Ciklider - Västafrika

Pelvicachromis pulcher

Palettciklid


Vetenskapligt namn:
Pelvicachromis pulcher
Tidigare vetenskapligt namn:
Pelmatochromis pulcher
Familj:
Cichlidae
Handelsnamn:
Palettciklid
Ursprung:
Nigeria, Kamerun
Foto på fisken Pelvicachromis pulcher Foto © Ad Konings
Allätare. Bottenätare och den kan konsumera stora mängder detrit (organiskt slam). Den äter i akvarium allt standardfoder. I sin naturliga miljö lever den på små grunda vatten med stora växtgrupper och/eller rötter etc. som ger skydd. Arten är en parbildande substratruvare. Äggen (200-300) placeras oftast i grottans tak. De har en bra yngelvårdnad och bägge föräldrarna vaktar avkomman. De tar nattetid med sina yngel tillbaka till grottan och det är viktigt att akvariebelysningen släcks före rumsbelysningen så att skymningen efterliknas. Genom att variera pH-värdet kan man "bestämma" könet på de flesta Pelvicachromis-arter. Lågt pH=många hanar, högt pH=många honor. Den är något revirhävdande vid lek då den också gräver något, men är i övrigt fredlig. Ett lämpligt akvarium skall innehålla flera gömställen (stenar, rötter etc.), samt vara relativt tätt planterat. Lämpligt bottenmaterial är fint grus eller grov sand. Palettcikliden är en bra och populär nybörjarfisk. Hanarna är i regel större än honorna och har spetsigare rygg, buk och analfenor. Speciellt gäller detta för bukfenorna. Lekmogna honor har en intensivare röd buk.Foto 1 visar en hane. Foto 2 visar en hona med yngel Foto 3 visar ett 5 veckor gammalt yngel.

Medlemmarnas kommentarerMördarfisk
Kommentar av: Theo-A den 2012-07-02

Jag tror jag fick tag på ett riktigt ont par, de dödade min ancistrus (:O) och alla mina rasboror när de lekte.

Riktigt fin fisk.
Kommentar av: Emil Olsson den 2012-07-01

Mina palettciklider gillar att gräva runt och äta på bottnen

VACKRA
Kommentar av: Nilvarn79 den 2012-06-18

Har ett vackert par som visar upp alla regnbågens färger när dom "dansar" för varann...

Palettciklid
Kommentar av: William99 den 2011-11-17

Min hona tog över hela akvariets Botten. Hanen va jätte rädd. Sen en gång när jag kom hem från skolan var honan och hanen värsta paret.

Väldigt aggresiv bör inte hållas under 60liter

På allt & alla....
Kommentar av: Millis71 den 2011-08-27

Köpte ett par i djuraffären, som inte alls var något par. Hanen stressar upp alla fiskarna o även mig. Palettciklidhonan är jätterädd o försöker gömma sig hela tiden. Är säkert kul om man får tag i ett "riktigt" par som får yngel o så. men mina åker tillbaka till djuraffären....

BEST FISH EVER!
Kommentar av: Halofan den 2011-07-27

SÅ gulliga. När vi startade om akvariet efter en semester där algerna hade fått lite väl mycket solljus så köpte vi ett par som första fiskar. Väldigt fina dock ganska aggressiva under leken. Smyger jämt runt på botten och letar efter käk ( Dom är jämt hungriga hur mycket jag än ger dom). Har haft två kullar en fick vi dock precis innan senaste semestern så vi kunde inte riktigt se efter och mata ynglen rätt. Oh well life goes on...

Underbar fisk! :)
Kommentar av: Brännmanet den 2010-10-22

Jag bytte från Fjärilar till Paletter för att jag ville ha en tåligare fisk. Har nu ett par som går själva i ett 60l tillsammans med en liten mal och en ål. Ibörjan var jag skeptisk till dem men nu har de verkligen omvänt mig :D Detta är verkligen en fisk med mycket personlighet och jag kan titta på dem i timmar när de smyger runt bottnen.

Inga ägg ännu men båda är mycket färggranna och verkar tycka om varann så det dröjer nog inte länge. På tal om färgen måste jag också säga att min hanne är någon framodlad form som är mycket mörkare. Han är verkligen jättevacker, kanske prova det om ni vill ha en hanne som hela tiden är full av färg :) Lycka till!

borta
Kommentar av: zvärd den 2010-06-21

Min ena pallet dog för nån dag sen.Inte direkt känsliga men hanen lever kvar.

ett par
Kommentar av: zvärd den 2010-06-07

Har ett par inte direkt aggresiva men ganska fina.

Gillar!
Kommentar av: Zsara den 2010-05-22

Många har skrivit att palettföräldrarna äter sina yngel.
Nu har jag fått fyra kullar och inte märkt något alls att föräldrarna äter sina barn. Däremot vaktar de ynglarna rätt bra, men om man planerar inredningen rätt i karet så stör det inte de andra fiskarna så mycket.

Gillar skarpt denna fisk!

Mycket aggresiva vid lek
Kommentar av: jocke_999 den 2010-01-01

Är mycket aggresiv vid lek och leker nästan jämnt. Ska man hålla dom i par i mindre akvarium (under 250L) bör dom endast hållas med mycket tåliga fiskar.

Tänk till en extra gång innan ni skaffar pallettciklider!

Lätta att få yngel och lek med men aggressiva när de har yngel!
Kommentar av: Erik.M den 2009-11-26

De är väldigt lätta att få lek med och vaktar oftast sina yngel riktigt bra, men ofta lite för bra för dem jagar nämligen ihjäl för söliga fiskar.
Annars riktigt snygga och roliga fiskar.

Käkar mycket
Kommentar av: chriffan den 2009-10-23

Mina åt nyss upp ett antal neontetror :(

Palett och yngel
Kommentar av: Spffe den 2009-08-31

Jag hade mina palettciklider med ett par röda ciklider och mina paletter fick yngel men åt upp dom. Men sedan flyttade jag dom till ett eget akvarium med ca 100liter och då åt dom inte upp ynglena längre utan var mycket bra föräldrar.

Aggressiva men fina :)
Kommentar av: Spffe den 2009-07-08

Jag har ett par som jag hade med två gurami honor och sex neontetror, dom två första dagarna var dom snälla sen blev alla fiskar av med fenorna, och guramisarna blev av med deras "känselspröt". Sen hade jag dom med ett par röda ciklider i ett akvarium med ca 300 liter och dom bråkade hela tiden då och både paletterna och dom röda cikliderna åt upp deras egna ägg. Nu för nån vecka sedan flyttade jag dom till ett eget 120 liters akvarium, där dom bara är med några små bebis malar och nu har dom små yngel som dom vaktar hela tiden :)

Otroligt elak fisk!
Kommentar av: your_azz den 2008-03-26

Har ett par som delar med ett par Apistogramma Macmasteri, men han är bara elak och gillar inte läget alls :(

fina fisken
Kommentar av: misse96 den 2008-02-20

mina palett ciklider är fina men dom är inte lika färg granna som på bilden

Jag tror Nightdemon har rätt!
Kommentar av: Azur den 2008-02-20

Jag tittade aldrig så noga på fisken på bilden, jag utgick ifrån att det var odlingsformen Double Red, men jag tror han kan ha rätt - det ser faktiskt väldigt mycket ut som en sacrimontis!

Pulcher eller sacrimontis?
Kommentar av: NightDemon den 2008-02-16

Fisken på bilden ser ut som en pelvicachromis sacrimontis(eller möjligen avelsvarianten pelv. pulcher"double red").
Den vanliga paletten är blekare och har vanligen "paletten" på stjärtfenan.
Fisken på bilden är ett kanon exemplar, men inte den vanliga teckningen för den vanliga palettcikliden.

växer fort!
Kommentar av: Eppa den 2008-02-03

Jag har ett par av dom här fina fiskarna. Dom är väldigt lättodlade redan efter ca 1 vecka så kom dom första ynglerna fram.
Nu ca ett år senare har 8st överleft.den största är redan 6cm lång!

Fina
Kommentar av: morrhoppa den 2007-07-06

Jag har två stycken och den ena som jag fick först är riktigt revirhävdande. Hon bodde i ett 50 liters akvarium själv ett tag och fick två "kompisar" i form av hajmalar för att hon skulle slippa vara själv. Men de jagade hon runt så hon fick bo i en skål ett tag. Sen flyttade hon hem till mig och bestämde att stengrottan i ena hörnet skulle vara hennes.

Då trodde jag att det var en han så jag köpte en hona till henne som hon nu bestämt håller i andra hörnet av akvariet i en grotta där. Den stackaren ska snart få flytta så hon får ett eget revir. Så två stycken i ett 90 liters fungerade inte, det skulle det säkert ha gjort om jag skaffade rätt kön till partner.

Köpte ett par albino
Kommentar av: firefox75 den 2007-04-27

Från en affär.
Nu har de 104 yngel och alla är albino.
Grymt trevlig fisk som dock inte går ihop med överdrivet aggresiva ciklider(zebra, guldsöm).

-
Kommentar av: NightDemon den 2007-04-14

dom har lugnat ned sig nu... en nackdel dock, ingen som håller regnbågshajen i skick från att terrorisera all annan fisk...=/ blir väl till o aningen ta bort regnbågshajen då... lr skaffa ett par till så dom får slåss inombords arten..

Tycker om grottor
Kommentar av: Mrhappy den 2007-03-12

Så fort man sätter in en ny grotta i akvariet är det alltid palettcikliderna som undersöker grottan först.

Skitfin, men skitelak!
Kommentar av: PlatyYngel den 2006-10-24

Har ett par som jag själv anser vara finare än den på bilden (mina har mer fäger).
Mitt par har börjat med sin "äggläggningsritual" tror jag. Dom hålle på att vibrera och sånt bredvid varandra. Men i och med det har hanen börjat bli aggresiv mot andra fiskar, men det är bara pansarmalarna som får ta styk... Dom får typ inte leva för min hane, men han struntar nästan helt i andra invånare...

Väldigt!
Kommentar av: Oregistrerade den 2006-09-22

Väldigt fina fiskar!Skulle vilja ha ett par!

/Queen

Lek
Kommentar av: Oregistrerade den 2006-09-21

Köpte 1par o så fort jag släpte ner dom simmade dom till krukan en stund senare var de fullt med rom i kruktaket

fläckar
Kommentar av: mayday den 2006-08-04

Alltså fläckarna är olika på varje individ
vissa har 1 vissa 2 visa 5 o en del ingen.

färgen varierar också mycket oftast pga hur den trivs

palett
Kommentar av: Oregistrerade den 2006-07-31

mina paletter e mkt finare än den på bilden, iaf hanen. min e mer färgstark än den på bilden och den på bilden har ju inte 2 fläckar på stjärtfenan?

Ny kull var fjärde vecka
Kommentar av: Oregistrerade den 2006-05-23

Det börjar bli fullt i mitt akvarium... jag har bara ett par palettciklider (sedan de slagit ihjäl alla mina större fiskar när de lekt). Det enda de gör är att leker.
Börjar bli svårt att bli av med deras yngel, men så skaffade jag en Långsträckt pansarmal (rekomenderas om man inte vill ha kvar yngeln eller har svårt att hitta nya platser till dem) och vips åt han upp deras yngel. Föräldrarna har nästan aldrig ätit upp sina yngel, bara när jag skrämde dem med att sätta i en ny växt.
När jag köppte mitt första par så fick jag två honor (det krävs vana för att se skillnad på dem, inte ens deras expert kunder se att det var två honor) så jag fick återkomma efter någon dag och köpa en ny, det blev en hane när jag fick den fisk Jag valde ut. Att inte ens experten klarar av att se skilnad på dem säger en del, eller hade han inte glasögonen på sig?
Mitt par är inte så röda som den på bilden, men jag misstänker att den är framavlad (?) för jag är uppvuxen med att de är bara röda under leken, det var halva nöjet att sitta och se hur de ändrade färg utefter vad de hade för sig. mina föräldrar tog vara på nästan alla yngel och det slutade med att vi hade ett tjugotal akvarium i varierande storlekar från 400 l ner till 80, och i alla var det palettciklider.

Pallet
Kommentar av: johnson den 2006-05-17

Mina palleter är just nu på sin andra kull.
och just nu så håller hanen på att flytta massa stenar där honan ska lägga romen. det ser jätte roligt ut när hanen har en sten i munnen.
mina palletciklider har jag med neontetror,platy,guppy,mosaikgurami,nyckelhålciklider,segelfensmolly och några mer och det går jätte bra, men det är ju olika hur snälla dom är mellan indevid och indevid.

kul fisk!!!
Kommentar av: Oregistrerade den 2006-05-01

jag tycker palettciklid är en jättekul och jättelättlekt ciklid. jag upptäckte min hona lägga ägg efter bara två veckor! jättekul :D
jag köpte två par men dom dominanta "dödade" de andra paret. :(
men dom är iaf roliga och fina!!!

paletter
Kommentar av: Ninni_ den 2006-04-14

jag har läst överallt att detta är en snäll fisk och jag är sugen på att skaffa en palett och i en akvarieaffär såg jag jättestora paletter och jag undrar om de går ihop med black Molly, platy, chokladgurami, neontetror, anicus mosaikgurami??? dessa jag såg var mellan 8 och 10cm

hallå igen
Kommentar av: Ninni_ den 2006-04-14

jag vill bara säga att den som har ett bra svar på den frågan ovan får gärna skicka mail till mej... min mejladress: Ninnii91@hotmail.com

trevlig
Kommentar av: Mrhappy den 2006-03-23

det är en trevlig fisk men de skämmer och jagar alla nya fiskar som man sätter in i akvariet. Som tur är det att de slutar nästan sen.

palett...
Kommentar av: Salladen den 2005-10-24

Fin fisk men inte så trevlig väldans aggresiv tog kol på mina prinsessor

Paletter
Kommentar av: Mattan matte den 2005-06-06

Igår så köppte ja ett par palettciklider
dom e väldigt färggranna ja hoppas värkligen att dom får yngel snart...
Dom e så roliga för dom har små gömmställen i akvariet..))

Palett
Kommentar av: Jimpan den 2005-04-28

Dom är rätt aggresiva när dom leker men annars så är dom rätt lugna. Väldigt fina (oO,)

bästa fisk
Kommentar av: alcar den 2005-04-12

jag fick 3 yngel i höstas och i februari ynglade dom gag tog upp honan med 5 ungei och la i mitt gupuakvarie alla dog men nästa gång skall dom få vara i ett helt eget akvariun jag kan rekomendera att ta bort hanen från honan och ynglena om den vill äta upp ynglena palettena får höxta betyg av mig

Tyvärr..
Kommentar av: master_blom den 2004-12-01

Ingen av våra yngel klarade sig, tror många åkte in i filtret.. Antar att kanske hannen åt upp dom andra i stress, vi hade 4 Marmorgurami i samtidigt, och dom jagade runt varandra och kom nära ynglena ofta. Hannen verkade mycket stressad då. Vi hoppas på nya snart :)

Radera din kommentar
yngel
Kommentar av: master_blom den 2004-11-05

idag när vi kom hem så hade paletterne fått bebisar ca 25 st hoppas några överlever dom skyddar sin ayngel bra

Radera din kommentar
konstig....
Kommentar av: _-_jossa_-_ den 2004-11-03

jag köpte två viltfångade som lekte några gånger men sen jagade hannen igäl honan och åt upp alla andra fiskar!!

Radera din kommentar
Vacker fisk av diane
Kommentar av: diane den 2004-10-23

väldigt fina färger när honan blir könsmogen.Inte så aggressiv som man tror.liksom andra föräldrar måste de skydda äggen och ungarna.min algätare som jagar och attackerar andra fiskar fick lära sig att hålla i sin egen grota när min palettciklid honan lagt rom.

Radera din kommentar
Så söta så!!
Kommentar av: wolrath den 2004-08-28

Det är en otroligt trevlig fisk.. Mina har lagt ägg flera gånger.. Det är så faccinerande att se.. Man kan ju sitta i flera timmar och bara titta på dom ju.. Och mina paletter är inte alls så aggresiva som vissa påstår.. Mina jagar inte direkt bort alla andra fiskar när dom lagt ägg.. Dom bara hotar dom lite.. Och dom andra fiskarna accepterar ju det och simmar där ifrån..

Radera din kommentar
Rom efter fyra dygn...
Kommentar av: ulevaf den 2004-07-31

Jag köpte ett par palettciklider i veckan och nu efter endast fyra dygn upptäckte jag att det satt rom under en sten... Jag hade läst en del på nätet om deras beteende vid lek och blev lite misstänksam då de massakrerat mina två gyppy-hannars stjärtfenor under natten. Honan höll sig också bakom stenen lite vaktande hela tiden, var hon framme för att äta hade hon väldigt bråttom tillbaka sen. Hanen håller noga alla fiskar på avstånd...

Radera din kommentar
Aggressiv
Kommentar av: Robot den 2004-06-11

Jagade ihjäl två kakaduor för mig..

Radera din kommentar
Palletciklidens expert
Kommentar av: Frantzie den 2004-06-10

Jag har haft palettciklider nu ca 5 år
och jag har alldrig haft några problem med dom alls!!!
här är några råd om hur man skall ta hand om dom på ett sett dom kommer att trivass på med andra fiskar också
1. om man vill att dom inte skall va aggresiva så skall man bara sätta temp på ca 25 grader då leker dom inte och då blir det ingen risk för att dom blir aggrsiva heller.
2.ha många gömställen till dom då kan dom vällja tt ställa att ha sitt revir på sen så lär sig dom andra fiskarna att dom inte skall va där..
3.om man vill att dom skall ha ynglar då skall man köpa ca 4 honor och 1 hane och ha temp på ca 27 grader då blir dom fulla av lek..mata dom gärna med Tubifex dom får honrna mer rom och hanarna blir störe och färgladere på det visset vill dom garranterat leka....och ha gärna karet så natrurligt som möjligt..då kommer dom att trivass....om det blir når problem så skicka gärna e-mail till mig

Radera din kommentar
Lite frånvarande
Kommentar av: Ciklidguramin den 2004-05-21

Köpte en hane idag, påsen råkade rulla över köksgolvet & damp ner i golvet, men han verkar mest chockad, fast nu, efter en timmes långsam koppning är han i akvariet, & har gömt sig i algätarens grotta.

Radera din kommentar
fina färger
Kommentar av: Do`h den 2004-05-14

En klockren färgklick i karet
funkar bra mot sniglar oxå om dom får växa till sig lite !lite tjuriga dock

Radera din kommentar
Fina
Kommentar av: Anja91 den 2004-05-10

Jag köpte 2 palettciklider för ca 3 veckor sedan. ''Honan'' råkade bli klämd i påsen när han i djuraffären släppte ner henne så hon mår inte så bra. Men hanen har blivit akvariets kung! Agressiva om någon annan fisk närmar sig dem, fick en golfboll ihjälbiten men annars så skräms de mest.

Radera din kommentar
Lätt att få yngel
Kommentar av: indian2 den 2004-04-14

Det är väldigt lätt att få yngel på palettciklider.men de är väldigt aggresiva. fast de har ingen chans mot större och aggresivare ciklider som sebraciklid och eldbuk. de är rätt fina.

Radera din kommentar
Palettciklid
Kommentar av: ytre den 2004-04-11

Det är roligt att den har egna platser i akvariet som ingen anan fisk får besöka.

Radera din kommentar
Gôr snygg!!!
Kommentar av: palettciklid den 2004-01-01

Mina palettciklider förökar sig hela tiden, 4 kullar på ett år. Men dem är något agrsiva alltid, franförallt som föreldrar som dom är mycket bra på att vara. Hur fin som helst men funderar ändå på att sälja paret och ynglen till akvarieafär då det är svårt att ha dem med andra fiskar.

Synd.

Radera din kommentar
lite halvskumma
Kommentar av: Qwerty den 2003-12-28

mina palett ciklider har ett par eller 2st dom är bara på ett ställe under en trä bit fast dom är ca 6-7 veckor men jag hoppas att dom ska bli aktiva men det är en bra nybörjar fisk och den är snäll och mycket skumm fast den är fin

Radera din kommentar
Enkel fisk
Kommentar av: pogyhogy den 2003-12-24

Palettciklider är en enkel och rolig fisk. Men när dom har lekt,kan dom bli väldigt aggresiva. Så ha ett stort akvarium. *80 liter minst*

Radera din kommentar
Vacker
Kommentar av: den 2003-05-29

Vacker fisk men agresiv när dom har yngel.

Radera din kommentar
trevlig ciklid
Kommentar av: gurkan den 2003-05-16

sånna måste jag köpa igen

Bra fisk.
Kommentar av: Bine78 den 2003-05-01

Jag tycker det här är en lätt och trevlig fisk. Har dock inte haft många som har varit lika färggranna som på bilden. Det stämmer även att mina har vaktat sina yngel noga de första veckorna men senare börjat äta upp dem. Vilket jag bara tycker är bra. För vem orkar göra sig av med hur mycket fisk som helst. Det har alltid varit minst 4 yngel kvar som vuxit upp och blivit stora fiskar.

Leker ofta
Kommentar av: atrix den 2003-03-27

Ja Palettciklider leker väldigt ofta tycker jag. mina har lek ett flertal gånger, en riktigt bra fisk! inte så stor heller.

"Vanlig" palett....
Kommentar av: Mike_Noren den 2003-03-08

Glömde detta: här är en länk med
bilder på lekdräkten hos "vanliga" rasen av palettciklid:
http://artedi.nrm.se/Photos/ThumbnailsSummary.cfm?ID=7778

Inte så farliga.
Kommentar av: Mike_Noren den 2003-03-06

_Så_ giftigt aggressiva är faktiskt inte palettciklid, bland afrikaner är den i den nedre delen av skalan, och kan faktiskt hållas med andra ciklider och andra mindre fiskar. Den är något snällare än prinsessor eller de större jullarna, men då den är något större går den rätt bra ihop med dem.

Försöker man hålla ett lekpar i ett litet akvarium tillsammans med mindre och snällare ciklider, typ fjärilsciklid, då går det illa. Man bör alltid försöka matcha ciklider så jämnt som möjligt för att få en "terrorbalans".

Andra tips med alla ciklider är att arrangera akvariet så att de bästa grottorna är vid kortsidorna, och så att fisken aldrig kan få överblick över hela akvariet. Att se till så att det finns naturliga gränser, i form av stenar, rötter etc, hjälper också.

Uppfödning: Paletter är lättodlade, och är normalt mycket duktiga föräldrar.

Det finns flera geografiska raser av palettciklid med olika färgteckning, plus att det finns framodlade färgvarianter. Fisken på bilden har inte den vanligaste färgteckningen.

Radera din kommentar
Palettcikliden
Kommentar av: Sebbe Salvini den 2003-03-06

Paletten är en lättlekt fisk och trivs ganska så snabbt i ett akvarium. dom är väldigt agressiva när de har lagt ägg. och en mycket vacker fisk.

Fina fiskar
Kommentar av: Boston den 2003-02-15

Det är väldigt fina fiskar men det är jobbigt att få så mycket yngel!!


Tycker Boston

Agressiva när dom har yngel!
Kommentar av: Maxim den 2003-01-17

Jag fick många av mina fiskar till hälften ihjälbitna när mitt palettc.par hade fått yngel.
Annars har den varit en "snäll" fisk.
Mycket fin.

vackra fiskar!!
Kommentar av: Axel_g den 2003-01-03

jag har ett par palettciklider, men som alla andra säger så äter dom upp alla sina yngel.Jag har dom i ett 60 liters tillsammans med kardinaltetror och en L-mal. Men jag har aldrig fått hanen så färggrann som den är på bilden.

Prisbelönt ciklid
Kommentar av: Kjell Fohrman den 2002-12-17

Denna ciklid röstades fram som den 3:e vackraste cikliden i gruppen "Västafrikanska-, Viktoria-, Madagaskar- och Asiatiska ciklider" av medlemmar i Nordiska Ciklidsällskapet - www.ciklid.se

Halv trög fisk
Kommentar av: Sopskaftet den 2002-10-17

Den är lite seg...Först håller den på å slåihjäl andra invånare när dom bara närmar sig ynglena i akvariet..å sen så tar den ihjäl alla ynglen??

Lite konstig...
Kommentar av: Pandion den 2002-10-17

Dom kan vara lite konstiga eller dumma för mina äter alltid upp sina yngel efter 3 veckor...det blir inga över..

Trevlig fisk!
Kommentar av: olof den 2002-09-10

Jag tycker detta är en mycket trevlig fisk. Mina erfarenheter är dock att den kan vara ganska agressiv när den hävdar sitt revir. Rekomendationen 80 liter ovan passar bra för ett par, vill man hålla mer än ett par i samma akvarium ska detta vara betydligt större. Även fiskar av andra arter blir bort jagade under leken och när ynglen är små.
Ingen av de fiskar jag haft har någonsin uppvisat de fina färger som syns på bilden här på zoopet (speciellt inte hanarna). Jag har dock sett en grupp vuxna F1 fiskar som var så här färgglada dessa var även betydligt större än de exemplar jag haft.

Radera din kommentar
Palett!
Kommentar av: affa den 2002-09-10


Bortsett från att paletter kan vara aggressiva är dom riktigt trevliga ciklider.
Mina egna är uppfödda med rödciklider, eldstjärt och sorgmanteltetror, så dom är ganska snälla.

Goldmedlemmarnas akvarium med fisken


Har du mer information om arten. Skicka gärna information till oss så uppdaterar vi artbeskrivningen
Skicka information