petnym bilder på Zoopet

petnym bilder på ZoopetAmblycirrhitus Pinos
Fisken på bilden är är en "rödprickig hökfisk" (Amblycirrhitus Pinos) fotograferad i ett offentligt saltvattensakvarium på den Franska ön Guadeloupe i Karribien. Bilden är tagen med ett telezoomobjektiv + mellanringar och med en extern blixt nära frontrutan. Orginalbilden är cirka 10% större och bilden är något beskuren framför, bakom och över fisken jämfört med orginalbilden. Fotot deltog i Zoopets fototävlig Augusti 2005
Anubias B. Coffeefolia
Anubias B. Coffeefolia
Azolla caroliniana
Azolla caroliniana
Blommande Cabomba Furcata
Blommande Cabomba Furcata
Blommande Nesaea Crassicaulis (Emers)
Blommande Nesaea Crassicaulis (Emers)
Cabomba Caroliana
Cabomba Caroliana
Cabomba Furcata
Cabomba Furcata
Cabomba Furcata (närbild)
Cabomba Furcata (närbild)
Echinodorus c. Marble Queen - Blomma
Blommande Echinodorus cordifolius Marble Queen
Echinodorus Ozelot Green
Echinodorus Ozelot Green
Echinodorus Red Flame
Echinodorus 'Red Flame' (ung färgglad planta)
Eustralis Stellata
Eustralis Stellata
Eustralis stellata - Närbild
Eustralis stellata (Pogostemon stellata) - Närbild
Fingerfärdig
Havsanemon ("Sagartiogeton undatus") fotograferad i Kattegattcentret, Danmark. Fotot deltog i Zoopets fototävling oktober 2005.
Hello Africa!
Bilden på denna Otopharynx lithobates tog jag på Göteborgs Ciklidgrupps akvarieutställning i Göteborg. Bilden är tagen med en Canon 300D med kitobjektiv och extern blixt. Färgerna något korrigerade i efterhand. Bilden kom 2:a i Zoopets fototävling, Februari 2006.
Hemianthus callitrichoides
Hemianthus callitrichoides
Hemianthus Micranthemoides
Hemianthus Micranthemoides
Hidden Dragon
Denna vackra drakfisk är inte i min egen ägo utan fotot är taget vid ett av saltvattensakvarierna på Tropikarium i Kolmården. Som de som varit där och försökt fotografera redan vet, så hålls fiskarna i akvarium med välvda rutor (!), vilken var den absolut svåraste faktorn vid fotograferingen av denna fisk. Bilden kom på 1:a plats i Zoopets fototävling, Juni 2005.
It's a jungle out there!
Foto på mitt 980-liters växtakvarie, April 2005. Fotot deltog i Zoopets fototävling Maj 2005.
Långnäsad Hökfisk - (Oxycirrhites Typus)
Den här bilden togs på Akvarieklubb-Väst's besök i Kattegattcentret i Danmark. Fisken på bilden är en Långnäsad Hökfisk, en saltvattensart som ofta ligger och vilar på botten, ungefär som på bilden. Bilden är tagen med en Canon EOS 300D med extern blixt monterad på kameran. Bilden kom 2:a i Zoopet's fototävling September 2005.
Lemna minor - Andmat
Lemna minor - Andmat, en flytväxt som förökar sig fort.
Limnophila sessiliflora
Limnophila sessiliflora
Mayaca fluviatilis
Mayaca fluviatilis
Morgon i räklandet
Denna bild är tagen när det är morgon i "räklandet", dvs i den vita skurhink som två av mina räkhonor gick i medans de hade rom, eftersom jag ville ta vara på avkomman. Bilden är tagen genom vattenytan med en systemkamera med extern blixt. Räkan sitter ca 5cm under ytan, och blixten är inte slagen genom ytan utan rakt igenom hinken som också fungerat som diffusor för ljuset. Det har visade sig snart att det är stora fördelar med att fotografera genom vattenytan när man har stor förstoringsgrad eftersom akvariets glasrutor ger upphov till kromatisk abertion om man inte fotograferar exakt vinkelrätt mot dessa. Bilden är nog den i särsklass mest lyckade av en stor mängd foton jag tog vid tre-fyra foto-tillfällen under räkornas månadslånga vistelse i "skurhinken". Mest pga den svarta bakgrunden som är den stora skifferbit som räkan också sitter på. Det som fascinenar mig mest med denna bild är att man till och med ser sårstråna på räkans ben tack vare den enorma förstoring som min kameras makro ger mig. Bilden kom 1:a i Zoopets fototävlig februari 2005.
Myriophyllum tuberculatum
Röd tusenblad - Myriophyllum tuberculatum
Myriophyllum tuberculatum
Myriophyllum tuberculatum
Nesaea Crassicaulis
Nesaea Crassicaulis
Nyvaken (Hypancistrus sp. L199)
Bilden är tagen med blixt på min mal när det var mörkt i akvariet. Därav "nyvakenheten" och de stora pupillerna. Bilden kom 2:a i Zoopets fototävlig mars 2005.
Piraya
Pirayabild tagen genom en ganska tjock (och skitig) glasruta. Exprementerade en del med ljussättningen för att få fenorna att framträda. Ljusintensiteten har ökats lite i efterhand för att fenorna inte skulle smälta ihop med bakgrunden, dock på bekostnad av att "glänset" i fisken överexponerats något. Fotot deltog i Zoopets fototävling Juli 2005
Pistia
Pistia
Rödmunstetra
En av mina rödmunstetror framför Cabomba Furcata. Fotot kom på 1:a plats i Zoopets fototävling, April 2005
Rotala Macrandra
Rotala Macrandra
Rotala rotundifolia
Rotala rotundifolia
Rotala spec Nanjenshan
Rotala spec Nanjenshan