Ludwigia

Ludwigia inclinata var. verticillata ‘Cuba’

Cuba ludwigia


Vetenskapligt namn:
Ludwigia inclinata var. verticillata ‘Cuba’
Familj:
Onagraceae
Handelsnamn:
Cuba ludwigia
Utbredning:
Kuba
Egenskaper:
Växt med färg
Foto © Kjell Fohrman
Ludwigia inclinata var. verticillata ‘Cuba’ odlas normalt enbart med rötterna dränkta och där är bladen gröna och ovala. Efter en omställningsperiod dränkt i vatten blir bladen långa och smala och sitter så tätt att växten får ett mer kompakt utseende. Dessutom blir de vackert marmorerade i koppar och rödbruna nyanser.
Den är inte lika krävande som den vanliga L. inclinata, men för att komma helt sin rätt rekommenderas CO2, tillsättning av gödning samt en stark belysning. Man bör trimma växten genom att klippa av toppskotten och dessa kan sedan planteras ned i bottenmaterialet.
Denna växt fungerar även bra i aquaterrarier och i terrarier med hög luftfuktighet.Växten på fotot ovan visar den emersa formen med gröna och ovala blad. Teckningen på foto 2 visar undervattensformen. Ytterligare information om det släkte som denna växt tillhör hittar du om du klickar på INFO högst upp till höger på sidan.Har du mer information om arten. Skicka gärna information till oss så uppdaterar vi artbeskrivningen
Skicka information