heljis bilder på Zoopet

heljis bilder på ZoopetDSC01926
Filtret ihopplockat en del iallafall, det är större än jag trodde!
DSC01932
Lite grumligt vatten! Utrymmet bakom frigo-bakgrunden där mitt gamla filter var..
DSC01935
Så här såg en bit filtermatta som legat FÖRE biobollarna i mitt gamla filter. De bitar som låg bakom var inte skitiga alls.
DSC01937
Jag mixade biobollar och filtermattebitar i den översta korgen..
DSC01939
Ehfi-mech underst, sedan filtermattekuber, och överst biobollar följd av filtermattekuber (PPI 10) och sist en bit filtermatta med mindre PPI.
DSC01943
Skönheten är på plats. Insuget är ikopplat, utloppet alldeles strax. Fick ta bort hyllan och ställa den på högkant för att få in filtret.
DSC01945
Insug och utblås. Det funkar! Det kommer vatten =D Den stora filtermattebiten sitter dels som förfilter, dels ser den till att det inte kommer in några fiskar i utrymmet bakom.
DSC01947
Gamla pumpen, med hemmagjort insugsrör.
DSC01950
Med lite filtermatta på som ska agera förfilter..
DSC01955
Utrymmet bakom frigolitbakgrunden. Insug till Aqua Pro-filtret och Eheim-pumpen, som mest ska cirkulera vattnet (2250l/h). Hela utrymmet fungerar även som förfilter.
DSC01956
Riktigt bra ös blev det i karet, här passerar ca 3000l vatten per timme..
Giant Catfish
Från Thailandsemestern i nov-dec 2004. En damm med "Giant Catfish". Vattnet verkligen kokade när vi slängde i mat till dem. Den svarta i förgrunden är ca 120cm lång.
Guldfisk
Från Catfishfarmen i Thailand. Så här ska man hålla guldfisk, i 100tals m3 stora dammar!
Mbunas!
Här syns nästan samtliga invånare i mitt 375 - iallafall representanter från alla arter. I mitten till vänster syns den ena av mina Metriaclima zebra "Nakantenga Red Top"-hanar. De två utfärgade hanarna, som har varsin halva av karet, är helt klart mina vackraste fiskar. Annars på bilden är det golden, röd zebra och Ps. sp. acei och en stackars Anubias :)
Metriaclima zebra "Nakantenga Red Top"
En av mina två vackra M. zebra-hanar.