30 L skräp och yngel
(Sällskapsakvarium (mixakvarium))

Betyg
Ditt betyg

Fakta

Fabrikat:
Bredd: 50 cm
Höjd: 20 cm
Längd: 30 cm
Antal liter: 30 liter
Inlagt av: roffen2
Datum: 2013-01-05

Foto © roffen2

Beskrivning

Tröttnade på att bara ha det som ren förvaring utan så mycket tanke på att det ska vara snyggt. Så gjorde en makeover. Köpte rötter, ny sand , bottensubstrat, ordnade pinnar och löv. Några nya växter på Tradera blev det också innan vinterkylan slog till. Lite glest dag 1, men så ska det väl vara. PMDD och Easy Carbo i låg dos. Akvariet är ouppvärmt, håller c:a 21 grader. Fiskarna fick vara i en plastback medan jag gjorde om, de är inte så petiga.... Sex kardinalfiskar somanvänts för att köra in ett vinterförvaringskar åt de stora guldfiskarna som är i dammen på sommaren. Och fyra guldfiskyngel som vi lyckats rädda. -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Lite tillväxt på plantorna. Planterat Hemianthus, hoppas den tar sig, har ju ganska bra ljus. Filtret inte pålitligt, lägger av ibland, byter nog märke.

Inredning

Tropica bottensubstrat. Mangroverötter.

Teknik

Fluval U1 innerfilter. Inte säskilt imponerande kapacitet, men det verkar räcka. Ljusramp med två 14W lysrörslampor och hemmagjord reflektor i form av pålimmad ugnsfolie.


Växter

HC-växt, Kuba-hemianthus
Foto: Peter Nyman
Hemianthus callitrichoides 'Cuba'
HC-växt, Kuba-hemianthus

Satt några pyttesmå plantor med minsta pincetten. Hoppas de klarar sig, har ju ganska mycket ljus. Ingen Co2, men PMDD och Easycarbo.

Javamossa
Foto: Tropica
Vesicularia dubyana
Javamossa

Tröttnade på att annan mossa lätt släppte (Riccia). Så den här Javamossan är rejält fastsurrad, får se hur det går...

Övriga växter

Ludwigia Peruensis