elinor bilder på Zoopet

elinor bilder på ZoopetÄntligen!!
Karet är på plats och fiskarna likaså. Får nog säga att jag blev ganska nöjd. Det har tatt sin lilla tid men den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge..
Bänken är klar!
Jocke har grejat och grejat och nu äntligen är bänken klar. Visserligen är framsidan inte riktigt klar.. ska ha dit lite dörrar osv... Men har inte tid att vänta på det. Jag vill ju ha upp karet.
Delarna klara.
Än så länge är bakgrunden i tre delar men så småningom ska även den längre delen sågas itu så att jag får in den i karet. Jag bestämde mig för att göra 2 st sidomoduler som ska täcka de hål jag gör för insug och utblås. Hade tänkt att jag så småningom ska sätta in powerheads i hörnena och därför har jag förberett för detta.
Höger sida innan lackning.
Nu kan man se hur jag duttat litegrann med svart/grön färg. Här kan även insuget anas i nederkant.
Höger sida.
Höger sida är klar och man kan tydligt se vart insug och utblås sitter.
Hur ser det ut?
Lacken har torkat och innan vi silikonade fast alla delarna inuti karet så provade vi den en sista gång. Ser ganska bra ut....
Karvningen klar.
Nu känns det bra även om jag inte är supernöjd med den högra delen. Men hade ändå tänkt att bygga upp något stenröse där så förmodligen kommer det att se bättre ut när bakgrunden väl är i.
Karvningen påbörjad.
Nu kan man se de tre modulerna och hur jag hade tänkt mig det hela. Skissade lite lätt på baksidan men kände mig inte tvingad att följa detta.
Klar för lackning.
Bakgrunden är nu klar att lackas. Eftersom Epotexen luktar så tog bestämde jag och Jocke oss för att vi skulle lacka ute på altan. Här kan man se hur jag delat bakstycket i två delar.
Lacken torkar.
Tog in de lackade delarna och lät dom torka i pannrummet. lacken gav den effekten jag ville åt, nämligen en ganska mörk bakgrund.
Lite sidovy.
Höger sida inuti karet. Våra Blå Neon simmar redan glatt omkring.
Målning påbörjad.
Blandade ut husfixen med svart färg direkt. Kunde konstatera att ögat blev lurat ganska rejält. Då jag trodde att det var mörkt nog, fick jag tji då det hade torkat. Man kan ganska tydligt se hur ljus färgen är i det första lagret. Det andra lagret däremot är mycket mörkare (än så länge) och här håller jag fortfarande på att måla på det andra lagret.
Mäta och såga.
Inhandlade 3 st 1200*600*100 frigolitskivor. Efter att jag bestämt mig för hur jag hade tänkt att bygga upp bakgrunden så hjälpte Jocke mig att såga itu alla delarna.
Materiel.
Förutom frigolit använde jag följande saker i mitt byggande: - en kniv för att skära och bryta med. - en "gasbrännare" som jag använde för att få bort frigolitkänslan. - svart färgpigment. Detta visade sig vara mer lönsamt i längden eftersom den svarta färgen tog slut nästan med en gång. Använde även lite mossgrön och lite rödockra-färg. Vet inte om de två sista färgerna gjorde så mycket men jag klatschade på lite iaf. - Epolan V Epoxi lack, två-komponents för lackning av bakgrunden. - Akvariesilicon för att sätta fast bakgrunden inuti akvariumet.
Överhäng.
Har nu börjat att fila på överhänget. När jag tog det här kortet blev jag inte nöjd eftersom jag tyckte att det såg ut som en stjärt. Så det var bara att sätta igång och fila lite till.
Passar den?
Efter att jag sågat bort det understa på bakgrunden så kollade jag om den gick inte i karet. Jajamän, inga problem.
Sista målningen.
Tredje lagret med husfix och svart färgpigment. De ljusare små prickarna man kan se ska jag dutta över med lite svart och grön färg. Tänkte att det kunde ge lite liv i bakgrunden. Tror inte att det är någon idé att försöka skapa målade skuggor osv eftersom det förmodligen kommer att växa olika sorters alger där sedan.
Snart klar med karvningen.
Vilken tur att det finns dammsugare och svarta sopsäckar!! Jag tror att jag fyllde 2 st sopsäckare med frigolit och jag tömde förmodligen dammsugaren X antal gånger. Lyckades trots all omkringflygande frigolit att hålla det kvar i gillestugan.
Tangyanikakaret i all sin prakt.
Så här ser det ut nu när alla fiskarna har flyttat in.. Bakgrunden är helt okej även om jag nu skulle vilja ändra på några saker.. Men så är det väl alltid.. Helt klart är att det har varit värt den tiden det tatt och den kostnaden som blev. Ingen i hela världen har ju en exakt likadan som jag *ler*
Vänster modul och baksida.
Den vänstra modulen börjar få form. Här kan man se hur jag hade tänkt mig att utblåset skulle sitta. Detta hål blev i slutändan större så jag får förmodligen trä utblåset genom svart filtermassa så att fiskarna inte kan simma igenom. Har gjort exakt likadant på den högra modulen.
Vänster sida.
Vänster sida är klar, ska bara dra över med gasbrännaren så att jag får bort den ganska platta delen som syns vid utblåset.