Mitt första akvarium
(Sällskapsakvarium (mixakvarium))


Fakta

Fabrikat: ingen aning, Hörnmodell
Bredd: 83 cm
Höjd: 50 cm
Längd: 60 cm
Antal liter: 126 liter
Inlagt av: Mr_trouble
Datum: 2007-07-01

Foto © Mr_trouble

Beskrivning

Det här är då mitt första akvarium. Just nu simmar det Vinkeltetror (Thayeria boehlkei), koppartetror (Hasemania nana) och Fjärilsciklider (Mikrogeophagus ramirezi). Första nybörjarfelet gjordes direkt. Vinkeltetror och koppartetror är ingen bra kombination, vinkeltetrorna tror att koppartetrorna är vinkeltetror och försöker stimma med dom, medans koppartetrorna flyr för livet .. mycket rörelse och man blir smått yr i huvudet. :)

På botten finns en "algätare guld" antar att det är en ljus variant av den s.k. Kinesiska algätaren (Gyrinocheilus aymonieri) men jag vet inte. Tittar man noga så hittar man en Vanlig pleco (Liposarcus pardalis) L023, fast i affären var dom helt säkra på att det var en Hypostomus plecostomus men den är inte alls lik. Köpte samtidigt en "guldpleco" som jag nu har fattat är en Vanlig pleco (Liposarcus pardalis) L023 Albino.


Inredning

Juwel Rock heter bakgrunden, fast jag har inte monterat den som det står i instruktionsboken utan jag har sågat som en galning :)

Jag har mycket dålig koll på växterna, dom kostade ca 45:- /st, det är allt jag vet :)Teknik


Fluval innerfilter, 3plus som jag har byggt om för att det ska kunna sitta bakom bakgrunden och en eheim doppvärmare finns där bak.

Hade inget galler som var i fisksäker plast / guld så jag har satt den där fula suggrejjen bakom en blomma. Ska bygga om / fixa till det senare, kanske vid nästa storstädning.Övriga växter

Ni kunniga får gärna berätta vad jag har för växter :)

Övriga skaldjur