Djur dör för att du ska lukta gott.

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Bubblan89
    • November 2002
    • 1220

    #46
    Det e helt fel att plåga djur så. Jag fattar inte hur man kan göra så. Man själv skulle ju inte villja sitta i bur och få en massa smink och kemikalier på kroppen?

    MVH// Sarah <img src=extra_smilie_Betta_splendens.gif border=0 align=middle>


    _*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*

    112 liter sällskapsakvarium
    19 liter yngelakvarium
    *_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*

    Kommentar

    • parelli
      • March 2003
      • 52

      #47
      Sebbe Salvini, du skrev i början av tråden att du skulle ta upp problemet med fröken i skolan. Gjorde du det och vad sa hon?

      //Kalle

      Kommentar

      • submariner
        • January 2003
        • 53

        #48
        Tackar för länken till djurens rätt. Efter att ha spenderat en timme på denna sida vet jag inte riktigt vad man ska tycka. Till det yttre ser allting väldigt mysigt ut med en organisation som "finns representerad inom alla samhällsgrupper". Synar man däremot presentationen nogrannare kan man ana krafterna bakom.
        "Förbundsstyrelse kan i särskilda fall fatta beslut om att ge direkt moraliskt stöd till enskilda civil olydnadsaktioner, ifall styrelsen finner det angeläget och befogat" Av någon underlig anledning dras djurrättsorganisationer med problemet att verka som paraplyorganisation åt den skara människor som gjort sig kända i TV genm diverse våldsamma konfrontationer med ordningsmakten. Jag som privatperson har rätt till en egen åsikt. Att i detta fall hindras att organisera mig pga min ovilja att förknippas med stenkastande rödmössor är irriterande. Varför tillåter man dessa våldsverkare infiltrera varje nyktert försök att göra något vettigt? Vill man som ledning stödja sig på en grupp revolutionära bråkstakar? Om inte - varför tar man inte tag i problemet?
        Nej, att för mig verka mot plågsamma djurförsök och dålig djurhållning kommer för alltid vara att utnytttja individens fria val. Välja produkter med omsorg när man handlar.
        Så länge djurättsorganisationer huserar opinionsbildare från reclaim the city och EU:s toppmöten kommer de i mina ögon vara lika goda kålsupare som de "rumsrena", patriotiska partierna som också slåss om en plats i rampljuset, kosta vad det kosta vill.

        /Matte, som har ansvarat för 100-tals glada, välmående djur i 0,1- till 500kilos-klassen under sina 25 år här på denna jord.

        675L Malawi
        70L Tillväxt/Experiment
        30L Tillväxt/Freakshow
        675L Knivfisk, paroonhaj, 2 öronålar, malar.
        120L Fjärilsciklider, neontetror, pansarmalar, kuhliålar, m.m.
        70L Guppyodling
        30L Hummerbebisar

        Kommentar

        • join4t
          • October 2003
          • 854

          #49
          Antingen lever vi utan plast, tvättmedel, datorer, godis, bilar, TV, telefon, naturmedel, hårschampo, AIDS medicin, eller NÅGOT som innehåller NÅGON kemikalie.

          Eller också chansar vi, och accepterar att resultatet med stor säkerhet blir ett antal tusen döda barn och vuxna per år.
          Azur: Jag tror inte att all plast eller våra telefoner eller bilar m.m. skulle gå upp i rök om vi slutade med onödiga djurförsök. Tråden handlar om onödiga djurförsök inte lyxprodukter som vi tack och lov inte behöver fler av...
          Sen är djurförsök i medicinskt syfte en annan femma som jag har så pass liten koll på något helt annat.
          "Om du inte kan säga nåt snällt så säg ingenting alls" // Stampe

          Kommentar

          • maanda
            • September 2004
            • 423

            #50
            håller med acc på den punkten. sitt barn eller ett djur? lätt.
            men det finns så mycket djurmisshandel o tester som görs på djur som är totalt onödiga, som vi betalar för! det handlar inte bara om att hjälpa nyfödda barn, det handlar om smink, kemikalier osv osv osv, kan hålla på o räkna upp hur mycket som helst.

            såg ni inte det där tv-programmet för nåt år sen om hundar som dödades för sitt skinn? de slog, svälte osv ihjäl dem. allt för att inte skada pälsen...

            jag kan inte förstå. jag kan bara inte förstå. jag fattar inte.jag fattar inte hur människan kan ha blivit så sjuk i huvudet, besatt av pengar. som om det är allt som betyder något. jag fattar bara inte.

            Kommentar

            • Glenn
              • April 2002
              • 3904

              #51
              Tycker man ska testa smink och skit på mördare istället för på oskyldiga djur. Mördarna har ju ändå dödat och förstört för så många människor så då är det väl inte mer än rätt att dem själva får lida.

              /Glenn

              Mvh /Glenn

              Min Zoon

              Kommentar

              • jolon
                • December 2002
                • 1075

                #52
                Rätta mig om jag har fel, men det finns väl en kiknande forskning med mäniskor som försöksobjekt? Ser ni något fel i det förfarandet eller är det ok?
                My internet should be readonly.

                Kommentar

                • Glajdarn
                  • November 2004
                  • 270

                  #53
                  Har läst några av inläggen, och måste reagera lite...

                  Djurförsök för att testa parfymer och smink är helt fel - det håller jag med om.
                  Men: Utan några som helst djurförsök kan vi inte framställa mediciner. För naturligtvis finns det tester som kan simuleras i datorer och testas på enskilda celler, men för att kunna visa på effekten på en hel organism måste man testa på djur. Och dessutom är det viktigt att se på eventuella fosterskador, vilket man också måste ha försöksdjur för att kunna göra. (Se på de skador som blev av neurosedyn...)

                  Och häver man ur sig att man skall testa på människor istället (även mördare), kan man inte gärna vara särskilt seriös...

                  Och jolon: Jo det förekommer medicinska försök på människor. Men det är i slutstadierna av själva framtagandet läkemedel, efter att omfattande studier på djur har gjorts.
                  "This is a lighthouse. Your call."

                  Kommentar

                  • NiXoN
                    • December 2003
                    • 2068

                    #54
                    Ok nu kommer jag väl att få lite verbal spö efter mitt inlägg men eftersom jag jobbar i läkemedels branchen och har lite insikt i de hela så känner jag att jag kan klämma in en rad.
                    Jag jobbar inte med djurförsök och mina åsikter är privata och har inget med min arbetsgivare eller deras direkta verksamhet att göra.

                    Dom försöksdjur som används i sverige (vet inte hur alla företag sköter sig)tar ett stort ansvar för hur deras försöksdjur sköts.
                    Jag vågar hävda helt ärligt att skötseln är bätre än dom flesta privata djurägarna nånsin uppnår, profesionella skötare veterinärer och övrig personal.

                    Sen något många inte vet är att de inte bara är att injicera djur med vadsomhelst när man kommer till test fasen är forskarna nästan 100 på att de är ofarligt. Och de krävs en hel del pappersarbete innan man får tillstånd att göra nåt överhuvudtaget.

                    Spackel o sånt kan man nog testa på dom som vill ha eländet, men mediciner behövs och testerna är en del av de hela.

                    Vill man kranka ner på djurplågare så e de bara att kolla på dom som håller stora hundar i en lägenhet eller har "renrasiga" sönderavlade djur. Som mina diskusar

                    Kommentar

                    • smurfmats
                      • February 2003
                      • 3538

                      #55
                      mycket bra inlägg nixon...

                      och som det redan sagts här.. det är väldigt få sminkprodukter som inte testade är på djur om ens några. för att det ska få säljas i sverige ska man veta vad som händer på människan... även om just inte den produkten är testad på djur så är chansen väldigt stor att dess föregångare testades på djur...
                      tråden om fjärilars lek!

                      Kommentar

                      • Anna Munkhammar
                        • September 2004
                        • 143

                        #56
                        Tycker att djurförsök är försvarbart när man försöker få fram botemedel, men det ska så klart ske på ett respektfullt sätt!

                        Kemikalietesterna är fruktansvärda, speciellt då man redan vet hur man reagerar på många av de här kemikalierna.

                        Sedan så är burmåtten som försöksdjuren sitter i alldeles för små!
                        .:Omplacering av fiskar:.
                        Tyvär spolas det fortfarande ned levande och fullt friska fiskar i våra toaletter. Dessa fiskar går en plågsam död till mötes. Tråkigt när de skulle kunna få ett bra liv hos någon annan. Fiskars värde är lågt för många men jag hoppas att fler får upp ögorna för att INGET djur är slit och släng!
                        http://www.geocities.com/meadowskaniner/omplacering.html

                        Kommentar

                        • Glajdarn
                          • November 2004
                          • 270

                          #57
                          Väl rutet NiXon! Att ta fram hundar och katter som inte knappt kan andas, får höft och ledbesvär och inte kan föda sina egna ungar är långt mycket värre än vad våra labbråttor och labbapor får stå ut med.
                          Dessutom kan man ju fråga sig om det inte den värsta av alla behandlingar av djur är, när man skall klä de små liven i jumprar och regnställ, eller varför inte ett par trendiga stövlar och en pull-over! =)
                          "This is a lighthouse. Your call."

                          Kommentar

                          • MichaelE
                            • June 2002
                            • 903

                            #58
                            Glajdarn, vilken kattras syftar du på när du säger att det finns katter och hundar som knappt kan andas?, jag vet att det finns ett antal hundraser som har så hoptryckta luftvägar så att det försvårar andningen för dom men jag har aldrig hört eller sett nått om en sån kattras.


                            Mvh Michael
                            Rovfisk intresset går på sparlåga tills vidare.

                            Nu med både salt och sött .
                            http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=104466

                            Kommentar

                            • MichaelE
                              • June 2002
                              • 903

                              #59
                              Till er som tycker att djurförsöken ska upphöra, valsa bara ner till närmaste läkemedelslabb och säg att ni vill ställa upp som "försökskanin", man måste för eller senare testa ett läkemedel på en levande organism så att man vet att det är säkert, så om man inte ska testa det på ett djur så vad för andra val finns det???
                              Rovfisk intresset går på sparlåga tills vidare.

                              Nu med både salt och sött .
                              http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=104466

                              Kommentar

                              • rindberg
                                • March 2004
                                • 196

                                #60
                                Människan avlar fram hudraser som har en massa defekter pga att man vill att dom ska se "rätt" ut. Ex. det är väldigt vanligt bland dalmatiner att dom är döva, helt eller delvis. Schäfer rasen lider av höft problem pga för hård avling. Är inte det också djurplågeri? Dom flesta skulle inte kalla dalmatiner eller schäfer uppfödare för djurplågare, men hur är det igentligen?

                                Och för den del, hur är det med oss akvarister? Hur många har slöjstjärtar? en fisk som knappt kan simma pga att den är så vansinigt missbildad. Likadant mend skalarer, en fisk som många gånger inte kan tahand om sina yngel som den borde för att den har glömt bort hur man gör.
                                Det är viktigare att veta vad man inte kan än att veta vad man kan.
                                Utan C skulle vi bara ha Obol, Pasal och Basi

                                Kommentar

                                Arbetssätt...