Akvarie-butikernas Wall of Fame or Shame

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Danne och Anzo
    • May 2007
    • 509

    Akvarie-butikernas Wall of Fame or Shame

    Tänkte att det kunde vara nyttigt för alla oss intresserade att ha en tråd där vi kan rekomendera eller varna för olika butiker som är bra kontra inte alls bra att handla hos.
    Vad tror ni om det?

    Vi handlar i Örebro och där har vi fått kanonbra bemötande hos både Akvariekällaren och Akvarium Malawi.

    Akvarium Malawi är som många känner till jätteduktiga och har ett mycket bra bemötande mot både erfarna och nya akvarister, stort plus!

    Akvariekällaren, som ligger vägg i vägg med dem är precis lika bra, man kan alltid komma in och ställa frågor eller få hjälp utan att behöva känna sig dum.

    Bägge rekomenderas starkt av oss!
    600 Liters Malawi
    129 Liter Saltvatten
  • Jens A.
    • March 2007
    • 5026

    #2
    ***
    Senast redigerad av Jens A.; 28 May 2010, 19:56.
    Earth first! We´ll screw up the other planets later!

    Min Zoon (med flera bilder!): http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=1252597

    Kommentar

    • Hvarulf
      • April 2010
      • 75

      #3
      I Växjö har vi följande som jag vet om:

      Tassar & Morrhår, bredvid Samarkand.
      Mycket bra butik, stor akvarieavdelning med ett brett sortiment sötvattensfiskar och tillbehör. Kunnig personal (iallafall de jag träffat på), schyssta priser och bra service.

      Arken Zoo, Samarkand.
      Liten akvarieavdelning, väldigt sällskapsinriktad. Personalen verkar ha hyfsad koll, men är nog lite för säljinriktade ibland. Har ingenting som inte de båda andra har mer av.

      Akvarielandet, i närheten av Samarkand.
      Källarlokal med en massa akvarier. Mycket Malawi. Inte riktigt lika fräscht som exempelvis T&M, kan ligga en del döda fiskar i akvarierna när man är där etc.

      Alla tre är värda ett besök, speciellt eftersom de ligger relativt nära varandra. Själv föredrar jag helt klart Tassar & Morrhår. De tog exempelvis hem en ersättningsslang till mitt Fluval ytterfilter för 75 spänn mindre än Akvarielandet skulle göra, trots att de har samma leverantör.

      MVH Robin Olsson i Växjö. Fullständiga kontaktuppgifter finner du på hitta.se eller via PM
      Senast redigerad av Hvarulf; 28 May 2010, 18:48.

      Kommentar

      • Kjell Fohrman
        Administrator

        • December 2001
        • 48148

        #4
        OBS OBS
        Man får kritisera namngivna affärer på Zoopet, men inte anonymt.
        Så om man vill framföra kritik på ett företag så skall man själv vara lika offentlig som företaget som man kritiserar.
        Akvaristiska hälsningar
        Kjell
        Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
        Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.

        Kommentar

        • Danne och Anzo
          • May 2007
          • 509

          #5
          Tack Kjell, visste inte riktigt hur jag skulle beskriva det. Att stå för vad man skriver är viktigt.

          Nu har jag inte vart negativ hitills men för att göra mig offentlig så ger jag namn och ort, räcker det? Alla poster jag/vi skriver representerar oss bägge men självklart tar jag i egenskap av "författare" ansvaret för vad som skrivs i våra poster.

          Daniel Jagelind, Vintrosa
          600 Liters Malawi
          129 Liter Saltvatten

          Kommentar

          • Hvarulf
            • April 2010
            • 75

            #6
            Namn, stad och hur man når mig finns nu i inlägget ovan.

            Kommentar

            • VisualDarkness
              • February 2010
              • 7417

              #7
              Västerås

              ZooHoo
              Assar och grabbarna går att prata med i evigheter och de är extremt serviceinriktade. En hel del fisk och emellanåt lite ovanliga arter. Tar gärna reda på saker åt en och beställer hem allt de kan få tag på om man frågar (inom rimliga gränser då). Bli inte rädd för de algtäckta karen, de är bra omskötta och fiskarna fina. Rekommenderas!

              RoyalZoo
              Tommy kan en hel del om mycket men är oftast tystlåten. Kliniskt rent och fina fiskar med en del udda arter. Ganska stor lokal för att vara enbart akvarier och bra utbud. Rekommenderas!

              Djurmazinet Hälla
              Per är kunnig (säger till om man har dåliga planer) och jättetrevlig, han försöker just nu ordna Dario Dario-honor åt mig. Fråga efter honom om ni är där, han har även hand om beställningar. En annan kille (Lukas?) verkar också kunna en del men jag har inte pratat mycket med honom. Fina fiskar men ibland någon död i något kar, bara att undvika just det. Hyfsat gott om fisk och har ibland något udda så som krabbor. Billiga priser då det är en stor kedja med en rejäl bunt teknikprylar. Problemet är när ingen av de akvariefrälsta är där. Rekommenderas!

              ArkenZoo
              Verkar inte vara så kunniga när det gäller akvarium men man kan göra klipp på deras extrapriser. Släng in ett öga efter bra priser om du själv har kunskapen.
              180l Sällskap:
              http://www.zoopet.com/akvarium/akvarium.php?NR=648
              60l Asien:
              http://www.zoopet.com/akvarium/akvarium.php?NR=663

              Kommentar

              • LLL
                • July 2009
                • 328

                #8
                Stockholm:

                Södermalms akvariebutik: Pitoresk liten lokal på söder. Janne verkar inte speciellt intresserad utav att sälja utan ser ens besök som ett kafferep i fiskarnas exotiska värld. Kunnig och hjälpsam men räkna aldrig med att kunna göra ett snabbt besök. Utbudet i säljavdelningen är rätt knapert medans hans personliga odling i rummet bakom är 20ggr större och döhäftig! Fint skötta kar. Betyg: 4/5 fiskar och med motiveringen: Man blir som frälst. Måste ses!

                Akvarielagret:
                Sambons favorit. Kunnig och hjälpsam personal som mer än gärna löser dina problem. Är det akvariebygge eller den tekniska biten man är ute efter är Krister ett måste. I fiskväg finns mycket och dom plockar gärna hem fisk dom inte har inne. Tyvärr är priserna lite i högsta laget och lokalen lite väl trång och varm. Men kompispris och rabatt på rabatter är aldrig långt borta. Mycket växter. Fint skötta kar. Betyg: 4/5 fiskar och med motiveringen: Utbud delux!

                Bromma Zoomarknad: Ett prisvärt altenativ till lagret. Här är det halva priset för i princip samma fisk. Tyvärr ligger själva fisken ute på en extern grossist vilket gör att personalen inte kan påverka utbud osv. Mycket slav med att gå den dagliga likrundan och lite blandad kunskapsnivå på personalen, från att prata total goja om att man inte behöver mata fiskar - för dom äter vatten, till att ha stenkoll. Man får med andra ord passa sig lite. Halvtaskigt skötta kar. Betyg: 3/5 fiskar med motiveringen: Billigt är ju bra men knappast bäst..

                Hornbach Fittja: Liten fiskavdelning men det vanligaste fiskar. Dom kan tänka sig att procka hem det dom inte har i lager men tyvärr sköter dom sina fiskar uselt. Äppelsnäckor som vittrar sönder och scalarar vars enda mattillfälle är när dom lyckats stressa ihjäl nån annan scalarstackare. Till Hornbach åker man ju dock inte för fisken utan för prylarna. Bra priser på kar, filter, mat och liknande. Dom kan beställa hem bla juwelkaren för finfina priser. Betyg: 2/5 fiskar med motiveringen: Varför hänger det diplom på väggarna om att personalen skulle gått akvariekurser när dom sen inte verkar kunna sköta sina fiskar ändå..

                Linda Persson
                Stockholm
                (Om nån vill kontakta mig går det bra via PM)

                Kommentar

                • kaj.p
                  • June 2002
                  • 2952

                  #9
                  Cint is a digital insights gathering platform that provides solutions for you to gain more efficient and impactful insights. Get started today!
                  Nordiska Diskus Sällskapet
                  Hallandsakvaristerna
                  BAK Gcg Maf NCS

                  Kommentar

                  • Azur
                    • March 2003
                    • 12946

                    #10
                    Jag har tidigare väldigt skarpt kritiserat Bromma Zoomarknad (jag tror jag kallade det "fisk-auschwitz"), men jag har varit förbi där ett par gånger senaste månaderna, och det stämmer inte längre. Jag utgår ifrån att de fått en ny akvarieansvarig. Fisken får mat nu, och jag hörde försäljare ge korrekta råd till en kund, hade aldrig hänt på den gamla "goda" tiden innan flytten.
                    De har gigantiskt utbud av tillbehör. Urvalet av sötvattensfisk är lite tunt (de har nästan inga ciklider t.ex.) men urvalet saltvattensdjur är bra. Utbudet är helt annorlunda än på nån annan zoobutik, jag antar de har egna importörer.
                    Så jag ger mer än godkänt till Bromma Zoomarknad nu.

                    Zookompaniet i Arninge
                    . Ligger lite off, de flesta i personalen vet ingenting om akvarier, och butiken som sån är egentligen specialiserad på hund & katt, men den akvarieansvarige är en riktig entusiast, vilket betyder att de inte har mycket fisk, men den som finns är ofta ovanlig och till bra priser.

                    Akvarie-leasing i Sundbyberg. Som Akvarielagret fast specialiserade på ciklider. Enormt utbud & bra priser. Ett måste för den ciklid-intresserade (och bara fem minuters bilväg från Akvarielagret).

                    Akvarielagret. What can I say? Stockholms främsta zooaffär. Låt inte den ganska sunkiga lokalen lura dig - de har högst kvalitet, störst utbud, ovanligaste fiskarna.

                    / Micke Noren, Marknadsvägen 99, Täby, Stockholm.
                    Den som är lättsinnig nog att lyssna på vad en varmluftsballong som jag säger gör det på egen risk och mot bättre vetande!

                    Kommentar

                    • eriahl
                      • April 2004
                      • 5681

                      #11
                      Efter ett besök på Akvarielagret nu är jag faktiskt besviken.
                      Fiskutbudet alldeles för stort: Beslutsångest att bestämma sig.
                      Växtutbudet tillräckligt: Lite lättare att bestämma sig iaf.
                      Tillbehör och Gud vet vad: För mycket att kolla runt på.
                      Vill man fota: Beslutsångest när det gäller det oxå. Extrabatteri ett måste. Helst laddat. Lite smuts på några rutor iofs.
                      Personal: Jobbigt när inte ens personalen går att klaga på.
                      Övrigt: Lite bonuspoäng då Christer blev tvungen att kolla vad hans medlemsnr i NCS är. Det är 23. Mitt är 11.
                      Tidplanering inför besök bör göras: Enligt mig var vi där runt 15minuter.... Enligt regeringen blev det runt 2timmar?!
                      Tyvärr såg jag en kalsongskottsfisk. En såndär fisk man bara vill ha.
                      "Jag känner mig som en guldfisk som tittar ut på en ny värld" DOCTOR WHO

                      Kommentar

                      • DaRe

                        • June 2009
                        • 2227

                        #12
                        Bromma zoomarknar tycker jag har en hel del ciklider. Sista jag var inne hade de eldbukar, blåciklider, nyckelhål, bolivianer, fjärislciklider, några till SA/CA. De har ett tiotal varianter på Malawi och tanganyika.

                        Mycket bättre än de flesta butiker som bara har fjärilar.
                        Checking out...

                        Kommentar

                        • Wilhelm
                          • October 2002
                          • 604

                          #13
                          Inaktuell info! I varje fall när det gäller Linköping. När uppdaterades den sidan? 5 år sedan?
                          Zoozooklart har inte funnits på flera år och har dessutom varit den sunkiska affären i stan, fastän den har fått toppbetyg!
                          Arken Zoo finns inte heller kvar. Fyra Tassar numera Djurmagazinet har störst utbud och flest akvarier. Dåligt med Tanganyjka men mycket malawi och levandefödare samt regnbågsfiskar och apistogrammor + en hel del ovanliga fiskar.
                          Wilhelm
                          Om du hittar stavfel, så får du behålla dem!
                          www.ciklid.org www.aquafish.info

                          Kommentar

                          • Kjell Fohrman
                            Administrator

                            • December 2001
                            • 48148

                            #14
                            Ursprungligen postat av Wilhelm
                            Inaktuell info! I varje fall när det gäller Linköping. När uppdaterades den sidan? 5 år sedan?
                            Zoozooklart har inte funnits på flera år och har dessutom varit den sunkiska affären i stan, fastän den har fått toppbetyg!
                            Arken Zoo finns inte heller kvar.
                            Vi hade ju en tid funderingar på att dra igång en betygsättningssida för affärer men avstod efter att ha konstaterat just det som du säger - dvs att de betygsättningar som redan fanns var fullkomligt värdelösa, så avstod vi.
                            Akvaristiska hälsningar
                            Kjell
                            Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
                            Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.

                            Kommentar

                            • danne0301
                              • July 2009
                              • 1128

                              #15
                              Göteborg med omnejd

                              Lerum, Ciklidhuset - stort utbud av både söt och salt. Väldigt kunnig ägare som oftast jobbar där. En något sunkig känsla i butiken och karen men väl värt ett besök med tanke på mängden kar.
                              Partille, 84an zoo - väldigt få kar och vanlig fisk men fräscha. Trevlig och kunnig personal (iaf ägarna)
                              Göteborg, Trop akvariefiskimport "troppen" - flest kar i regionen (~300?), hyfsat fräscha, kunnig och väldigt trevlig ägare som dock kan ha helt fel om vissa fiskar ibland. Men det är nog bara 1-2ggr jag varit med om det så han har i alla fall mitt förtroende. Verkar alltid ha fina växter också.
                              Göteborg, Herkules zoo - många kar (~75) och oerhört blandad kvalitet i negativ bemärkelse. Jag har aldrig varit där utan att fler än 5 kar haft död fisk i, och då verkar de alltid vara 3-4 personal...
                              Göteborg, Hornbach - ska man ta med en tysk byggmarknad? En helt ok akvaristhörna har de i alla fall, fräscha kar och mycket gott om tillbehör och bra priser.
                              Enbart innehavare av saltvatten för tillfället.

                              2 gånger 54L odlingsprojekt
                              540L Ormhuvudfisk som blev CA

                              Kommentar

                              Arbetssätt...