Grenar från trollhassel?

Kollaps
X
Kollaps
+ Fler alternativ
Inlägg
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Johanadhoc
    • April 2011
    • 377

    Grenar från trollhassel?

    Jag har hittat några fina grenar från en trollhassel och undrar om man kan ha dessa i akvariet? Förändras värdena eller uppstår andra problem?

    tacksam för svar!
    MVH//
    Johan

    Projekt 300 liter diskus»
    Projekt inomhusdamm - sköldpadda»
  • freddi36
    • December 2010
    • 2882

    #2
    är dom färska ska du inte ha i dom. om dom är någorlunda torra så är det ok. jag hade mina i ugnen i ca 1 timme på 100 grader. det för att man ska döda alla bakterier.
    ditt pH kan/kommer sjunka lite men det är inget att vara orolig för om man gör vattenbyten med ett vatten som har högre pH än vad akvarievattnet har. kolla pH:t för säkerhets skull.

    Kommentar

    • Johanadhoc
      • April 2011
      • 377

      #3
      De är färska. Menade du att man då skulle avstå helt eller sätta in de i ugnen för att de ska bli torra?
      MVH//
      Johan

      Projekt 300 liter diskus»
      Projekt inomhusdamm - sköldpadda»

      Kommentar

      • J.Milton
        • January 2010
        • 674

        #4
        Vänta en vecka, så att dom till 100 % är döda, sen bara ner i karet.
        Har haft trollhassel i kar förr och alldrig gjort mer än låtit dom torka ordentligt.
        Vill du snabba på processen lite, så gör som föregående talare sa, in i ugnen ett tag.
        240L mix == 430L Malawi== 164L mix==170L mix==43L räk/snäck
        Det jag skriver är inte fakta, utan upplevd erfarenhet ..
        Blogg+Galleri

        Kommentar

        • Inger H
          • December 2008
          • 11248

          #5
          Vad jag blir avudsjuk på er som har tillgång till trollhassel. Här blir det till att köpa dyra reed-moorerötter (stavning) istället.

          //Inger
          "Felix qui potuit rerum cognoscere tempus" - Lycklig är den som förstår händelsers orsaker.

          Kommentar

          • Nasso
            • November 2010
            • 719

            #6
            Ursprungligen postat av gullefjun
            Vad jag blir avudsjuk på er som har tillgång till trollhassel. Här blir det till att köpa dyra reed-moorerötter (stavning) istället.

            //Inger
            Finns inte trollhassel att köpa i de flesta blomsteraffärer?
            /Emil Andersson
            120L + 54L Tanganyika, 180L sällskap, 10L Räkor

            Kommentar

            • hannesc
              • December 2009
              • 13085

              #7
              du kan ju köpa trollhassel i blomsteräffaren. gjorde jag för 50:-
              Bifogade filer

              Kommentar

              • Inger H
                • December 2008
                • 11248

                #8
                Det hade jag ingen aning om, åker o kollar idag! Tänk va bra, att det finns zoopetare som kan tippsa om det mesta.

                //Inger
                "Felix qui potuit rerum cognoscere tempus" - Lycklig är den som förstår händelsers orsaker.

                Kommentar

                • hannesc
                  • December 2009
                  • 13085

                  #9

                  Kommentar

                  • J.Milton
                    • January 2010
                    • 674

                    #10
                    Brukar som sagt var finnas i de flesta blomaffärer och plantskolor. Brukar inte kosta många kronor. Och hittar man dom på dekorationsavdelningen så är dom oftast redan torkade, så man slipper den biten=)
                    240L mix == 430L Malawi== 164L mix==170L mix==43L räk/snäck
                    Det jag skriver är inte fakta, utan upplevd erfarenhet ..
                    Blogg+Galleri

                    Kommentar

                    • Johanadhoc
                      • April 2011
                      • 377

                      #11
                      Jag har haft de i ugnen i en och en halv timme nu! En timme och sen fick de svalna och sedan en halvtimme till. Om det endast är "saften" i bakren som är giftig är den garanterat borta nu. Eller är det själva barken som är giftig?
                      MVH//
                      Johan

                      Projekt 300 liter diskus»
                      Projekt inomhusdamm - sköldpadda»

                      Kommentar

                      • hannesc
                        • December 2009
                        • 13085

                        #12
                        giftig? ööh jag har inte hört nått om att den ska vara giftig!?

                        Kommentar

                        • Johanadhoc
                          • April 2011
                          • 377

                          #13
                          Såg i några andra trådar att de var det, i alla fall för fiskarna.
                          MVH//
                          Johan

                          Projekt 300 liter diskus»
                          Projekt inomhusdamm - sköldpadda»

                          Kommentar

                          • freddi36
                            • December 2010
                            • 2882

                            #14
                            giftig? ööh jag har inte hört nått om att den ska vara giftig!?
                            när jag sa det så anntog jag att den var det för annars så skulle man ju kunna ha i färska grenar också

                            Kommentar

                            • hannesc
                              • December 2009
                              • 13085

                              #15
                              barrträd vet jag ska vara gifiga o det kanske färska "ofarliga" grenar med är. men man vill väl mest ha de torra så de inte slår ut i blad, samt känns som att de ruttnar lättare om de är färska ( fast där kan jag ju heelt fel)

                              Kommentar

                              Arbetssätt...