Ludwigia

Ludwigia repens 'rubin'

Rubins ludwigia


Vetenskapligt namn:
Ludwigia repens 'rubin'
Familj:
Onagraceae
Handelsnamn:
Rubins ludwigia
Utbredning:
Nordamerika
Egenskaper:
Växt med färg
Foto på växten Ludwigia repens 'rubin' Foto © Kjell Fohrman

En relativt vanlig och mycket vacker akvarieväxt med mörkröda stänglar. Den trivs bäst i starkt ljus eftersom bladen då blir mer intensivt röda. Om ljuset är svagt så faller de nedersta bladen av. I övrigt ställer den inte några större krav på akvariet och den är dessutom tämligen snabbväxande. Den kan även planteras med en del av växten ovan vattenytan.
Om man regelbundet beskär växten, kommer den att utveckla sidoskott och få ett mer buskigt utseende. Den bör planteras i större grupper och den är lämplig som bakgrundsväxt eller i akvariets mellanparti. Bladen blir ca. 4-6 cm breda.

Ytterligare information om det släkte som denna växt tillhör hittar du om du klickar på INFO högst upp till höger på sidan.Medlemmarnas kommentarerSe även Ludwigia palustris
Kommentar av: Fiskburken den 2020-06-28

Snygg MEN behöver starkt ljus för att se 'rätt' (röd) ut. Ett alternativ till denna art är Ludwigia palustris, som är något mindre och betydligt lättare blir djupt röd. Palustris har också något mer av en klätterväxtkänsla än rubin som bildar tydliga buskage.

Goldmedlemmarnas akvarium med växten


Har du mer information om arten. Skicka gärna information till oss så uppdaterar vi artbeskrivningen
Skicka information

Zoopet i stolt samarbete med
Akvariehelg