Amfibier

Hyla cinerea

Grön trädgroda, amerikansk lövgroda,


Vetenskapligt namn:
Hyla cinerea
Familj:
Hylidae
Handelsnamn:
Grön trädgroda, amerikansk lövgroda,
Utbredning:
Sydvästra USA
Foto på skaldjuret Hyla cinerea Foto © Mikael Håkansson
Carnivor (köttätare). Lämpligt foder är t.ex. flugor, syrsor, gräshoppor etc.. Fodret bör ibland pudras med kalk och A-vitamin tillskott.
Honorna lägger mellan 100 och 500 ägg på grunt vatten och de fästs på växtrötter. Äggen kläcks sedan efter ca. 4-10 dygn och blir sedan "grodor" efter ytterligare lite knappt 2 månader. Man bör flytta föräldrarna efter leken.
Arten är främst nattaaktiv och är duktiga klättrare (kan även klättra på glaset). Den är tämligen fredlig och man kan hålla flera ihop och även tillsammans med andra arter. Har de väl anpassat sig är de tåliga djur.
Ett akvarium/akvaterrarium för 3-4 st skall minst vara ca. 50x25x45 cm och skall innehålla en stor vattendel, men den klättrar en hel del så vattendjupet behöver inte vara så stort (10-25 cm). Se till att det finns växter (kraftiga), grenar, korkbarksrör etc. så att de lätt kan klättra. Vattnet skall hållas rent och man bör använda ett filter eller byta vatten dagligen. Lämplig dagtemperatur är 22-26 grader medan det på natten räcker med 18 grader. Landdelen bör inredas med gömställen samt bottenmaterial som är lätt att rengöra och som håller fukten bra. Spraya regelbundet för att upprätthålla luftfuktigheten.
Honorna blir oftast lite större. Hanarna kväker.

Medlemmarnas kommentarerGoldmedlemmarnas akvarium med skaldjuret


Har du mer information om arten. Skicka gärna information till oss så uppdaterar vi artbeskrivningen
Skicka information