Hygrophila

Hygrophila difformis

Vattenwistaria


Vetenskapligt namn:
Hygrophila difformis
Familj:
Acanthaceae
Handelsnamn:
Vattenwistaria
Utbredning:
Sydöstra Asien.
Egenskaper:
Alghämmande växt
Foto på växten Hygrophila difformis Foto © Tropica
Hygrophila difformis är en vacker och mycket anpassningsbar akvarieväxt som lämpar sig utmärkt i lite större akvarier. I handeln kallas den ibland Synnema triflorum.
Arten är mycket snabbväxande vilket gör att den motverkar algtillväxt. Anledningen till detta är att den vid någorlunda stark belysning tar upp många mikronäringsämnen i vattnet. Därför är den en mycket lämplig växt att införskaffa när man startar upp ett akvarium. Om det fattas mikronäringsämnen i vattnet så blir bladen ljusa. Detta är en bra indikation på att gödning måste tillsättas i akvariet.
De finflikiga bladen som normalt är ljusgröna blir ca 12 cm långa. Den är relativt ljuskrävande och tunnas ut längst ner om inte ljuset är tillräckligt. Det mest dekorativa är att plantera den i en liten grupp.
Förökning sker genom sticklingar eller beskärning.Ytterligare information om det släkte som denna växt tillhör hittar du om du klickar på INFO högst upp till höger på sidan.

Medlemmarnas kommentarerOrkidéliknande blommor
Kommentar av: Midde den 2011-03-12

Jag fick en länk av malavi som visar vilka underbart vackra blommor hygrophila difformis kan få - ser ut som en orkidé med lila teckning.

http://www.aquaticquotient.com/forum/showthread.php/20612-Flowers-flowers-flowers-and-flowers

Vacker.
Kommentar av: Labiosus den 2009-10-20

Denna är jättevacker. Ska skaffa ett bra lysrör för växter så det blir bamsig.

Goldmedlemmarnas akvarium med växten


Har du mer information om arten. Skicka gärna information till oss så uppdaterar vi artbeskrivningen
Skicka information