Akvariestugan
Kollaps
X
-
-
Kommentar
-
Ganska mycket av det där sirliga grenverket försvann i högerhörnet och detta kommer att ersättas med lite grövre grenar.
Doppvärmaren och det kraftiga utsugsröret till filtertunnan skall jag försöka dölja med en större "köperot" jag har liggandes. Tänkte eventuellt pilla lite med det idag.
Kommentar
-
Det är vanskligt att dra in bilder när det enbart sitter en grundplåt för inredningen.
Vattnet är extremt grumligt efter dagens småfixande - och, som sagt, den inredning som är satt idag är endast en grund, jag är långtifrån klar.
Med det sagt; "köperoten" på bilderna är 60 cm hög och är placerad längst in i det högra hörnet.
Jag har även placerat en extremt slingrande Hängalmsgren i miljön.
Nu låter jag den här grunden vila ett litet tag. Jag skall betrakta, fundera och planera för lite grövre grenar som skall genomkorsa de öppna ytor som bildats. På vissa av dessa grenar skall det bindas upp en mängd Anubias.
När detta högerhörn känns "klart" skall jag ge mig på det vänstra hörnet där ett svampfilter fortfarande står kvar. Jag har ganska klara idéer hur jag skall göra på vänstersidan.
Kommentar
-
... och ändå var det din inredning, i din tråd, som inspirerade mig att ändra vissa delar av det lite sirligare grenverket till en annan, lite grövre look.
Det finns en uppsjö av fenomenala inredare här på forumet - du är en av dessa!Kommentar
-
En sak är säker, det finns otroligt mycket kunskap och inspiration här på forumet!Återfallsakvarist.Kommentar
-
Kommentar
-
Ja, som ett litet tillbakakliv från hur mina tankar gick när jag startade burken kan jag faktiskt också tycka att det nu ser hyfsat bra ut.
Om det är det lite tunnare grenverk i mitten av karet du undrar över består detta material av en blandning av Syrén, Plommon- och Päronträd, allt beskuret här i trädgården.
Några sidor bak i tråden beskriver jag ganska ingående i bild och text det material jag använder just för detta kar.
Övrigt trämaterial i baljan är stammar av Körsbärsträd, Hängalm, Mopanirötter och diverse ”köperötter”.
Kul att du gillar stuffet, Munin!Kommentar
-
Jo precis menar de i mitten såklart! Får väl leta upp lite grenar framåt vårkanten, är det bäst att ta grenar som redan ligger på marken? Tänkt läsa ifatt lite men är ju en del sidor att kolla igenom, riktig mastodonttråd men några sidor bakåt bör väl inte vara omöjligt. Ser riktigt fint ut ja, inte så tillrättalagt som det är enkelt att det blir. Vi människor vill ju generellt finna och skapa mönster i saker och ting även om dessa såklart kan uppstå i naturen också. Hoppas på att lyckas lika bra själv!Senast redigerad av Munin; 24 January 2021, 21:59.Kommentar
-
Kommentar
-
Jo precis menar de i mitten såklart! Får väl leta upp lite grenar framåt vårkanten, är det bäst att ta grenar som redan ligger på marken? Tänkt läsa ifatt lite men är ju en del sidor att kolla igenom, riktig mastodonttråd men några sidor bakåt bör väl inte vara omöjligt. Ser riktigt fint ut ja, inte så tillrättalagt som det är enkelt att det blir. Vi människor vill ju generellt finna och skapa mönster i saker och ting även om dessa såklart kan uppstå i naturen också. Hoppas på att lyckas lika bra själv!
En nackdel när man lägger så mycket information, film-, och bildmaterial i en och samma tråd är just att den blir lång och väldigt svårnavigerad.
Å andra sidan tycker jag att det är ganska kul att ha de senaste tio, elva åren dokumenterade på ett ställe, så jag fortsätter - om inte annat för min egen del, som någon sorts form av blogg eller liknande.
I tråden finns ett otal kar, varierande typer av inredningar och många olika fiskar representerade - ifrån Guppy till Discus, Tanganyika, SA och räkor och en hel del annat.
Jag beskriver i tråden ganska ingående mina tankar kring inredning och hur man kan förhålla sig till lite mer problematiska ciklider som exempelvis Discus.
För nytillkomna här på forumet kan nog mina metoder ses som lite udda då jag väljer att inte använda så mycket teknik och tillförda kemikalier i mina kar. Detta förhållningssätt har fungerat fint för mig i alla år som jag sysslat med akvarium.
Det tillkommer hela tiden nya människor till forumet (vilket är kanonbra!) och det innebär också att jag har trappat ner på mitt deltagande. Det blir lätt så att man upprepar sig efter att ha varit väldigt aktiv i 14 år på forumet.
Jag gaggar på här i "stugan" och den som får lust att kika in någon gång ibland, och kanske ta en titt bakåt i tråden, är varmt välkommen!Kommentar
-
Kommentar
Kommentar