720 l. Regnbågsfisk
(Artakvarium - regnbågsfisk)


Fakta

Fabrikat:
Bredd: 60 cm
Höjd: 60 cm
Längd: 200 cm
Antal liter: 720 liter
Inlagt av: Marten64
Datum: 2015-11-26

Foto © Marten64

Beskrivning

Akvariet är uppbyggt för att passa de simglada och rörliga regnbågsfiskarna med öppen simyta i hela den främre delen, här mäter ofta de större hanarna musklerna. Den bakre delen av akvariet ger med sin stundtals täta vegetation skydd samt utrymme för lek och romspridning.

Inredning

Den mörka Rådasanden (0,8-1,2 samt 2-3 mm) täcker botten, den mörka färgen för att hjälpa regnbågarna att färga ut. Bakgrunden är BtN:s Amazonas slimline, enligt mig mycket vacker och ändamålsenlig. I akvariet finns endast två stenar, Den större brukar agera måttstock vid vattenbyte, cirka 33% varannan vecka. Då tillsätter jag rekommenderad dos pmdd. Periodvis tillsätter jag även Easycarbo, för tillfället är det en sådan period trots att det brukar fungera bra även utan. I akvariet har jag även en betong och tegelklump från Älvsborgs fästning som av vågor slipats under lång tid. Luftkanalerna i teglet har visat sig vara den perfekta barnkammaren för ansistrusarna. Den större delen av inredningen består av rötter allt ifrån inhemsk ek, begagnat och dyra köperötter, små som stora.

Teknik

Ett utvändigt filter av modell och märke Cristal Profi 1901 greenline sköter cirkulation och renhållningen tillsammans med ett kraftigt invändigt pumphuvud med filtermatta av märket Resun. Detta är dolt bakom rötter och anubias. Belysningen består av T5 2x54 Aquarelle samt T8 2x58 Aquarelle och Power glo


Övriga fiskar

Glossolepis Wanamensis
Melanotaenia Splendida