Det finns ingen anledning att se dom dåliga sidorna, dom är många nog ändå.
1 st 600 liter1 st 310 liter 1 st 310 liter pansarmalar, kampis, malar
100 liter, pansarmalsyngel och pansarmalar,
56 liters low-tech test, pansarmalar,körsbärsräkor o amanoräkor
om du vill ha lite mer kontroll på hur "snittet" blir så använd en fintandad såg. såna vanliga som man kapar brädor med funkare ej. dom är för grova och kokosnöten är för hård.
om du vill ha lite mer "random" knäckning så kan du ta en slägga och slå lite försiktigt tills du ser att den är påväg att öppnas. (hur man nu slår försiktigt med en slägga)
ett tips, borra ett hål i den först, i en av de tre små groparna på åvansidan där är dom tunnast i skalet. om du knäcker eller sågar upp dom så blir det rätt så kladdigt när all mjölk rinner ut. speciellt om du tar släggan
du kommer att förvånas över hur hård den är, det tog för mig kanske 10 min att såga upp en
Jag använde en bågfil för att såga upp två hål. Ett för botten och ett för ingång. Gick ganska enkelt och smidigt. Jag inbillar mig att det blir lite enklare att få ut köttet om man kokar nöten först.
Jag använde en bågfil för att såga upp två hål. Ett för botten och ett för ingång. Gick ganska enkelt och smidigt. Jag inbillar mig att det blir lite enklare att få ut köttet om man kokar nöten först.
jag tog tillvara på köttet. jag kokade den inte för att få ut det men hade den i ugnen på ca 100 grader tills köttet hade krymt så mycket att det trillade ut själv.
Jag brukar frysa hela nöten innan jag blinkar med ögonen för då hjälper Gobben mig att såga itu den med en fogsvans och sen är det bara att slå till på halvorna så trillar köttet ut.
/PIA
Jag är medlem i NCS - föreningen för dig som tycker om ciklider!
Kommentar