Tetror och tetraliknande

Paracheirodon simulans

Grön neontetra, falsk neontetra


Vetenskapligt namn:
Paracheirodon simulans
Tidigare vetenskapligt namn:
Hyphessobrycon simulans
Familj:
Characidae
Handelsnamn:
Grön neontetra, falsk neontetra
Ursprung:
Colombia, Venezuela och Brasilien: Rio Negro.
Foto på fisken Paracheirodon simulans Foto © Charley Grimes
Allätare och köttätare. Den föredrar levandefoder, men äter i akvarium allt standardfoder.
Den är en romspridare bland växter, men är svårlekt och inte speciellt produktiv. Den odlas bäst i ett speciellt odlingsakvarium.
Den gröna neontetran är en mycket fredlig och livlig stimfisk, om än något känslig, som passar i de flesta sällskapsakvarier ihop med andra fredliga fiskar.
Ett lämpligt akvarium innehåller rikligt med växter, ett något dämpat ljus (med hjälp av flytväxter, eller torvpreparat som gör vattnet brunare) och har ett mörkt bottenmaterial. Använd ett vattenberedningspreparat vid vattenbyten.
De fiskar som förekommer i handeln idag är därför nästan uteslutande vildfångade.
Honorna är något större och rundare än hanarna.
Den gröna neontetran är något känslig och drabbas lätt av sjukdomar som "neonsjukan" och "oodinium". Den är speciellt ömtålig de första dagarna i ett nytt akvarium, men när den väl anpassat sig brukar det inte uppstå några problem. Man kan minska risken för problem den första tiden genom att tillsätta ett vattenberedningspreparat, samt se till att vattnets pH-värde inte ligger för högt.

Medlemmarnas kommentarerAha!
Kommentar av: EmblaDockan den 2018-03-24

Fick några tetra fiskar av en kvinna som skulle tömma sitt akvarium, har försökt lista ut va det va för sort, tror just jag listade ut det! :D

Mobbad
Kommentar av: smrf den 2006-06-09

Nu har jag äntligen kommit underfund med varför en fisk i mitt Kardinaltetrastim inte ser ut som dom andra..och varför den blir utstött....det är ju en sånn här.

Snyggast
Kommentar av: Zaius den 2004-09-27

Deras blåa lyssande färg är ännu mer utstrålande, än hos vanliga neontetror eller till och med kardinaltetror, vilket gör dem såklart också snyggare. Köp dem om du skulle få chansen att hitta dem i någon affär.

Radera din kommentar

Goldmedlemmarnas akvarium med fisken


Har du mer information om arten. Skicka gärna information till oss så uppdaterar vi artbeskrivningen
Skicka information