Lilaeopsis

Lilaeopsis mauritiana

Mauritius gräsplanta


Vetenskapligt namn:
Lilaeopsis mauritiana
Familj:
Apiaceae
Handelsnamn:
Mauritius gräsplanta
Utbredning:
Mauritius
Foto på växten Lilaeopsis mauritiana Foto © Tropica

Lilaeopsis mauritiana är inte alls lika ljuskrävande som de flesta andra Lilaeopsis-arter, men det är ändå en klar fördel med stark belysning eftersom växten då håller sig låg samt blir växer ihop tätare så man får en mer dekorativ ”växtmatta” i akvariet.
Vid plantering delar man upp plantorna (levereras oftast i små plastbyttor/krukor som innehåller ett stort antal plantor) i ca 8 grupper. Var och en av dessa planteras sedan med några centimeters avstånd. Om förhållandena i akvariet är bra kommer det ganska snabbt att växa ut utlöpare så att de små växtgrupperna växer ihop. Man måste alltid se till att de planteras på en öppen plats där de inte skuggas av andra växter.
Bladen är i regel upp till 6-13 cm långa och 0,4-1,3 mm breda. Växten är en lämplig förgrundsväxt och den passar utmärkt även i nanoakvarier.
Förökning sker genom utlöpare/sticklingar.

Ytterligare information om det släkte som denna växt tillhör hittar du om du klickar på INFO högst upp till höger på sidan.Medlemmarnas kommentarerGoldmedlemmarnas akvarium med växten


Har du mer information om arten. Skicka gärna information till oss så uppdaterar vi artbeskrivningen
Skicka information

Zoopet i stolt samarbete med
Poecilia Scandinavia