Akvariestugan
Kollaps
X
-
Alltså, är det bara jag som har kollat på filmen ovan, skumt. Okey, den är lång - förmodligen är den det för många, som inte orkar, men den är värd varenda minut för oss som är intresserade av biotoper.
//Inger"Felix qui potuit rerum cognoscere tempus" - Lycklig är den som förstår händelsers orsaker.Kommentar
-
Skall kolla om det kanske finns någon ”film”-tråd som fler kollar i, och lägga Mikoljis härliga rulle där - eller kanske skapa en helt ny tråd för sköna fiskfilmer, typ?Kommentar
-
//Inger
"Felix qui potuit rerum cognoscere tempus" - Lycklig är den som förstår händelsers orsaker.Kommentar
-
Det som är så intressant är miljöerna och det biologiska samspelet, och inte minst säsongernas inverkan på fiskarna - det som vi har snackat om så många gånger tidigare när det gäller exempelvis Discus och Fjärilsciklider.
Härligt också att se hur många växter fungerar som "filter" och att fiskarna gärna uppehåller sig i dessa miljöer för att äta av det organiska material som bildas - inte minst yngel.
I mitt kar finns flera depåer där Javaormbunkarnas långa trådaktiga rötter är populära platser för exempelvis tetrornas lek. Här finner jag också de flesta tetrayngel, innan de vågar sig ut i karet.
Kommentar
-
Mats inlägg ovan med "mulm" i Javaormbunkarnas rötter är ju dessutom klockren efter att ha sett filmen, för de som inte tidigare har insett att ett akvarium ska inte vara sterilt rent. Men att få fram de riktigt tjocka lagren av bottensediment som Ap fiskarna "betar" av som som jordätare är nog en svår uppgift.Med goda idéer är det som med svamp; där man hittar en finns det ofta flera
http://www.youtube.com/user/c90368
/MathsKommentar
-
Jodå, jag har tittat och skulle skriva en rad om det. Men eftersom jag sitter hemma och jobbar så här i mellandagarna så kom det just lite jobb i mellan och sen glömde jag det.
Mats inlägg ovan med "mulm" i Javaormbunkarnas rötter är ju dessutom klockren efter att ha sett filmen, för de som inte tidigare har insett att ett akvarium ska inte vara sterilt rent. Men att få fram de riktigt tjocka lagren av bottensediment som Ap fiskarna "betar" av som som jordätare är nog en svår uppgift.
Kommentar
-
Tvätta sand till förbannelse, koka rötter, sterilisera växter...
Undrar om man kan hålla fiskar i steriliserat vatten?Med goda idéer är det som med svamp; där man hittar en finns det ofta flera
http://www.youtube.com/user/c90368
/MathsKommentar
-
Kommentar
-
Har man ett kar med fin balans (något vi har snackat om väldigt mycket i denna gamla tråd, och annorstädes på forumet - förr i tiden) kan just detta vara till gagn för akvarium och fiskar. "God" mulm är tyvärr ett glömt kapitel i akvariehållningen.
Kul, cambru, att du tittade in här i tråden (den är lång - men det finns en hel del att kolla in, bakåt - från förr, om tålamodet finns).Kommentar
-
Här är en fin, ny rulle gjord av Ivan Mikolji. Titta och njut!
https://www.youtube.com/watch?v=JD-PUuY-xIA
Kul observation du hade gjort med sötvattenstångens trådar.Kommentar
-
Ja, när karet puttrar på helt för egen maskin får man studera de små detaljerna - härligt att du kollade in den grejen.
"Tångbollarna" växer på med fin fart, och sprider sig utåt och uppåt i skikt.
Den pyttelilla flagan som bitit sig fast i underlaget med de små nod-trådarna (inte de svarta "algerna" runtomkring - är det någon, förrresten, som vet vad det där är för något?) växer mycket långsammare, och med de nya noderna platt tryckta mot underlaget. Skall bli kul att se hur det växtsättet utvecklar sig.
Lite Java;
Bilderna är hårt zoomade, så kvaliteten är inte så bra - sorry!
Senast redigerad av Mats Bryzell; 04 January 2019, 10:32.Kommentar
Kommentar