Bluewings 450 Vision
(Artakvarium - diskus)

Betyg
Ditt betyg

Fakta

Fabrikat: Juwel
Bredd: 61 cm
Höjd: 64 cm
Längd: 151 cm
Antal liter: 450 liter
Inlagt av: Bluewing
Datum: 2014-05-12

Foto © Bluewing

Beskrivning

Akvariet är tänkt att skapa optimala förutsättningar för de Diskusar (10 st.) som är huvudattraktionen i karet. Målet är minimalt med kemikalier och en naturlig växtmiljö som i stort får sköta sig själv.

Inredning

Biltemas finkorniga sand i botten. En skottkärra med mopanirötter ligger sedan utplacerade strategiskt som bas. Flera stora redmoorerötter skapar sedan ett glest grenverk för att ge trygghet och naturliga revir. Varannan vecka släpper jag i Catappablad för vattenkvalitén och för att skapa föda till Pleco, Otocinclus och alla räkor. Dessutom är tanken att Catappabladen ska skapa förutsättningar för ett friskt mulm på botten. I takt med att växtligheten tagit fart ges vid behov halv normaldos PMDD. Tunna Jättevallisneria och Cryptocoryne ges JBL Siebenkugeln lerkulor vilket ger ganska snabb effekt. För Diskusarnas skull ges också numera Aqua Namin varje vecka i samband med 50% vattenbyte.

Teknik

Juwels eget innerfilter till höger med tillhörande 300w doppvärmare. Eheim 2075 på vänster sida med Eheims förfilter vid insuget. Hydor Coralia Streamer som går på timer och under 2 timmar mitt på dagen skickar mulmet längs bakrutan mot Juwelfiltret så att det inte blir för stillastående osunt mulm baktill.discusfiskar / temp. räkor ..?

2015-03-20, ellada

Härligt akvarium du har. Själv har jag samma Juvel 450 med discusfiskar. Discusfiskar skall ju ha ganska hög vatten temp.Du har ju räkor i ditt akvarium med bra resultat.Jag trodde att räkor trivs med en mycket lägre vatten tempe
Funkar det verkligen?


Wow!

2014-10-11, Johan73

Ja, wow!

Inspirerande

2014-08-14, Tommy Vestlie

Fantastiskt vackert!

Kul med positiv respons

2014-01-26, Bluewing

Himla stimulerande att se vad ni skriver om detta akvarium.
Jag har inte varit medveten om era kommentarer först nu.
Har du frågor till mig. Ta dem gärna i min drömmen om Diskus-tråd. Risken är annars att jag missar din fråga.

Täcka/gömma filtret

2014-01-25, TommySt

Mkt snyggt, Bluewing.

Är på väg mot comeback som akvarist och tanken är att köpa just ett svart Vision 450.

För tio till femton år sedan var det ett klassiskt 720-kar och då med målsättningen att lyckas med kombinationen "växt"akvarium och Discus. (Var belåten med resultatet.)

Avsikten är nog densamma denna gång. Fokus växter i steg 1. Steg 2 tror jag blir Altumskalarer och sen gissar jag på Diskus i steg 3.

När jag ser ditt vackra akvarium så undrar jag över hur du täckt filtret till höger, ser ut att vara annat än bara växter? Själv köper jag nog Juwels Root + 2 x Rock men den produkten löser inte täckning av filtret, vad jag förstått.

Avser också ta fram CO2-anläggningen. Du har sådan i ditt, gissar jag?

Stilfullt.

2014-01-23, HAJEN1234

Avundsjuk ?!!
Vem....Jag ??!!
Näädå....inte alls, inte alls.....
Hrrmmm....nåja, lite då då.!!
Riktigt snyggt och stilfullt.
Finns det inte en läcker gul variant av Discus också ?
Det skulle vara spännande att se hur dom hade sett ut tillsammans.....(:
Bara att gratulera.

Otroligt inspirerande!

2014-01-22, tommy_g

Mycket vackert akvarium! Vet inte vad du har för övrig fisk i, men att ha så mycket växter och temperatur för diskus är inte lätt. Riktigt krispigt och fint. Hade varit fint med något som kompletterar det blå och gröna i akvariet. Kanske fjärilsciklider, ett litet stim av rödmunnar eller några roliga corydoras? I.a.f. riktigt najs!

Oops!

2014-01-22, tommy_g

Såg i efterhand nu att det visst fanns corys och kardinaler, missade det röda i fiskarna.