditt sinne.

         Comment


          Kul! Jag ska spana in det!

          Comment


           Imorgon vräker jag äntligen Inkaynglen och inreder baljan för fjärilar. Ska bli riktigt roligt. Min man tar med sig barnen och åker med fisken till butiken. Sedan hälsar han på sin syster och är borta några timmar. Under tiden ska jag försöka få ordning på karet. Har köpt en massa nya växter och rötterna är vattenmättade sedan länge.

           Comment


            Kanske ska skriva något om övriga kar också. De puttrar på som vanligt. Fjärilarna leker regelbundet i lillkaret. Detsamma gäller för scalarer och inkor i storkaret. Jag har hittat fler yngel i olika storlek av kolglödstetra i lillkaret. De är verkligen söta! Räkorna förökar sig både i nanot och lillkaret. Ska flytta ett gäng till mellankaret sedan. I övrigt händer inte så mycket.

            Comment


             Äntligen va? Har låtit tidigare som om du väntat ivrigt på detta tillfälle ett tag nu. Kör på med inredandet och glöm inte att dela med dig med text och foto här i din tråd.

             Comment


              Ja, jag har väntat på detta!

              Nu ser det ut så här. Mer kaos tror jag inte jag klarar

              Comment


               Click image for larger version

Name:	F7920711-1A0A-41F7-8C5C-B6D6A1CC1263.jpeg
Views:	186
Size:	437.0 KB
ID:	2408615

               Comment


                Det där ser fantastiskt ut!

                Comment

                Working...
                X