Zoopet
Glossolepis incisus
Regnbågsfiskar

Glossolepis incisus
Röd regnbågsfisk


Vetenskapligt namn:
Glossolepis incisus
Familj:
Melanotaeniidae
Handelsnamn:
Röd regnbågsfisk
Ursprung:
Norra Nya Guinea: i och runt Sentani-sjön, Indonesien.

Foto © Mark Smith
Allätare och köttätare (små ryggradslösa djur). Äter i akvarium allt standardfoder, men föredrar levande och fryst foder.
Den röda rengbågsfisken är en fredlig och livlig stimfisk. Den kan hoppa, därför är det viktigt med tättslutande täckglas. Akvariet skall innehålla en del växter och en stor simyta. Bottenmaterialet bör vara mörkt (regnbågsfiskar färgar ut bättre om underlaget är mörkt) med en kornstorlek på ca. 1-6 mm.
Den är en romspridare som avger äggen mellan växter (javamossa är ett bra leksubstrat). Äggen har korta trådar som de häftar fast vid växter med. Där blir de hängande tills ynglen kläcks (efter 7-8 dagar). Hanarna är mer högryggade och deras kropp och fenor är intensivt röda. Honorna är mer långsträckta och är gul-olivfärgade. Foto 1 visar en hane
Foto 2 och 4 visar en hona
Foto 3 visar 2 hanar och en hona

Medlemmarnas kommentarer

Skriv kommentar

Rekomenderas
Kommentar av: ciklidtok den 2011-12-27

En fisk jag rekomenderar varmt från det innersta av själen. Har bara 6 nu, men det blir helt klart fler. Trevliga, fredliga och livliga.

Rekomenderas!!!!
Kommentar av: erkiperki den 2011-10-30

Dom livligastefiskarna jag har! Dom är till och med livligare än mina zebrafiskar. Färgade ut efter 3 timmar i karet, när dom va i påsen var dom nästan vita. Rekomenderas stark av mig.

Erik

Väldig vacker
Kommentar av: svk den 2003-06-19

Imponerande röd färg på hannarna honorna är lite mer diskreta olivgröna.Är lättskötta fiskar. Hannarna är ganska fredliga mot varandra kan bero på att jag har ett stim på 8 st. Är inte direkt vackra som ungfisk
så man få ha lite tålamod hannarna börjar få fin färg när dom är årsgamla.

Radera din kommentar

Goldmedlemmarnas akvarium med arten


Zoopet i stolt samarbete med
Akvariehelg